Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σώμα. Μόλις 15 λεπτά CARDIO Workout λιώνουν το λίπος και σε γεμίζουν με υγεία.  (βίντεο)

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σώμα. Μόλις 15 λεπτά CARDIO Workout λιώνουν το λίπος και σε γεμίζουν με υγεία. (βίντεο)

Τι κάνει η κάρδιο άσκηση; τα μεγάλα θαύματα της

…..για τέλειο σώμα και μακροζωία.

Η καρδιαγγειακή άσκηση, που συνήθως αναφέρεται ως «καρδιο», είναι ένας τύπος σωματικής δραστηριότητας που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας, εμπλέκοντας το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με την τακτική καρδιο άσκηση, όπως:

1. Βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία: Οι προπονήσεις καρδιο βοηθούν στην ενίσχυση της καρδιάς και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά της. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία.

2. Διαχείριση βάρους: Οι ασκήσεις καρδιο καίνε θερμίδες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους ή στη διατήρηση του βάρους. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε έλλειμμα θερμίδων και να προωθήσετε την απώλεια λίπους όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή.

3. Αυξημένη χωρητικότητα των πνευμόνων: Οι προπονήσεις καρδιο ενισχύουν τη λειτουργία των πνευμόνων, οδηγώντας σε καλύτερη ανταλλαγή οξυγόνου. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την αντοχή, κάνοντας τις καθημερινές δραστηριότητες πιο εύκολες.

4. Ενισχυμένη αντοχή: Η τακτική προπόνηση καρδιο μπορεί να αυξήσει την αντοχή σας, επιτρέποντάς σας να συμμετέχετε σε σωματικές δραστηριότητες για μεγαλύτερες περιόδους χωρίς να κουράζεστε γρήγορα.

5. Καλύτερη διάθεση και μειωμένο στρες: Απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικές χημικές ουσίες που τονώνουν τη διάθεση. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

6. Βελτιωμένος ύπνος: Μπορεί να προάγει την καλύτερη ποιότητα ύπνου και να βοηθήσει με την αϋπνία. Βοηθά στη ρύθμιση των προτύπων ύπνου και μπορεί να οδηγήσει σε πιο ξεκούραστες νύχτες.

7. Αυξημένος μεταβολισμός: Οι προπονήσεις καρδιο μπορεί να ενισχύσουν το μεταβολισμό σας, οδηγώντας σε αυξημένη καύση θερμίδων ακόμα και όταν είστε σε ηρεμία. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τη διαχείριση βάρους.

8. Μειωμένος κίνδυνος χρόνιων ασθενειών: Η τακτική καρδιο άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαφόρων χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης τύπου 2, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

9. Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα: Η καρδιο άσκηση βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καθιστώντας την ιδιαίτερα ευεργετική για άτομα με διαβήτη ή για τα άτομα που έχουν την πιθανότητα να αναπτύξουν την πάθηση.

10. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα: Η τακτική σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής άσκησης, μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αμύνεται από ασθένειες και λοιμώξεις.

11. Υγεία των οστών: Οι ασκήσεις καρδιο που φέρουν βάρος, όπως το τρέξιμο ή το άλμα, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ή τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

12. Βελτιωμένη γνωστική λειτουργία: Οι προπονήσεις καρδιο μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του εγκεφάλου βελτιώνοντας τη μνήμη, την προσοχή και τη γνωστική λειτουργία. Βοηθούν επίσης στη μείωση του κινδύνου γνωστικής έκπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία.

13. Καλύτερο προφίλ χοληστερόλης: Η καρδιο άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης και να μειώσει την LDL (κακή) χοληστερόλη, η οποία βελτιώνει το συνολικό προφίλ χοληστερόλης σας.

14. Κοινωνικές και απολαυστικές: Πολλές δραστηριότητες καρδιο μπορεί να είναι ευχάριστες και κοινωνικές, όπως ο χορός, τα ομαδικά μαθήματα φυσικής κατάστασης ή τα ομαδικά αθλήματα, τα οποία μπορούν να κάνουν την άσκηση πιο ελκυστική και διασκεδαστική.

15. Αυξημένη μακροζωία: Η τακτική καρδιο άσκηση έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη και υγιέστερη διάρκεια ζωής.

Για να απολαύσετε αυτά τα οφέλη, είναι απαραίτητο να συμμετέχετε σε τακτική καρδιο άσκηση. Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα για ενήλικες, μαζί με δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να προσαρμόζεται στο επίπεδο φυσικής κατάστασης, στους στόχους και σε τυχόν ιατρικές παθήσεις που μπορεί να έχετε.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο με άσκηση κάρδιο 15 λεπτών εύκολη και για αρχάριους.

Πηγές αναφορές

Research Conclusion: Regular
Official source: “Physical Activity and Cardiovascular Health,” Americanheart.org, Accessed November
Weight Management and Cardio Exercise:

Research Conclusion: Cardio exercise
Official source: “Physical Activitycdc.gov,” Accessed November
Mental Health Benefits of Cardio Exercise:

Research Conclusion: Regular aerobic exercise has been shown to reduce symptoms of anxiety and depression
Official source: “Physical Activity and Mental Health“, Worldwho.int, Accessed 3 November 2023.
Cardio Exercise and Longevity:

Research conclusion: Engaging in cardio exercise is
Official source: “agsjournals.onlinelibrary.wiley.com,” Accessed November 3, 2023.
Blood Pressure and Cardio Exercise:

Research Conclusion: Regular aerobics
Official Source: “Physical Activity and Bloodacc.org, Accessed November
Cardio Exercise for Diabetes Management:

Research conclusion: Cardiovascular exercise, when
Official source: “Physical Activity and Diabetes,” American Diabetes Association. [Diabetesdiabeti.org, Accessed November 3,
Cognitive benefits of cardio:

Research Conclusion: Regular aerobic exercise has been linked to improved cognitive function, including memory, attention and executive function,
Official source: “health.harvard.edu,

Οι 9 πιο πλούσιες τροφές σε κολλαγόνο που θα σε κρατήσουν νέα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr