Το απλό κόλπο για να μην θολώνουν οι καθρέφτες στο μπάνιο

Το απλό κόλπο για να μην θολώνουν οι καθρέφτες στο μπάνιο

Το απλό κόλπο για να μην θολώνουν οι καθρέφτες στο μπάνιο
Η καθαριότητα στο σπίτι και ειδικά στους χώρους που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως το μπάνιο, παρέχει ένα αίσθημα ικανοποίησης και ψυχικής ηρεμίας. Ωστόσο, πολλές φορές είναι εκνευριστικό όταν θολώνει ο καθρέφτης του μπάνιου σας, μετά από ένα ντους. Σε αυτή την περίπτωση, αν προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον καθρέπτη με μια πετσέτα μπορεί να δημιουργηθούν ραβδώσεις στην επιφάνειά του.

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να μην θολώνουν οι καθρέφτες σας στο μπάνιο, κάθε φορά που κάνετε ντους και αυτός δεν είναι άλλος από τη χρήση γλυκερίνης για τον καθαρισμό τους. Η γλυκερίνη είναι μια αλκοόλη σακχάρου που προσελκύει και απορροφά το νερό, σύμφωνα με το WebMD. Είναι άχρωμη, άοσμη, υγροσκοπική και μη τοξική και χρησιμοποιείται συνήθως σε διάφορα προϊόντα, όπως καλλυντικά, τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα. Πρόκειται για μια φυσική ουσία που δεν ερεθίζει το δέρμα ή τα μάτια.

Η γλυκερίνη είναι ένα μη τοξικό καθαριστικό
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γλυκερίνη για να διατηρείτε πάντα καθαρούς τους καθρέφτες στο μπάνιο σας, καθώς όταν αναμιγνύεται με νερό, δημιουργεί ένα διάλυμα καθαρισμού, χωρίς χημικά. Επίσης, στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει υπολείμματα. Αυτό την καθιστά αποτελεσματική αλλά και ασφαλή για χρήση σε ευαίσθητες επιφάνειες, καθώς δεν θα γρατζουνίσει τους καθρέφτες.

Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες γλυκερίνης σε νερό και τοποθετείστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε με το διάλυμα τον καθρέφτη και σκουπίστε τον με ένα πανί μικροϊνών. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για τον σωστό καθαρισμό οποιουδήποτε καθρέφτη. Η γλυκερίνη θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των λεκέδων, χωρίς να αφήσει ραβδώσεις.

Επιπλέον, η γλυκερίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και άλλων επιφανειών στο σπίτι. Αναμείξτε μαγειρική σόδα με γλυκερίνη για να κάνετε τα πλακάκια να λάμπουν ή προσθέστε ένα κουταλάκι γλυκερίνης σε 1/4 φλιτζανιού με υγρό πιάτων και 3/4 φλιτζανιού με μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό ανοξείδωτου χάλυβα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο διάλυμα, όπως αυτό για τους καθρέφτες, για να καθαρίσετε δαχτυλιές από ανοξείδωτο χάλυβα ή λεκέδες και υπολείμματα σαπουνιού από πλακάκια. Η γλυκερίνη βοηθά, επίσης, στην απομάκρυνση λεκέδων από τα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων δύσκολων λεκέδων από λίπος.

Πώς η γλυκερίνη εμποδίζει το θόλωμα του καθρέφτη
Η γλυκερίνη μπορεί, επίσης, να εμποδίσει το ενοχλητικό θόλωμα του καθρέφτη. Αυτό συμβαίνει όταν οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στην επιφάνεια του καθρέφτη. Το ζεστό νερό από το ντους εξατμίζεται και αυξάνει την υγρασία του αέρα. Ο αέρας με υψηλή υγρασία έρχεται σε επαφή με τον κρύο καθρέφτη, προκαλώντας συμπύκνωση των υδρατμών σε μικροσκοπικά σταγονίδια νερού στην επιφάνεια του καθρέφτη.

Για να αποτρέψετε το θόλωμα του καθρέφτη μετά το ντους, μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο ή να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα για να μειώσετε την υγρασία του αέρα. Ωστόσο, η χρήση γλυκερίνης είναι μια εύκολη λύση. Η γλυκερίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα στον καθρέφτη και να βοηθήσει στην απώθηση της βρωμιάς και του νερού. Έτσι εμποδίζει το θόλωμα του καθρέφτη.

Για καλύτερα αποτελέσματα, όταν εφαρμόζετε γλυκερίνη στον καθρέφτη, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών, μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Το λεπτό στρώμα γλυκερίνης στον καθρέφτη θα τον διατηρήσει καθαρό, ενώ παράλληλα θα αποτρέψει το θόλωμα του.

www.enikos.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Γιατί ο ύπνος στην αριστερή πλευρά παίζει ρόλο για την υγεία μας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr