Πατήστε σε αυτά τα σημεία Βελονισμού, για να σταματήσει η κρίση Πανικού το Στρες και το Αγχος

Πατήστε σε αυτά τα σημεία Βελονισμού, για να σταματήσει η κρίση Πανικού το Στρες και το Αγχος

Βελονισμός για το στρες και το άγχος

Αυτές οι πληροφορίες εξηγούν πώς να χρησιμοποιήσετε το βελονισμό (AK-yoo-PREH-sher) για να μειώσετε το στρες και το άγχος. Το άγχος είναι ένα έντονο αίσθημα ανησυχίας ή φόβου.

Το Acupressure είναι ένα είδος μασάζ. Βασίζεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική πρακτική του βελονισμού (AK-yoo-PUNK-cher). Με τον βελονισμό ασκείτε πίεση σε ορισμένα σημεία του σώματός σας. Αυτά τα μέρη ονομάζονται σημεία βελονισμού (AK-yoo-poynts).

Το πάτημα αυτών των σημείων βελονισμού μπορεί να βοηθήσει τους μύες σας να χαλαρώσουν και να βελτιώσουν τη ροή του αίματος σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με πολλές κοινές παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Μπορείτε να κάνετε βελονισμό στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε πίεση σε διαφορετικά σημεία βελονισμού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να κάνετε βελονισμό στον εαυτό σας για να μειώσετε το στρες και το άγχος.

Σημείο πίεσης Extra-1 (Γιν Τανγκ)
Το σημείο πίεσης Extra-1 ονομάζεται επίσης Γιν Τανγκ. Βρίσκεται στο μεσαίο σημείο (το κέντρο) ανάμεσα στα φρύδια σας (βλ. Εικόνα 1). Το να κάνετε βελονισμό σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει με το στρες και το άγχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνα 1. Το μεσαίο σημείο (το κέντρο) ανάμεσα στα φρύδια

Μην κάνετε βελονισμό σε αυτό το σημείο εάν:

Το δέρμα στο ή κοντά στο σημείο ξεφλουδίζει ή δημιουργεί φουσκάλες.
Υπάρχει μια ανοιχτή πληγή στο σημείο ή κοντά στο σημείο.
Υπάρχει εξάνθημα στο σημείο ή κοντά στο σημείο.
Υπάρχει ερυθρότητα, πρήξιμο, ζέστη ή πύον στο σημείο ή κοντά.

Πώς να βρείτε το σημείο πίεσης Extra-1

Εικόνα 2. Τοποθέτηση του αντίχειρα ανάμεσα στα φρύδια”

 

Για να βρείτε το σημείο πίεσης Extra-1:

Τοποθετήστε τον εαυτό σας σε μια άνετη θέση. Μπορείτε να καθίσετε, να σταθείτε ή να ξαπλώσετε.
Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε χέρι, τοποθετήστε τον αντίχειρά σας στο μέσο (στο κέντρο) ανάμεσα στα φρύδια σας (βλ. Εικόνα 2). Αυτό είναι το σημείο πίεσης Extra-1. Εάν δυσκολεύεστε να το βρείτε, βεβαιωθείτε ότι ο αντίχειράς σας βρίσκεται στο μέτωπό σας. Μην βάζετε τον αντίχειρά σας στη γέφυρα της μύτης σας.

Πιέστε προς τα κάτω αυτό το σημείο με τον αντίχειρά σας. Κινήστε τον αντίχειρά σας σε κύκλο ενώ ασκείτε πίεση. Μπορείτε να το μετακινήσετε σε κύκλους δεξιόστροφα (προς τα δεξιά) ή αριστερόστροφα (στα αριστερά). Κάνετε αυτό για 2 έως 3 λεπτά.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τον αντίχειρά τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη σας.
Να είστε σταθεροί όταν ασκείτε πίεση, αλλά μην πιέζετε τόσο δυνατά ώστε να πονάτε. Μπορεί να νιώσετε κάποιο πόνο ή ευαισθησία, αλλά δεν πρέπει να είναι επώδυνο. Εάν αισθάνεστε πόνο, πιέζεστε πολύ δυνατά.
Μπορείτε να κάνετε βελονισμό σε αυτό το σημείο μερικές φορές την ημέρα μέχρι να βελτιωθούν τα συμπτώματά σας.

Ο βελονισμός είναι μια συμπληρωματική θεραπεία. Οι συμπληρωματικές θεραπείες είναι θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μαζί με τις θεραπείες για τον καρκίνο στην περίπτωση που πάσχετε. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.

www.mskcc.org

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Ήπαρ: Το διατροφικό μοντέλο που επιτυγχάνει να διώξει το λίπος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr