Παρατεταμένο καθισιό. Πόσα λεπτά περπατήματος σώζουν ζωές απο ξαφνικό θάνατο.

Παρατεταμένο καθισιό. Πόσα λεπτά περπατήματος σώζουν ζωές απο ξαφνικό θάνατο.

Η καθιστική ζωή συνδέεται με αρκετούς κινδύνους για την υγεία μας. Μερικοί από αυτούς είναι:

Υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία .
Υψηλή χοληστερίνη .
Αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων .
Προβλήματα υγείας λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης .
Αύξηση των αρνητικών συναισθημάτων, όπως είναι η κατάθλιψη και το άγχος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, ακόμα και λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από το παρατεταμένο καθισιό . Συγκεκριμένα, το περπάτημα που διαρκεί μόλις 15 λεπτά, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και προλαμβάνει κινητικά προβλήματα. 

Πόσες θερμίδες καίμε με 15 λεπτά περπάτημα

Σύμφωνα με τις Εκδόσεις Υγείας του Χάρβαρντ, εάν ζυγίζετε 125 κιλά, μπορείτε να κάψετε περίπου 68 θερμίδες περπατώντας ένα μίλι 15 λεπτών. Εάν ζυγίζετε 70 κιλά, θα κάψετε περίπου 84 θερμίδες και εάν ζυγίζετε 84 κιλά, θα κάψετε περίπου 100 θερμίδες.

Με ποια σωματική άσκηση μπορώ να αντικαταστήσω το περπάτημα αν δεν μου αρέσει να περπατάω

Αν δεν σας αρέσει να περπατάτε, υπάρχουν πολλές άλλες σωματικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να αντικαταστήσετε το περπάτημα. 

Κολύμβηση: Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα, και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, της δύναμης και του μυϊκού τόνου ενώ δεν καταπονεί τις αρθρώσεις μας.

Ποδήλατο: Το ποδήλατο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για όσους δεν θέλουν να περπατήσουν. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, του μυϊκού τόνου και της αντοχής 2.

Χορός: Ο χορός είναι μια διασκεδαστική και αποτελεσματική άσκηση που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του μυϊκού τόνου, της αντοχής και των κινητικών δυνατοτήτων.

Γυμναστική: Η γυμναστική ή οποιαδήποτε άσκηση σας εμπνέει είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή γι’ αυτούς που δεν θέλουν να περπατήσουν. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του μυϊκού τόνου, της ανθεκτικότητας και των κινητικών δυνατοτήτων.

 

5 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις το κρυολόγημα και τη γρίπη

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr