Οι συμβουλές Του Πιο Γρήγορου Μεταβολισμού.

Οι συμβουλές Του Πιο Γρήγορου Μεταβολισμού.

Τι κάνουν όσοι είναι αδύνατοι.

Οι καλύτερες συμβουλές για τη βελτίωση του μεταβολισμού 

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για το αδυνάτισμα και το κάψιμο λίπους, είναι να μην αρχίσετε με ορμή την κάθε σας προσπάθεια. Η ορμητική αρχή οδηγεί και σε ένα ορμητικά άδοξο τέλος. Οι ειδικοί στην ψυχολογία λένε ότι πρέπει να είσαι ευέλικτος σαν στάχυ και όχι δυνατός σαν σίδερο. Γιατί το σίδερο σπάει άσχημα. Ενώ το στάχυ λυγίζει από τον άνεμο αλλά δεν σπάει.

Η προσπάθεια για αδυνάτισμα και ωραίο γραμμωμένο σώμα ξεκινάει από την πεποίθηση πως το αποτέλεσμα που επιθυμούμε θα γίνει. Στα λάθη που θα ακολουθήσουν θέλει απλώς κατανόηση και ψυχραιμία. Μπείτε σιγά σιγά στο κλίμα και εάν είστε αρχάρια, κάντε ένα βήμα την φορά. Δεν είναι ανάγκη να γίνουμε όλες μοντέλα αλλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και  οι παρακάτω συμβουλές είναι οι καλύτερες καθώς προέρχονται από τους ειδικούς επιστήμονες, γυμναστές αλλά και όσους αδυνάτισαν και σμίλεψαν το κορμί τους με υγιή μάζα που δεν έχασαν ποτέ.

Ακολουθούν οι συμβουλές του πιο γρήγορου μεταβολισμού

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες: Η κατανάλωση ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, μειώνοντας την πιθανότητα να τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν θεωρήσετε το σώμα ως μηχανή, τότε ο μεταβολισμός μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μετατροπή της ενέργειας από την τροφή για να λειτουργήσουν ως καύσιμο στις μηχανές του σώματος. Ο γρήγορος ή αργός μεταβολισμός της ενέργειας δεν είναι ο ίδιος για όλους. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, μερικοί από τους οποίους είναι εκτός ελέγχου, όπως η ηλικία, το φύλο και οι γενετικοί παράγοντες.
Μερικές φορές ο μεταβολισμός μπορεί επίσης να επιβραδυνθεί λόγω υπολειτουργίας του θυρεοειδούς.

Μείνετε ενυδατωμένοι: Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Η αφυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό, καθιστώντας δυσκολότερη την καύση θερμίδων.

Ενσωματώστε την προπόνηση ενδυνάμωσης στη ρουτίνα άσκησής σας: Η οικοδόμηση μυϊκής μάζας μέσω της προπόνησης ενδυνάμωσης μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό ηρεμίας, που σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν είστε σε ηρεμία.

Κοιμηθείτε αρκετά: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και το μεταβολισμό, οδηγώντας σε αύξηση βάρους και πιο αργό μεταβολισμό.

Αποφύγετε τις γρήγορες δίαιτες: Ο αυστηρός περιορισμός των θερμίδων μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας καθώς το σώμα σας προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στην πραγματοποίηση βιώσιμων, υγιεινών αλλαγών στη διατροφή και στον τρόπο ζωής σας.
Τρώτε πικάντικα τρόφιμα: Η προσθήκη πιπεριών τσίλι ή άλλων μπαχαρικών στα γεύματά σας μπορεί να αυξήσει  τον μεταβολικό σας ρυθμό, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Μην παραλείπετε γεύματα: Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας σε κατάσταση λιμοκτονίας, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σας σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

Τρώτε υγιεινά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας: Η κατανάλωση μικρών, θρεπτικών σνακ μεταξύ των γευμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας ανεβασμένο και να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Παραμείνετε δραστήριοι όλη την ημέρα:

Ειδική γυμναστική για γρήγορη καύση λίπους

Η τακτική κίνηση και δραστηριότητα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του μεταβολισμού σας αποτελεσματικά. Κάντε διαλείμματα από το καθιστικό, πηγαίνετε μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος ή προσπαθήστε να στέκεστε όρθια αντί να κάθεστε όποτε είναι δυνατόν.

Πίνετε πράσινο τσάι: Οι ενώσεις του πράσινου τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας.

Δοκιμάστε την διαλείπουσα νηστεία: Αυτό το μοτίβο διατροφής περιλαμβάνει εναλλαγή μεταξύ περιόδων νηστείας και φαγητού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στην αύξηση της καύσης λίπους.

Επικεντρωθείτε στη συνολική ευεξία: Το άγχος, η έλλειψη ύπνου και άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν όλα να συμβάλουν σε έναν αργό μεταβολισμό.

Φροντίστε τον εαυτό σας με τη διαχείριση του άγχους, την επαρκή ύπνο και την τακτική αυτοφροντίδα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

Θυμηθείτε, ένας υγιής μεταβολισμός είναι αποτέλεσμα της συνολικής καλής υγείας, όχι μόνο ενός συγκεκριμένου παράγοντα. Επομένως, δώστε προτεραιότητα στην ευεξία σας και αφήστε τον μεταβολισμό σας να ακολουθήσει φυσικά.

Ενυδάτωση δεν είναι μόνο το νερό. Μείνετε ενυδατωμένοι, τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά και ασκηθείτε αφιερώνοντας παράλληλα χρόνο για χαλάρωση και αυτοφροντίδα. Φροντίζοντας το σώμα σας ολιστικά, μπορείτε να προωθήσετε έναν ταχύτερο μεταβολισμό και να βελτιώσετε τη συνολική σωματική και ψυχική σας ευεξία. Η ενσωμάτωση αυτών των συμβουλών στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μακροχρόνια αποτελέσματα στη διατήρηση ενός γρήγορου μεταβολισμού. Επομένως, αντί να δοκιμάζετε δίαιτες μόδας ή γρήγορες λύσεις, επικεντρωθείτε στην πραγματοποίηση βιώσιμων αλλαγών για να υποστηρίξετε έναν υγιή μεταβολισμό που θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Μην περιορίζετε πολύ τις θερμίδες: Ο αυστηρός περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Το σώμα σας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει σωστά και όταν δεν λαμβάνει αρκετή ποσότητα μέσω της τροφής, θα αρχίσει να εξοικονομεί ενέργεια και να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας.

Συμπλήρωμα βιταμίνης D. Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του μυϊκού ιστού που αναζωογονεί τον μεταβολισμό. Μπορείτε να λάβετε το 90 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας σας (400 IU) σε μια μερίδα  σολομού. Η μπορείτε να επιλέξετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα. Άλλες καλές διατροφικές πηγές: τόνος, εμπλουτισμένο γάλα και δημητριακά και αυγά.

Κοιμηθείτε αρκετά: Η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με πιο αργό μεταβολισμό και αύξηση βάρους. Επιδιώξτε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ για να δώσετε στο σώμα σας την ξεκούραση και την αποκατάσταση που χρειάζεται.

Ενσωματώστε την προπόνηση ενδυνάμωσης στη ρουτίνα της προπόνησής σας: Η οικοδόμηση μυϊκής μάζας μέσω της προπόνησης ενδυνάμωσης μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού σας ακόμα και σε ηρεμία. Επιδιώξτε τουλάχιστον 2-3 ημέρες προπόνησης δύναμης την εβδομάδα, ενσωματώνοντας ασκήσεις όπως squats, lunges και push-ups.

Μην παραλείπετε γεύματα: Η παράλειψη γευμάτων, ειδικά του πρωινού, μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα. Στοχεύστε σε τακτικά, ισορροπημένα γεύματα όλη την ημέρα για να διατηρήσετε το σώμα σας τροφοδοτημένο και τον μεταβολισμό σας να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Αντλήστε σίδηρο!
Αν και η απόκτηση μυϊκής μάζας και η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι σημαντική, το ίδιο σημαντικό είναι και να βεβαιωθείτε πως λαμβάνετε αρκετό σίδηρο για το σώμα σας.

Ο σίδηρος βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου που χρειάζονται οι μύες σας για να κάψουν λίπος, επομένως θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα αυτής της θρεπτικής ουσίας.

Τα άπαχα κρέατα, το σπανάκι και τα φασόλια είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους για να πάρουμε σίδηρο.

Μην βασίζεστε στην καφεΐνη ή τα ενεργειακά ποτά: Αν και αυτά μπορεί να σας δώσουν μια προσωρινή ώθηση, μπορούν στην πραγματικότητα να διαταράξουν τις φυσικές μεταβολικές διαδικασίες σας και να οδηγήσουν σε συντριβές αργότερα. Επιλέξτε φυσικές πηγές ενέργειας, όπως ολόκληρα τρόφιμα και άσκηση.

Επιλέξτε υγιεινά λίπη: Η ενσωμάτωση υγιεινών λιπαρών στη διατροφή σας, όπως αβοκάντο, ξηροί λιπαρά ψάρια και άλλα οδηγούν στην γράμμωση στην αισιοδοξία (επηρεάζουν το θυμικό μας) και στην τέλεια υγεία που μπορεί να μας ακολουθήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Και για το τέλος, ξεχάστε όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε σχετικά με το τελευταίο σνακ της νύχτας που λέει να μην τρώτε μετά τις 20:00
Δύο πρόσφατες μελέτες το 2021 έδειξαν ότι το να μην τρώτε μετά τις 20:00 δεν έχει καμία επίδραση στην αύξηση βάρους το αντίθετο σημαίνει μάλιστα καθώς κοιμίζει τον μεταβολισμό. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποφυγή φαγητού το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, αυτές οι μελέτες αμφισβήτησαν αυτήν την κοινή πεποίθηση.
Ερευνητές από το State University της Φλόριντα ανακάλυψαν ότι το να φας περίπου 150 θερμίδες περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο σου είναι καλό. Πρόκειται για επιπλέον 150 θερμίδες που προστίθενται στην ημέρα σου, που δεν αφαιρούνται από την ημερήσια πρόσληψη �� στην πραγματικότητα αυξάνει το μεταβολισμό το πρωί!

Για καλύτερα αποτελέσματα, το βραδινό σας σνακ θα πρέπει να αποτελείται από πρωτεΐνη (μας αρέσει το γάλα με χαμηλά λιπαρά ή το τυρί κότατζ). Μια προειδοποίηση είναι ότι αυτό ισχύει μόνο εάν ασκείστε τακτικά. Αλλά αν το κάνετε, τότε προχωρήστε και πιείτε αυτό το σνακ αργά το βράδυ χωρίς ενοχές!

Γιατί όμως επιμένει αυτός ο μύθος τόσο καιρό; Οφείλεται σε ξεπερασμένες πεποιθήσεις για το πώς το σώμα μας αφομοιώνει την τροφή σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. 

Αιθέριο έλαιο WHITE MUSK. Λευκός μόσχος. Το άρωμα του έρωτα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr