Άσκηση Hula Hoop για δύναμη του πυρήνα, αδυνάτισμα και υγιή καρδιά

Άσκηση Hula Hoop για δύναμη του πυρήνα, αδυνάτισμα και υγιή καρδιά

Η αγαπημένη σας παιδική δραστηριότητα είναι πλέον μια διασκεδαστική και αποτελεσματική προπόνηση.

Θυμάστε να ξοδεύετε ώρες με ένα χούλα χουπ ως παιδί, ταλαντευόμενοι με αυτές τις παιχνιδιάρικες, κυκλικές κινήσεις για να κρατήσετε αυτό το φωτεινό, κυκλικό παιχνίδι στο επίπεδο των γοφών; Αποδεικνύεται ότι η χρήση αυτού του ταπεινού παιδικού παιχνιδιού είναι εξαιρετική άσκηση με μερικά σοβαρά υγιεινά οφέλη.

Το Hula hooping πήρε το όνομά του από το hula, που είναι ένας παραδοσιακός γηγενής χορός της Χαβάης με αρχαίες ρίζες. Οι κινήσεις των ισχίων που χρησιμοποιούνται στο χούλα χουπ είναι σχεδόν παρόμοιες με αυτές που εμφανίζονται στην παράδοση του χορού χούλα.

Όχι μόνο τα παιδιά παίζουν με ελαφρύτερα πλαστικά χούλα χουπ, αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει μια εξαιρετική προπόνηση χρησιμοποιώντας ένα ζυγισμένο χούλα χουπ. Αυτά είναι βαρύτερα, παχύτερα τσέρκια που είναι πιθανότατα κατασκευασμένα από μαλακό υλικό. Τα ζυγισμένα χούλα χουπ καθιστούν την κλασική κίνηση χούλα χουπ με επίκεντρο τη μέση πιο απαιτητική σωματικά για τα πάντα, από τους βαθείς κοιλιακούς σας μέχρι τους γλουτούς και τα πόδια σας, με αποτέλεσμα μια διασκεδαστική, χαμηλής έντασης και παραγωγική προπόνηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ζυγισμένο χούλα χουπ για ασκήσεις χεριών, περιστρέφοντάς το γύρω από τα χέρια σας για να δουλέψετε τους ώμους και τους μύες των χεριών σας, αντί για το πιο γνωστό στεφάνι στο επίπεδο της μέσης.

Σταματήστε να κάνετε Crunch: 5 απλές ασκήσεις ματ Pilates για σοβαρή δύναμη του πυρήνα
Σταθμισμένα οφέλη Hula Hoop
Είτε ζυγισμένο είτε όχι, το χούλα χουπ έχει πολλά φυσικά οφέλη.

Είναι μια αποτελεσματική προπόνηση που καταναλώνει πολλή ενέργεια.
Η μεγαλύτερη διαφορά και το πλεονέκτημα άσκησης ενός σταθμισμένου χούλα χουπ σε σύγκριση με ένα ελαφρύ τσέρκι είναι η ενέργεια που θα ασκήσετε ενώ το χρησιμοποιείτε, δίνοντάς σας ακόμα καλύτερη προπόνηση, εξηγεί η Chanha Hwang, PT, DPT, CSCS, ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Kinetik Pediatric . . «Λόγω μεγαλύτερου βάρους, κάποιος χρησιμοποιεί περισσότερους μύες και πρέπει να διατηρήσει μια ισχυρότερη μυϊκή σύσπαση για να περιστρέφει συνεχώς τα χουλα χουπ με βάρος στη μέση του», λέει. «Περισσότεροι μύες που επιστρατεύονται και ισχυρότερες μυϊκές συσπάσεις σημαίνουν αύξηση της θερμιδικής παραγωγής».

Ενισχύει πραγματικά τον πυρήνα σας.
Σύμφωνα με την Jenny Liebl, πιστοποιημένη personal trainer και ανώτερη εταιρεία ανάπτυξης προϊόντων στη International Sports Sciences Association , το hula hooping αυξάνει τη δύναμη του πυρήνα. Θυμηθείτε, οι μύες του πυρήνα δεν περιλαμβάνουν μόνο τον μπροστινό μέρος: είναι οι βαθιές και επιφανειακές κοιλιακές κοιλότητες, οι ανορθωτές της σπονδυλικής στήλης, οι μύες της πλάτης, οι γλουτιαίοι και οι μύες του άνω μέρους των ποδιών, επίσης. Όταν ο πυρήνας σας είναι δυνατός, μπορεί να στηρίξει σωστά τη λεκάνη και τη σπονδυλική σας στήλη, καθώς και να υποστηρίξει την καλή στάση του σώματος και να βελτιώσει την ισορροπία , κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους καθώς γερνούν.

Είναι εξαιρετική άσκηση για την καρδιαγγειακή υγεία.
Η προπόνηση με ένα ζυγισμένο χούλα χουπ είναι επίσης εξαιρετική για την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση. «[Χάρη] στον μεγάλο αριθμό μυών που ασχολούνται με το hula hooping και το πρόσθετο βάρος του εξοπλισμού, ο καρδιακός ρυθμός είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί σε μόλις τρία έως τέσσερα λεπτά δραστηριότητας», λέει ο Liebl. Αυτός ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, η οποία, με τη σειρά της, αυξάνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς και, με συνέπεια και συνεχή προσπάθεια, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου κάποιου για καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, δυσλιπιδαιμία (χαμηλά λιπίδια αίματος ), και έχουν ακόμη και αντίκτυπο στη μείωση του άγχους».

4 εξαιρετικοί τρόποι άσκησης για μια δυνατή, υγιή καρδιά

Πιθανότατα μπορείτε να βρείτε ένα σταθμισμένο τσέρκι στο τοπικό σας κατάστημα αθλητικών ειδών ή σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως το Amazon , το Walmart ή το eBay. Η εύρεση ενός στεφάνου με το κατάλληλο μέγεθος και βάρος είναι το κλειδί.

“Όσο μεγαλύτερο είναι το χούλα χουπ, τόσο πιο αργά περιστρέφεται, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν είστε νέοι στο χούλα χουπ”, λέει ο Λίμπλ. «Το να ξεκινήσετε με ένα ελαφρύτερο βάρος μέχρι να αποκτήσετε περισσότερη δύναμη και εμπειρία είναι επίσης ιδανικό. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε το προτού το αγοράσετε ή τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επιστρέψετε ή να ανταλλάξετε το χούλα χουπ σας εάν αποφασίσετε να αλλάξετε μεγέθη ή βάρη.”

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ζυγισμένο Hula Hoop
Η χρήση ενός ζυγισμένου χούλα χουπ για άσκηση είναι σχετικά απλή στην ιδέα, αλλά το να το διατηρήσεις είναι το δύσκολο μέρος. Σύμφωνα με τον Liebl, εδώ είναι τα βασικά βήματα για μια προπόνηση με βαρύ hula hoop:

Μπείτε στο τσέρκι και κρατήστε το στο ύψος της μέσης με το ένα χέρι σε κάθε πλευρά του τσέρκι.
Τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών με το ένα πόδι ελαφρώς μπροστά από το άλλο (κλιμακωτή στάση).
Κρατήστε την πλάτη σας ίσια, σηκωθείτε ψηλά και δεσμεύστε τους μυς του πυρήνα σας. Θυμηθείτε ότι περιλαμβάνει τους κοιλιακούς σας, τους γλουτούς σας, το άνω μέρος των μηρών σας και το μέσο και κάτω μέρος της πλάτης σας. Αυτό είναι γνωστό ως στήριγμα και, όταν γίνεται σωστά, θα πρέπει να εξακολουθείτε να μπορείτε να αναπνέετε κανονικά (το στήριγμα του πυρήνα σας δεν σημαίνει ότι κρατάτε την αναπνοή σας!).

Ξεκινήστε με το τσέρκι σταθερό στο κάτω μέρος της πλάτης σας και αρχίστε να περιστρέφετε το τσέρκι: δοκιμάστε να στείλετε το τσέρκι να περιστρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση από το κυρίαρχο χέρι σας. Για έναν δεξιόχειρα, ξεκινήστε περιστρέφοντας το στεφάνι αριστερόστροφα. για ένα αριστερό, περιστρέψτε το δεξιόστροφα.

Απελευθερώστε το τσέρκι από τα χέρια σας καθώς αρχίζετε να το περιστρέφετε και αρχίζετε να κινείτε τους γοφούς σας με κυκλικές κινήσεις (στην ίδια κατεύθυνση με το τσέρκι), προσπαθώντας να κρατήσετε το τσέρκι στο ύψος της μέσης χωρίς να πέσετε κάτω. Οι γοφοί σας θα κινηθούν προς τα εμπρός καθώς ο κρίκος διασχίζει την κοιλιά σας (το μπροστινό μέρος του σώματός σας) και προς τα πίσω καθώς διασχίζει το κάτω μέρος της πλάτης σας.

Το τσέρκι είναι βέβαιο ότι θα πέσει — μην ανησυχείτε! Σηκώστε το, επαναφέρετε τα πόδια σας και ξεκινήστε ξανά. Με εξάσκηση, θα μπορέσετε να διατηρήσετε το στεφάνι για όσο διάστημα θέλετε. Το παν είναι να βρεις ρυθμό.
Μόλις το καταφέρετε, δοκιμάστε να κάνετε χούλα χουπ μέσης για 30 έως 45 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για 15 έως 20 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι να είστε καλά και κουρασμένοι.

www.realsimple.com

Χημική Δίαιτα: Τι είναι, πώς λειτουργεί, γιατί έχει αποτέλεσμα και ποιοι οι κίνδυνοι

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr