Aυτό το μπαχαρικό θα σε απαλλάξει από τις ενοχλητικές καούρες

Aυτό το μπαχαρικό θα σε απαλλάξει από τις ενοχλητικές καούρες

Η κατανάλωση ενός πολύ συγκεκριμένου μπαχαρικού θα ήταν εξίσου αποτελεσματική με τη λήψη ομεπραζόλης (που υπάρχει στα φάρμακα για την ανακούφιση από πεπτικές διαταράχες) για την καταπολέμηση του φουσκώματος και των στομαχόπονων, σύμφωνα με ταϊλανδούς ερευνητές.

«Ηδυσπεψία είναι μια πεπτική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από χρόνιο πόνο και δυσφορία που επικεντρώνεται στην περιοχή του στομάχου ή στο επιγάστριο», εξηγεί η Health Insurance. Για τον ασθενή, αυτό μπορεί να χαρακτηρίζεται από την αίσθηση ότι έχει δυσκολία στην πέψη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, φούσκωμα, λόξυγκας και ακόμη και καούρα. Για τη θεραπεία του, ο κουρκουμάς μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με την ομεπραζόλη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη μείωση του υπερβολικού οξέος στο στομάχι, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύονται στο περιοδικό BMJ Evidence-Based Medicine.

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τη δυσπεψία στη Νοτιοανατολική Ασία εδώ και πολλά χρόνια.

Ο κουρκουμάς προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa. Μία από τις ενώσεις της, η κουρκουμίνη, είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Η παρουσία του εντοπίζεται σε θεραπείες για την καταπολέμηση της δυσπεψίας στη Νοτιοανατολική Ασία, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές. Ήθελαν να μάθουν την αποτελεσματικότητά του σε σύγκριση με τις τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες. Διεξήγαγαν λοιπόν μια συγκριτική μελέτη μεταξύ της λήψης κουρκουμίνης και αυτής της ομεπραζόλης, μιας θεραπείας που συνταγογραφείται για την καταπολέμηση της λειτουργικής δυσπεψίας, δηλαδή μιας πεπτικής διαταραχής.

Για να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους, οι ειδικοί βασίστηκαν σε μια ομάδα 206 ατόμων ηλικίας 18 έως 79 ετών που πάσχουν από λειτουργική δυσπεψία.

Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν από διαφορετικά νοσοκομεία της Ταϊλάνδης. Συνολικά, 151 από αυτούς μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη μελέτη. Οι ειδικοί τους χώρισαν σε τρεις διαφορετικές ομάδες: η πρώτη ομάδα έλαβε δύο κάψουλες κουρκουμίνης τέσσερις φορές την ημέρα και μία εικονική κάψουλα. Μια δεύτερη ομάδα επρόκειτο να λάβει ομεπραζόλη με τη μορφή μιας μικρής κάψουλας των 20 mg την ημέρα και δύο μεγάλων εικονικών καψακίων τέσσερις φορές την ημέρα. Μια τρίτη ομάδα ήταν να λάβει ομεπραζόλη και κουρκουμίνη σε μορφή κάψουλας. Τα χαρακτηριστικά και η σοβαρότητα της δυσπεψίας, αξιολογούνται με τη χρήση ενός εργαλείου που ονομάζεται SODA. Καταγράφηκαν στο τέλος της θεραπείας, στη συνέχεια 28 και 56 ημέρες μετά το τέλος της λήψης των καψουλών.

Δυσπεψία: η κουρκουμίνη θα ήταν εξίσου αποτελεσματική με την ομεπραζόλη
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κάψουλες μείωσαν τον πόνο και τα συμπτώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Πιο συγκεκριμένα, στις 28 ημέρες, η ομάδα της κουρκουμίνης κατέγραψε μείωση του πόνου κατά 4,83 και μείωση των συμπτωμάτων κατά 2,22. Η ομάδα της ομεπραζόλης κατέγραψε μείωση 5,46 στον πόνο και 2,32 σε άλλα συμπτώματα. Τέλος, για την ομάδα που λάμβανε κουρκουμίνη και ομεπραζόλη, αυτό αντιπροσώπευε μείωση 6,22 στον πόνο και 2,31 για άλλα συμπτώματα.

Μετά από 56 ημέρες, οι ερευνητές παρατήρησαν «πιο ισχυρές βελτιώσεις». Ο πόνος μειώθηκε κατά 7,19 για την ομάδα της κουρκουμίνης και τα άλλα συμπτώματα μειώθηκαν κατά 4,09. Η ομάδα της ομεπραζόλης κατέγραψε μείωση του πόνου κατά 8,07 και μείωση των άλλων συμπτωμάτων κατά 4,12. Τέλος, η ομάδα που λάμβανε κουρκουμίνη και ομεπραζόλη κατέγραψε μείωση 8,85 στον πόνο και 3,71 σε άλλα συμπτώματα.

«Η κουρκουμίνη και η ομεπραζόλη είχαν συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα για τη λειτουργική δυσπεψία χωρίς προφανές συνεργιστικό αποτέλεσμα», σημειώνουν οι συγγραφείς στα συμπεράσματά τους. Επιπλέον, εκτιμούν σε δελτίο τύπου ότι «τα νέα αποτελέσματα της μελέτης μας θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εξέταση της κουρκουμίνης στην κλινική πράξη». Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν αρκετούς περιορισμούς στη μελέτη τους, όπως τον περιορισμένο πίνακα ή τη διάρκεια της μελέτης.

Πώς θα απαλλαγείς από το φούσκωμα;

Ας το παραδεχτούμε, ακόμη και μερικά από τα πιο υγιεινά συστατικά του κόσμου μπορούν να μας αφήσουν φουσκωμένους. Γεμίζουμε την κοιλιά μας με χορταστικές φακές, σαλάτες και θρεπτικά μπολ με δημητριακά, μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τζιν μας αισθάνονται πολύ άνετα μετά το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο συνήθως προκαλείται από φούσκωμα. Και ενώ το φούσκωμα προκαλεί δυσφορία τείνει να μοιάζει με φλεγμονή. Το φούσκωμα συμβαίνει σε όλους, ακόμη και στους γκουρού της υγείας και στους λάτρεις της ευεξίας. Ακόμη και εκείνοι που αποφεύγουν επιτυχώς τροφές που προκαλούν φούσκωμα θα φουσκώσουν. Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι 1 στους 10 βιώνει τακτικά φούσκωμα. Αν είσαι εσύ, μην αγχώνεσαι. Σήμερα, εξηγούμε χρήσιμες συμβουλές για να ξεπεράσετε το φούσκωμα για πιο άνετες και γεμάτες αυτοπεποίθηση μέρες.

Τι είναι το φούσκωμα
Η κοιλιακή ενόχληση, όπως το φούσκωμα και η τα αέρια, δεν περιορίζονται στο περιστασιακό γλέντι των γιορτών. Μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν δεν έχεις φάει ένα μεγάλο γεύμα. Το φούσκωμα και τα αέρια συνήθως συνδέονται με το τι και πώς τρως, επομένως μερικές απλές αλλαγές μπορεί να σε βοηθήσουν. Τελικά, το φούσκωμα είναι ένας συνδυασμός κατακράτησης αερίων, αέρα ή/και υγρών στο στομάχι και τα έντερα. Όταν είσαι φουσκωμένη, μπορεί να αισθάνεσαι σαν να μην υπάρχει χώρος στο στομάχι σου. Το στομάχι σου είναι γεμάτο και σφιχτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρησμένο. Εάν το έχεις βιώσει, το φούσκωμα μπορεί να είναι τόσο άβολο όσο και επώδυνο. Συχνά, το στομάχι μπορεί πραγματικά να φαίνεται μεγαλύτερο. Όταν το φούσκωμα εμφανίζεται αμέσως μετά το γεύμα, συνήθως υποχωρεί από μόνο του. Ωστόσο, είναι συχνά δυνατό να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία. Περισσότερα για αυτό, παρακάτω.

Αν θέλεις να μια πιο υγιεινή διατροφή και περισσότερη ενέργεια ο κανόνας 5 Α είναι για σένα

1.Αιτίες φουσκώματος
Μια ποικιλία παραγόντων. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το φούσκωμα συμβαίνει όταν ο γαστρεντερικός σωλήνας γεμίσει με αέρα ή αέριο. Αυτό μπορεί να προκληθεί από κάτι τόσο απλό όπως η κατανάλωση ορισμένων τροφών ή η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών. Ορισμένα τρόφιμα παράγουν περισσότερα αέρια από άλλα. Επιπλέον, μια τροφική δυσανεξία ή αλλεργία – όπως η δυσανεξία στη λακτόζη (προβλήματα με τα γαλακτοκομικά) – μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Φούσκωμα μπορεί επίσης να συμβεί εάν τρως πάρα πολύ πολύ γρήγορα. Πέρα από το φαγητό, ο εμμηνορροϊκός κύκλος είναι μια άλλη κοινή αιτία προσωρινού φουσκώματος. Η έρευνα δείχνει ότι οι αλλαγές στα επίπεδα προγεστερόνης και οιστρογόνων προκαλούν το σώμα να συγκρατεί περισσότερο νερό και αλάτι, άρα φούσκωμα.

2.Πώς το να μην τρώτε αρκετά μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα
Από την άλλη πλευρά, το να μην τρως αρκετά —ή να προσπαθείς να χορτάσεις με τροφές χαμηλών θερμίδων— μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Αυτή είναι μια προσέγγιση με δύο άξονες. Πρώτον, πολλές δίαιτες περιλαμβάνουν δυσανάλογα υψηλή ποσότητα τροφών που απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη. Το σώμα μας πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρά για να διασπάσει τα ωμά λαχανικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φούσκωμα και αέρια.

www.theissue.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

3 υλικά που έχεις στο σπίτι σου και διώχνουν τους κοριούς

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr