“Τι άρωμα φοράς”; Πώς να στρώσετε το άρωμα για να δημιουργήσετε το αποκλειστικό δικό σας, με υπογραφή

“Τι άρωμα φοράς”; Πώς να στρώσετε το άρωμα για να δημιουργήσετε το αποκλειστικό δικό σας, με υπογραφή

Το να ψωνίσεις για να βρεις το αγαπημένο σου άρωμα είναι κάτι, αλλά το να φτιάξεις το δικό σου χαρακτηριστικό άρωμα απαιτεί πολλές δοκιμές και λάθη και σου δίνει πολλά. Υπογράφει τις κινήσεις σου σε κάθε πέρασμα, σου δίνει αποκλειστικότητα, αναβαθμίζει το ντύσιμο σου και το στυλ σου ως ακριβό και πολύτιμο, ενώ συνδέεις το άρωμα σου και την ιδιαιτερότητα του, με την προσωπικότητα σου. Όλα είναι παιχνίδι γοητείας.

“Η επίστρωση αρωμάτων (ή αυτό που οι TikTokers αποκαλούν « κοκτέιλ αρωμάτων ») συνδυάζει δύο αρώματα για να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο άρωμα μόνο για εσάς. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Ζητήσαμε δύο ειδικούς για να μας διδάξουν πώς να στρώνουμε το άρωμα—συν, συμβουλές για το πώς να κάνετε το νέο σας άρωμα να διαρκέσει περισσότερο.

 Anna Weatherlake και  Kate Macdonald  ιδρύτριες της Váhy 

Τι είναι το Perfume Layering;
Η επίστρωση αρωμάτων σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο άρωμα συνδυάζοντας δύο αρώματα μαζί. Είτε ψάχνετε για ένα απλό είτε σύνθετο μείγμα, η τέχνη του layering σας επιτρέπει να φορέσετε ένα μείγμα που ταιριάζει στη διάθεση ή/και την αισθητική σας. Με απλά λόγια, είναι μια διασκεδαστική προσέγγιση στο άρωμα που θα κάνει τους ανθρώπους να ρωτούν, “Τι άρωμα φοράς;”

Πώς να στρώσετε τα αρώματα 
Η τοποθέτηση σε στρώσεις αρωμάτων περιλαμβάνει περισσότερα από τον ψεκασμό ενός αρώματος πάνω στο άλλο. Οι ειδικοί που πήραμε συνέντευξη μοιράστηκαν μερικές πολύτιμες γνώσεις για το πώς να στρώσεις το άρωμα  σου— από την κατανόηση του τρόπου ανάμειξης συμπληρωματικών νότων μέχρι το πού να εφαρμόσεις το άρωμα στο δέρμα σου.

Κατανοήστε τις νότες ενός αρώματος.

Πριν δημιουργήσετε οποιοδήποτε μείγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον ρόλο που παίζει κάθε νότα σε ένα άρωμα. Πρώτον, υπάρχει η νότα κορυφής , η οποία είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε με ένα άρωμα, καθώς συχνά έχει μια φρέσκια μυρωδιά (όπως περγαμόντο, τριαντάφυλλο ή πορτοκάλι).

Στη συνέχεια, υπάρχει η μεσαία νότα, γνωστή και ως η καρδιά ενός αρώματος, η οποία είναι συνήθως πιο ζεστή (δηλαδή, γιασεμί, κανέλα και μήλο).

Και τέλος, υπάρχει η κάτω νότα (συχνά σανταλόξυλο, κεχριμπάρι και βανίλια), η οποία συνήθως μένει στη μεγαλύτερη και έρχεται περισσότερο καθώς ξεθωριάζει η νότα κορυφής.

Μείνετε σε παρόμοια αρώματα στα προϊόντα του σώματός σας. Όσο πιο συνεπής είστε με τη χρήση του ίδιου αρώματος σε όλη τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας , τόσο περισσότερο θα ξεχωρίζει το άρωμα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μυρίζετε σαν βανίλια, μην περιορίζεστε μόνο στο άρωμα. Σκεφτείτε να προσθέσετε ένα σαπούνι, λοσιόν , αφρόλουτρο και/ή λάδι σώματος με άρωμα βανίλιας στο μείγμα.

Μην παραλείπετε την ενυδατική κρέμα.

Μιλώντας για λοσιόν, το κλειδί για να κρατήσετε το άρωμά σας είναι να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο . Η Weatherlake προτείνει να εφαρμόσετε μια λοσιόν σώματος πριν βάλετε άρωμα, έτσι ώστε το άρωμα να προσκολλάται καλύτερα στο δέρμα σας.

Ψεκάστε πρώτα το πιο δυνατό άρωμα. Σύμφωνα με τον Weatherlake, ξεκινήστε να στρώνετε αρώματα από το πιο βαρύ στο πιο ελαφρύ.  «Αυτό εμποδίζει τη βασική νότα με το πιο βαρύ άρωμα να υπερισχύσει του ελαφρύτερου αρώματος. Σας επιτρέπει επίσης να παίξετε με την αναλογία μεταξύ των δύο.”

Περιορίστε τον αριθμό των αρωμάτων που στρώνετε. «Όταν στρώνετε, συνιστούμε να ξεκινήσετε με δύο αρώματα. Μόλις ολοκληρώσετε τις αναλογίες, μπορείτε να σκεφτείτε να φέρετε κι ένα τρίτο άρωμα», λέει η Macdonald. Ξεκινήστε απλά όμως. «Είναι το ίδιο με το να αναμειγνύουμε πάρα πολλά ανταγωνιστικά συστατικά σε μια σούπα – συχνά λιγότερο είναι περισσότερο».

Στοχεύστε συγκεκριμένες περιοχές όταν απλώνετε άρωμα. Το σημείο πού ψεκάζετε το άρωμα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς φθείρεται το χαρακτηριστικό άρωμα σας και πόσο διαρκεί στο δέρμα. Οι καλύτερες περιοχές για ψεκασμό περιλαμβάνουν τους καρπούς, τον λαιμό και τους εσωτερικούς αγκώνες.

Ποιες μυρωδιές πάνε καλά μαζί;
Τώρα που καταλάβατε πώς να στρώσετε τα αρώματα, ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε με μερικές μυρωδιές. Ευτυχώς, οι ειδικοί μας έδωσαν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Μυρωδιές που ισορροπούν μεταξύ τους: Εσπεριδοειδή + Λουλουδάτο
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις ένα πιο ελαφρύ άρωμα (όπως τα εσπεριδοειδή) πάνω από ένα πιο γλυκό άρωμα (όπως οι νότες λουλουδιών). Οι φρέσκες νότες εσπεριδοειδών αναμεμειγμένες με γλυκά λουλούδια αφήνουν πίσω τους ένα «πιο ελαφρύ, τονωτικό και αναζωογονητικό άρωμα, ενώ παραμένουν πιστές στη γλυκύτητα των λουλουδιών», σύμφωνα με την MacDonald.

Μυρωδιές που αλληλοσυμπληρώνονται: Κεχριμπάρι + Ξύλο
Σύμφωνα με την Weatherlake, αυτά τα δύο αρώματα αλληλοσυμπληρώνονται επειδή προέρχονται από παρόμοιες οσφρητικές οικογένειες (και τα δύο θεωρούνται ζεστές και καπνιστές νότες). «Μαζί ενισχύουν παρόμοιες νότες η μία στην άλλη, αλλά προσθέτουν ένα επίπεδο μοναδικότητας και εκλέπτυνσης», λέει.

Αρώματα που είναι πιο σύνθετα: Τριαντάφυλλο + Ξύλο

Τα αντίθετα έλκονται με αυτές τις γλυκές και καπνιστές νότες. Σύμφωνα με την MacDonald, το τριαντάφυλλο διατηρεί τις νότες κορυφής και καρδιάς του, αλλά παίρνει και πλεονεκτήματα από την καπνιστή νότα των ξύλων. Όταν στρώνεται,  προσθέτει βάθος, απαλότητα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στο άρωμα.

Άλλοι συνδυασμοί αρωμάτων: Αν θέλετε να κάνετε λουλουδάτο άρωμα, δοκιμάστε τριαντάφυλλο και γιασεμί.

Είστε περισσότερο λάτρης των εσπεριδοειδών; Το περγαμόντο και το γκρέιπφρουτ είναι ένα υπέροχο δίδυμο.

Θέλετε φανταστικές ξυλώδεις νότες; Στρώνουμε σανταλόξυλο και πατσουλί. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Υπάρχουν αρώματα που δεν πάνε καλά μαζί;

Αποφύγετε να συνδυάσετε δύο βαριά αρώματα μαζί. Αντ ‘αυτού, βρείτε ένα απλό άρωμα (όπως γιασεμί ή βανίλια) και στη συνέχεια προσθέστε ένα πιο περίπλοκο για να το εξομαλύνετε. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κολλήστε με δύο αρώματα για να ξεκινήσετε, ώστε να μην κατακλύσετε τις αισθήσεις σας και για να δημιουργήσετε ένα ακαταμάχητο άρωμα.

Δεν χρειάζεται να είστε παντρεμένοι με τους τρεις παραπάνω συνδυασμούς με άσπαστο συμβόλαιο. Προορίζονται να είναι απλώς ένας οδηγός εκκίνησης. Το διασκεδαστικό μέρος για την επίστρωση αρωμάτων είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε. Μπορείτε να δουλέψετε με κλασικά αρώματα (όπως βανίλια και τριαντάφυλλο) ή να συνδυάσετε απροσδόκητα αρώματα (όπως πιπέρι και τριαντάφυλλο).

Όλο αυτό θα γίνει για να βρείτε το δικό σας αποκλειστικό ιδιαίτερο άρωμα που θα χαρακτηρίζει μόνο εσάς.  Οπότε αφήστε τις νότες να σας καθοδηγήσουν στο να κάνετε τους καλύτερους συνδυασμούς.

Πώς κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο;
Αφού αφιερώσουμε χρόνο για να δημιουργήσουμε ένα χαρακτηριστικό άρωμα, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να ξεθωριάσει μόλις βγούμε από την πόρτα. Ευτυχώς, οι ειδικοί μοιράστηκαν τρία κόλπα για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο.

Ελέγξτε τη συγκέντρωση του αρώματος. «Η συγκέντρωση του αρώματος επηρεάζει το πόσο διαρκεί κάθε άρωμα. Τα eau de parfums είναι συνήθως 15 τοις εκατό, ενώ τα eau de toilette είναι συνήθως 5 έως 15 τοις εκατό», εξηγεί η Weatherlake. Όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το άρωμα στο δέρμα σας.

Κατανοήστε το προφίλ της νότας μυρωδιάς. «Στον κόσμο των φυσικών αρωμάτων, ορισμένες νότες καίγονται γρήγορα (κορυφαίες νότες όπως εσπεριδοειδή και φρούτα) και άλλες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, όπως οι νότες καρδιάς και βάσης από ξύλο, βανίλια και κεχριμπάρι», λέει η Weatherlake.
Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, θα δυσκολευτείτε να διατηρήσετε το άρωμα . Μετά το ντους, εφαρμόστε μια λοσιόν σώματος σε βρεγμένο δέρμα, έτσι ώστε το άρωμα να έχει κάτι να προσκολληθεί. Στη συνέχεια, ψεκάστε το άρωμά σας από πάνω.
Πού είναι τα καλύτερα μέρη για να εφαρμόσετε άρωμα;
«Συνιστούμε να ψεκάζετε το άρωμά σας σε μερικά σημεία, όπως πίσω από τα γόνατα, την εσωτερική πτυχή των αγκώνων σας, κατά μήκος των σημείων σφυγμού (καρπούς και λαιμό), πίσω από τα αυτιά σας και στο ντεκολτέ», λέει η MacDonald. Επίσης, μην τρίβετε το άρωμα, το οποίο μπορεί να διασπάσει τα μόρια, καλύτερα να νοτίσετε λίγο τα ρούχα σας με ένα ελαφρύ ψεκασμό για ένα απαλό και διακριτικό σύννεφο.

Αιθέριο έλαιο κεχριμπάρι. (έκπτωση 50%)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr