Βρώμικο Πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

Βρώμικο Πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

Δείτε πως να πλύνετε ένα βρώμικο πάπλωμα και να το κάνετε να μοσχοβολάει φρεσκάδα για μέρες

Όπως τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, έτσι και τα παπλώματα χρειάζονται προσεκτική φροντίδα. Είναι πραγματικά η εγγύηση για έναν καλό ύπνο όταν είναι πιο ψυχρό το βράδυ. Μόνο μειονέκτημα: δεν χωράει πάντα στον κάδο του πλυντηρίου.

Πως να πλύνετε και να μοσχοβολήσετε τα παπλώματα και τις κουβέρτες

Ευτυχώς, υπάρχει λύση για να καθαρίσετε ένα πάπλωμα που δεν χωράει στο πλυντήριο και με χαμηλό κόστος. Ο Απόλυτο Οδηγός για το Πλύσιμο Ρούχων στο Πλυντήριο

Πώς να Καθαρίσετε ένα Πάπλωμα που Δεν Χωράει στο Πλυντήριο
Ένα πάπλωμα συσσωρεύει βρωμιά, σκόνη, λεκέδες από ιδρώτα και κάθε είδους μυρωδιά. Με λίγα λόγια, πολλά στοιχεία που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Φυσικά, το πλύσιμο στο πλυντήριο μια φορά το χρόνο φαίνεται να είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Τι να κάνετε όμως όταν ο κάδος δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα;

Κάθε πλυντήριο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο φορτίο ρούχων. Γενικά, ένα πλυντήριο 5 κιλών μπορεί να χωρέσει τέλεια ένα πάπλωμα διαστάσεων 140 x 200 ή 200 x 200.

Πως να πλύνεις όλων των ειδών τα παπλώματα

Ωστόσο, όταν το πάπλωμα είναι λίγο πιο χοντρό, γίνεται πιο περίπλοκο. Για να αποφύγετε την καταστροφή του έχετε 2 επιλογές: να το καθαρίσει ένας επαγγελματίας σε στεγνοκαθαριστήριο ή απλά στο σπίτι χρησιμοποιώντας την παρακάτω μέθοδο.

Για να ξεκινήσετε, μουλιάστε το πάπλωμα στην μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό.
Στη συνέχεια, ρίξτε ένα μικρό φλιτζάνι κρυσταλλική σόδα, ένα μικρό φλιτζάνι λευκό ξύδι και ένα μικρό φλιτζάνι απορρυπαντικό ή σαπούνι Μασσαλίας.

Πως να πλύνεις όλων των ειδών τα παπλώματα

Αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τρίψτε τους λεκέδες και μετά ξεπλύνετε καλά το πάπλωμα.
Στύψτε το πάπλωμα με τη βοήθεια κάποιου άλλου. Εάν η γέμιση είναι στραμμένη προς τα κάτω, αποφύγετε να στρίψετε πολύ το πάπλωμα.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το κρεμάσετε σε εξωτερικό χώρο για να στεγνώσει φυσικά.

Αν το πάπλωμα έχει δύσκολους λεκέδες δοκιμάστε να το ψεκάσετε με ένα σπιτικό καθαριστικό με βάση την αμμωνία δείτε το με ένα κλικ εδώ
Και τώρα το πάπλωμά σας είναι καθαρό και φρέσκο!

Daddy-Cool.gr

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Συνταγή: Κέικ-πάστα σοκολάτας της τεμπέλας – Χωρίς ζάχαρη, με 3 μόνο υλικά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr