ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ; 6 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ; 6 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι σε κάνει ελκυστικό ή απωθητικό προς τους άλλους ανθρώπους. Δες, λοιπόν, ποιες είναι οι έξι συμπεριφορές που χρειάζεται να υιοθετήσεις, για να τα πας καλύτερα με τους γύρω σου.

Η έλξη είναι περίεργο και περίπλοκο πράγμα. Γνωρίζουμε ότι, σε γενικές γραμμές, η εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες εξίσου σημαντικοί, όπως η βιολογική μας προδιάθεση, οι ασυνείδητες επιθυμίες μας, η ανατροφή μας. Και πάλι, όμως, δεν βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα.

Υπάρχουν και συμπεριφορές που φαίνεται να προσελκύουν περισσότερο τους άλλους ανθρώπους. Το καλό νέο είναι ότι πρόκειται για συμπεριφορές που μπορούμε εύκολα να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Ποιες είναι αυτές;

1. Η ενεργητική ακρόαση
Η ικανότητά μας να ακούμε πραγματικά τους άλλους είναι μία από αυτές που μας κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικούς. Όταν ακούμε αυτόν ή αυτήν που βρίσκεται απέναντί μας, του/της δείχνουμε ότι αυτό που εκφράζει είναι σημαντικό για εμάς. Προσέχοντας αυτό που ένα άλλο άτομο επικοινωνεί, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ενεργητική ακρόαση, αρκεί να φανταστούμε πώς θα νιώθαμε αν μιλούσαμε σε έναν άνθρωπο που δεν μας κοιτάει, παίζει με το κινητό του ή χαζεύει. Πόσο ελκυστικό θα βρίσκαμε τον άνθρωπο αυτό;

2. Το να λέμε αυτό που πιστεύουμε
Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να πουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται ή αισθάνονται. Μπορεί να φοβούνται μήπως προσβάλουν αυτόν που βρίσκεται απέναντί τους ή να τους προβληματίζει το τι θα σκεφτούν οι άλλοι γι’ αυτούς. Όμως, το να είμαστε πρόθυμοι να εκφράσουμε αυτό που άλλοι φοβούνται, δείχνει ότι είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Δείχνει ότι δεν φοβόμαστε να υπερασπιστούμε όσα πιστεύουμε.

3. Να δίνουμε αξία στις σχέσεις μας
Τι μας κάνει επιθυμητούς φίλους, συντρόφους και γενικά αλκυστικούς ανθρώπους; Το να νοιαζόμαστε για τους άλλους και να επενδύουμε χρόνο και ενέργεια στους ανθρώπους γύρω μας. Είναι, επομένως, σημαντικό να βάζουμε ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές μας τις φιλίες και τις σχέσεις μας, γιατί δείχνει ότι είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε για να τις διατηρήσουμε.

4. Η τήρηση των υποσχέσεων
Πόσο μας ελκύει ένας άνθρωπος που ποτέ δεν βρίσκεται εκεί όταν χρειάζεται, που μας… κρεμάει διαρκώς; Το να τηρεί κάποιος τις υποσχέσεις του, το να κρατά με άλλα λόγια τον λόγο του είναι μια ιδιότητα πολύ ελκυστική. Οι άνθρωποι που είναι αξιόπιστοι, που μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους είναι συνήθως και ευγενικοί και φροντιστικοί.

Ο ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

5. Η ανιδιοτελής προσφορά
Με άλλα λόγια, το να προσφέρουμε στους γύρω μας, στην κοινωνία, στο περιβάλλον, χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Έτσι, δείχνουμε ότι είμαστε ευγενείς, γενναιόδωροι, συμπονετικοί. Πρόκειται για ιδιότητες που όλοι εκτιμάμαι και θέλουμε να έχουν οι άνθρωποι γύρω μας. Παρ’ όλα αυτά απαιτούν προσπάθεια, γι’ αυτό είναι σπάνιες στον σημερινό κόσμο. Κι όμως, ο αλτρουισμός μετράει πιο πολύ από την εμφάνιση στο παιχνίδι της ελκυστικότητας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Encyclopedia of Sexual Psychology and Behavior.

6. Το ελκυστικό μας χαμόγελο
Το χαμόγελο είναι μια από τις πιο απλές και βασικές συμπεριφορές μας, είναι όμως και ιδιαίτερα ισχυρό όσον αφορά την ικανότητά του να προσελκύει άλλους. Η ίδια η πράξη του χαμόγελου ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών και σεροτονίνης, που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης της δικής μας, αλλά και των γύρω σας. Επιπλέον, μελέτες έδειξαν ότι μας ελκύουν περισσότερο άνθρωποι χαμογελαστοί που μας κοιτούν στα μάτια και ότι το πόσο ελκυστικός είναι κανείς επηρεάζεται από το μέγεθος του χαμόγελού του.

www.ow.gr

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Συνταγή: Κέικ-πάστα σοκολάτας της τεμπέλας – Χωρίς ζάχαρη, με 3 μόνο υλικά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr