Διαφορετικοί Δραστικοί Τρόποι, Αντιμετώπισης Της Ακμής.

Διαφορετικοί Δραστικοί Τρόποι, Αντιμετώπισης Της Ακμής.

Η φροντίδα του δέρματος με ακμή δεν είναι μόνο μια κατάσταση αλλά νοοτροπία. Θέλει σύστημα, σειρά και ρουτίνα αφού πρώτα δοκιμάσετε με συνέπεια χωρίς παρορμήσεις αυτό το προιόν που κάνει καλό και ταιριάζει στο δέρμα σας. Είναι λίγο δύσκολο βε΄βαια ειδικά εαν είσαι έφηβη να σταθείς ψύχραιμα απέναντι στο πρόβλημα της ακμής αλλά πιστέψτε με είναι η αρχή της λύσης του προβλήματος!
Η ακμή μπορεί όχι μόνο να είναι ενοχλητική όταν εμφανίζεται, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας πόνος για να απαλλαγείτε. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για να βοηθήσετε στη θεραπεία της ακμής και θα σας ενημερώσουμε ακόμη και για ορισμένες από τις υπηρεσίες και τις θεραπείες ακμής κοντά στο Livermore που προσφέρει το Sculpt MD!

Χρησιμοποιώντας διαφορετικές θεραπείες φροντίδας δέρματος και φάρμακα, εδώ είναι 8 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακμή:

Δημιουργήστε ένα κανονικό σχήμα
Λάδι δέντρου τσαγιού
Θείο
Σαλικυλικό οξύ
Υπεροξείδιο του βενζολίου
Ρετινοειδή
Αντιβιοτικά από το στόμα
Θεραπείες προσώπου

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος
Το κλειδί για την καταπολέμηση της ακμής είναι να δημιουργήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος για τον εαυτό σας που περιλαμβάνει θεραπείες. Το να διατηρείτε το πρόσωπό σας καθαρό, φρέσκο ​​και απολεπισμένο μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τους πόρους απαλλαγμένους από βακτήρια και μη φραγμένους πόρους πράγμα πολύ σημαντικό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας:

Καθαριστικό
Τονωτικό
Ενυδατική κρέμα ημέρας
Αντηλιακό
Ένα νυχτερινό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσετε για το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα μπορούσε να είναι:

Καθαριστικό
Τονωτικό
Θεραπείες σημείων
Ορρός
Κρέμα ματιών
Ενυδατική κρέμα/κρέμα νύχτας/έλαιο προσώπου

Επίσης, μην ξεχνάτε να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Λάδι δέντρου τσαγιού
Το λάδι δέντρου τσαγιού είναι μια εξαιρετική θεραπεία για ήπια, περιστασιακά ξεσπάσματα. Περιέχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ενώσεις που βοηθούν στην εξόντωση των βακτηρίων. Τα βακτήρια θα παγιδευτούν στους πόρους, κάτι που προκαλεί τα ξεσπάσματα.

Αν και δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, λειτουργεί εξίσου καλά με την πάροδο του χρόνου χωρίς να προκαλεί ερυθρότητα ή ξηρότητα.

Θείο
Το θείο είναι εξαιρετικό για όσους υποφέρουν από ακμή, αλλά εξακολουθούν να έχουν ευαίσθητο δέρμα. Είναι απαλός καταπολεμητής της ακμής και δρα σαν σφουγγάρι για να αφαιρέσει το λάδι από τους φραγμένους πόρους, στεγνώνοντας το σπυράκι. Βοηθά επίσης να διατηρήσει υπό έλεγχο την παραγωγή σμήγματος για να αποτρέψει μελλοντικά ξεσπάσματα. Το θείο έρχεται συνήθως σε μάσκα προσώπου, πλύσιμο προσώπου, τοπική θεραπεία, πλύσιμο σώματος και μαντηλάκια προσώπου.

Το θείο μπορεί κανονικά να έχει μια πικάντικη μυρωδιά, αλλά όταν χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος συνήθως καλύπτεται με ένα αρωματικό. Για προφύλαξη, εφαρμόστε το το βράδυ, ώστε η μυρωδιά να μην παραμένει το πρωί.

Σαλικυλικό οξύ
Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται συχνά σε καθαριστικά, πλύσεις σώματος, τοπικές θεραπείες, μάσκες προσώπου και τονωτικά για να βοηθήσει στη θεραπεία και να καταπραΰνει τις κόκκινες, φλεγμονώδεις κηλίδες. Έχει καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη δράση στα σπυράκια ενώ βοηθά επίσης στο ξεφράξιμο των πόρων. Είναι γνωστό ότι είναι μια από τις λιγότερο ερεθιστικές θεραπείες για την ακμή.

Εάν είστε επιρρεπείς στο ξηρό δέρμα αλλά εξακολουθείτε να έχετε ακμή, λειτουργεί πολύ καλά. Το σαλικυλικό οξύ θα βοηθήσει επίσης στη θεραπεία των μαύρων στιγμάτων.

Υπεροξείδιο του βενζολίου
Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι μια πολύ ισχυρή θεραπεία κηλίδων. Είναι ένας αντιβακτηριακός παράγοντας που δρα πολύ γρήγορα κατά τη θεραπεία των κηλίδων. Εάν το χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια μη φαγεσωρογόνο ενυδατική κρέμα για να ελαχιστοποιήσετε την ξηρότητα. Έρχεται με τη μορφή πλυσίματος προσώπου, πλύσεων σώματος, μαντηλάκια προσώπου, τοπικές κρέμες και μάσκες προσώπου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί αρχικά να προκαλέσει ερυθρότητα και ξηρότητα. Είναι αρκετά ισχυρό που μπορεί να λευκάνει τις πετσέτες και τα ρούχα σας.

Ρετινοειδή
Τα ρετινοειδή είναι ένα μείγμα θεραπείας ρετινόλης χωρίς ιατρική συνταγή και Retin-A με ισχυρή συνταγή που μειώνει την ακμή αλλάζοντας τη χημεία του ελαίου στο δέρμα. Χρησιμοποιείται καλύτερα κάθε βράδυ για να αποφευχθούν τα ξεσπάσματα. Ένα επιπλέον θετικό για τα ρετινοειδή είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό προϊόν για την καταπολέμηση των ρυτίδων.

Μπορεί να κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο στον ήλιο, γι’ αυτό οι γιατροί προτείνουν να το χρησιμοποιείτε τη νύχτα και να φοράτε αντηλιακό καθημερινά. Όταν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή, ξεκινήστε με κάθε δεύτερο βράδυ και σιγά-σιγά προχωρήστε σε κάθε βράδυ.

Αντιβιοτικά από το στόμα
Τα από του στόματος αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται συνήθως όταν τα σπυράκια γίνονται επώδυνα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και αφήνουν σημάδια. Λειτουργούν από μέσα προς τα έξω για να σκοτώσουν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής από τα σπυράκια, έτσι πονάει λιγότερο και αφήνει λιγότερα σημάδια. Τα πιο κοινά φάρμακα είναι:

Ερυθρομυκίνη
Τετρακυκλίνη
Μινοκυκλίνη
Δοξυκυκλίνη
Είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί για αρκετούς μήνες, αλλά δεν προορίζεται για να είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Χρησιμοποιείται πρώτα για τον έλεγχο της ακμής και στη συνέχεια η θεραπεία συνήθως μεταβαίνει σε τοπική θεραπεία.

Θεραπείες Προσώπου

Ο δερματολόγος θα σας συστήσει τις ιατρικές λύσεις που αφορούν το δικό σας δέρμα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr