Κάπνισμα Και Κυτταρική δύναμη. Απέκτησε την, με αυτές τις βιταμίνες εάν καπνίζεις .

Κάπνισμα Και Κυτταρική δύναμη. Απέκτησε την, με αυτές τις βιταμίνες εάν καπνίζεις .

Εντάξει δεν σε προτρέπουμε να καπνίζεις παίρνοντας παράλληλα και βιταμίνες. Δεν υπάρχουν αυταπάτες: η διακοπή του καπνίσματος παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη διασφάλιση της συνολικής υγείας.

Αν παρόλα αυτά συνεχίζεις το κάπνισμα, συγκεντρώσαμε  τις καλύτερες βιταμίνες για να προστατέψεις τα κύτταρα σου απο τις μειωμένες αντοχές αλλά και για να οχυρώσεις το ανοσοποιητικό σου.

1. Βιταμίνη C: Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό
Οι καπνιστές εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες λόγω των τοξινών στον καπνό του τσιγάρου. Η βιταμίνη C, στηρίζει στην καταπολέμηση αυτής της οξειδωτικής βλάβης. Θα την βρεις σε φρούτα όπως τα πορτοκάλια και τα μούρα, καθώς και σε λαχανικά όπως το μπρόκολο. Θα δεις το δέρμα σου να ανθίζει, καθώς θα γεμίσει αντιστάσεις επειδή η βιταμίνη C υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου και την παραγωγή κολλαγόνου, απαραίτητο για την υγεία του δέρματος.

 2. Βιταμίνη Ε: Προστασία της Κυτταρικής Δύναμης
Ένα άλλο ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το σπανάκι είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Ε, βοηθώντας στη διατήρηση της συνολικής υγείας των κυττάρων, της αντίστασης και της πρόληψης της γήρανσσης.

3. Βιταμίνη D: Προαγωγή της υγείας των οστών
Οι καπνιστές  διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης D, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία των οστών σου. Η έκθεση στο ηλιακό φως και η ενσωμάτωση στη διατροφή τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D, όπως λιπαρά ψάρια, χαρούπια ή χαρουπόμελο, εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά και μανιτάρια, μπορούν να στηρίξουν στη διατήρηση των οστών σου, την οστική πυκνότητα αλλά και να βοηθήσουν την υποστήριξη της λειτουργίας του ενός ανθεκτικού ανοσοποιητικού.

4. Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Ενισχύει την ενέργεια
Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των βιταμινών Β, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας. Τροφές όπως τα άπαχα κρέατα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φυλλώδη λαχανικά παρέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βοηθώντας τους καπνιστές να καταπολεμήσουν την κόπωση και να υποστηρίζουν το νευρικό τους σύστημα.

5. Βιταμίνη Α: Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και υγιές δέρμα που λάμπει χωρίς να ακτινοβολεί κόπωση. Ενσωματώστε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη βιταμίνης Α, προάγοντας την ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού αλλά και των πνευμόνων.

6. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Καταπολέμηση της φλεγμονής
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και τα καρύδια, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα και η συμπερίληψη ωμέγα-3 στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση αυτών των επιπτώσεων, προάγοντας την καρδιαγγειακή υγεία. Το αίμα στον οργανισμό σου θα ρέει καλύτερα.

7. Βιταμίνη Κ: Ενδυνάμωση των οστών
Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με μειωμένη οστική πυκνότητα, καθιστώντας τη βιταμίνη Κ ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Τα φυλλώδη πράσινα, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ. Σήμερα ολοένα και περισσότερο προβάλλεται η αξία αυτής της βιταμίνης.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Βαλσάμικο ξύδι: Ποια τα πραγματικά του οφέλη για την υγεία

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr