Σπιτικές θεραπείες για την συχνοουρία

Σπιτικές θεραπείες για την συχνοουρία

Σε ορισμένες καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη, η συχνή ούρηση είναι φυσιολογική. Ωστόσο, αυτό το σύμπτωμα της συχνουρίας μπορεί να είναι σημάδι μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης. Η ανάγκη για συχνή ούρηση μπορεί να είναι πάρα πολύ ενοχλητική, αλλά είναι επίσης και διαχειρίσιμη. Επιλογές που διαθέτετε για  να σταματήσετε τη συχνοουρία.

 

Τι προκαλεί τη συχνή ούρηση;
Η συχνοουρία είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί λόγω διαφόρων καταστάσεων. Μπορεί να το αντιμετωπίσετε για διάφορους λόγους ανάλογα με το φύλο και την ηλικία σας. Μπορεί να συμβεί σε διαφορετικά σημεία της ζωής σας για διαφορετικούς λόγους.

Μερικές αιτίες είναι οι εξής:

Διαβήτης: Μπορεί να έχετε συχνουρία εάν έχετε διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2. Είναι ένα κοινό σύμπτωμα του διαβήτη. 
Καταστάσεις του ουροποιητικού συστήματος και της ουροδόχου κύστης: Η ανάγκη για συχνή ούρηση μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένες καταστάσεις που επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα.

 Μερικές από τις προϋποθέσεις είναι:

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος
Σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης
Διάμεση κυστίτιδα (συχνή επιθυμία για ούρηση με επώδυνη κύστη)
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης (σπάνιος). 
Εγκυμοσύνη: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει αυξημένη πίεση στην ουροδόχο κύστη, με το μωρό να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, επομένως, προκαλεί τη συχνή επιθυμία για ούρηση. 
Προβλήματα προστάτη: Ασκείται πίεση στην κύστη με αύξηση του μεγέθους του προστάτη. 

Άλλες αιτίες συχνουρίας:
Εγκεφαλικό
Κολπίτιδα (φλεγμονή του κόλπου)
Πυελικός όγκος
Χρήση φαρμάκων όπως τα διουρητικά που προκαλούν συχνουρία
Ακτινοθεραπεία στην περιοχή της πυέλου
Υπερβολική κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ
Πρόπτωση οργάνων στην περιοχή της πυέλου μέσω του κόλπου 

Εάν υποφέρετε από συχνουρία με συναφή συμπτώματα όπως πόνο κατά την ούρηση, αίμα στα ούρα, κόκκινα ή σκούρα ούρα ή πυρετό, είναι σημαντικό να εξεταστείτε από γιατρό για να βγεί μια διάγνωση.

Συμπτώματα συχνοουρίας:
Εάν παρατηρήσετε ότι ουρείτε περισσότερες από τέσσερις έως οκτώ φορές την ημέρα, μπορεί να έχετε θέμα  συχνουρίας.Καθώς θα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ίσως  χρειαστεί να υποβληθείτε σε  εξετάσεις όπως εξέταση ούρων, υπερηχογράφημα ή/και κυστεοσκόπηση για να εντοπίσετε την αιτία της. 

Η συχνοουρία, ειδικά σε ηλικιωμένους άνδρες, μπορεί να οφείλεται σε καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, λόγω της οποίας υπάρχει απόφραξη στη ροή των ούρων και συχνή επιθυμία για κένωση της ουροδόχου κύστης.

Προτεινόμενες σπιτικές θεραπείες για συχνοουρία:
Η επιθυμία για συχνή ούρηση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε από εμάς, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο μας. Ωστόσο, είναι πολύ πιο συχνή σε ηλικιωμένους και μεσήλικες, σε άνδρες με διευρυμένο προστάτη και σε έγκυες γυναίκες. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πάροδο του χρόνου με τη θεραπεία της υποκείμενης αιτίας.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά συστατικά για να ξεπεράσετε και αυτό το σύμπτωμα. Αν αναρωτιέστε πώς να σταματήσετε τη συχνοουρία, μερικές σπιτικές θεραπείες με φυσικά συστατικά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι εξής.

1. Πάστα ροδιού
Το δέρμα του ροδιού έχει την ικανότητα να καταστρέφει τους μικροοργανισμούς (αντιμικροβιακό). Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε ένα βακτήριο που ονομάζεται E.coli , το οποίο είναι κυρίως υπεύθυνο για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (εξαιτίας των οποίων μπορεί να εμφανιστεί συχνουρία). 

Για να χρησιμοποιήσετε το ρόδι ως φάρμακο για το πώς να σταματήσετε τη συχνοουρία φυσικά, πρέπει να ξεφλουδίσετε τον καρπό του ροδιού και να κρατήσετε τη φλούδα του. Στη συνέχεια, πρέπει να τρίψετε το δέρμα για να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέστε μερικές κουταλιές νερό σε αυτή την πάστα και καταναλώστε την σε καθημερινή βάση.

2. Σπόροι Fenugreek-τριγωνέλλας
Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι το fenugreek μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αυτή η δραστηριότητα οφείλεται στην παρουσία συγκεκριμένων βιοδραστικών ενώσεων (αλκαλοειδή, στεροειδή και τριγωνελίνη). Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό και μειώνει το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό, το οποίο είναι αιτία διαβήτη και συχνουρίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους σπόρους της τριγωνέλλας καταναλώνοντας απλώς λίγη ποσότητα από αυτούς καθημερινά, είτε σε μορφή σκόνης είτε απλώς καταπίνοντας τους σπόρους.

3. Άμλα
Το Amla είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και ως εκ τούτου, στη συχνή ούρηση. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το ουροποιητικό σύστημα καθώς προάγει την αποβολή των ούρων αλλά δεν διεγείρει υπερβολικά τη ροή των ούρων.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το amla ως σπιτική θεραπεία για συχνουρία, ετοιμάζοντας απλώς το χυμό του. Αυτός ο χυμός amla μπορεί να καταναλωθεί είτε απευθείας είτε προσθέτοντας μέλι για να βελτιώσετε τη γεύση του. Η κατανάλωση αυτού του χυμού είναι ευεργετική για τον έλεγχο της συχνουρίας.

4. Tulsi-ιερός βασιλικός
Το Tulsi είναι αποτελεσματικό ενάντια σε διάφορα βακτήρια, μύκητες και ιούς. Στην Αγιουρβέδα, χρησιμοποιείται για τη διαχείριση πολλαπλών λοιμώξεων, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (μια κοινή αιτία συχνουρίας). Μπορείτε να συνθλίψετε μερικά φύλλα τουλσί και να τα φάτε με λίγο μέλι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φύλλα τουλσί για να φτιάξετε αφέψημα βράζοντάς τα σε λίγο νερό. Στη συνέχεια, πιείτε αυτό το αφέψημα για να κερδίσετε τα οφέλη του .

5. Κύμινο
Το κύμινο είναι ένα αρωματικό φυτό. Χρησιμοποιείται για την προσθήκη γεύσης στα πιάτα και έχει και φαρμακευτική αξία. Έχει δράση ενάντια σε διάφορες βακτηριακές λοιμώξεις. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο του κύμινου έχει δράση ενάντια σε ένα βακτήριο που είναι δημοφιλές για την πρόκληση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Δήλωσε επίσης ότι το κύμινο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή με άλλους παράγοντες καταστροφής μικροβίων για τη διαχείριση βακτηριακών λοιμώξεων. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της συχνουρίας που προκαλείται από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κύμινο για να διορθώσετε τη συχνοουρία βράζοντάς το σε νερό και πίνοντας το.

6. Χυμός Cranberry
Υποτίθεται ότι τα cranberries μπορούν να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί να οφείλεται στη δραστηριότητά του ενάντια στο βακτήριο E.coli, γνωστό για τη διαβόητη φύση του να προκαλεί λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Τα βακκίνια μπορεί να δράσουν ενάντια σε αυτό το βακτήριο μην αφήνοντάς το να προσκολληθεί στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος.  Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία από τις φυσικές θεραπείες για συχνοουρία και στις γυναίκες. Μπορείτε να καταναλώσετε το cranberry με τη μορφή χυμού που διατίθεται στο εμπόριο ή μπορείτε να φτιάξετε έναν χυμό και να τον πιείτε. Για να φτιάξετε το χυμό, μουλιάστε το αποξηραμένο κράνμπερι σε νερό για λίγη ώρα και στη συνέχεια ανακατέψτε το σε ένα μπλέντερ για να γίνει χυμός.

7. Horse Gram
Χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην παραδοσιακή λαϊκή ιατρική. Έχει διάφορες βιοδραστικές ενώσεις, οι οποίες έχει βρεθεί ότι βοηθούν στη διαχείριση ποικίλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του ουροποιητικού. Είναι αποτελεσματικό κατά του E.coli , μεταξύ πολλών άλλων βακτηρίων. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της συχνουρίας που προκαλείται από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορείτε να πάρετε μερικές κουταλιές , να το προσθέσετε σε ένα ζεστό τηγάνι και να το ψήσετε. Αυτό το ψητό μπορεί να καταναλωθεί απευθείας ή να γίνει σκόνη, να αναμιχθεί με νερό και να καταναλωθεί. Η τακτική χρήση μπορεί να σας δείξει ευεργετικά αποτελέσματα.

8. Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις Kegel βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών της πυελικής περιοχής. Επίσης βοηθούν στην ενίσχυση της ουροδόχου κύστης. Μπορούν να είναι μια χρήσιμη θεραπεία για να σταματήσετε τη συχνοουρία, η οποία μπορεί να συμβεί λόγω εξασθενημένων μυών του ουροποιητικού συστήματος.

Τα βήματα των ασκήσεων:

Μπορείτε να καθίσετε ή να ξαπλώσετε αφού αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας.
Αρχικά, πρέπει να σφίξετε τους μύες του πυελικού εδάφους και να κρατηθείτε για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, μετρήστε για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα και χαλαρώστε τους μυς σας.
Πρέπει να το επαναλάβετε δέκα φορές, τρεις φορές την ημέρα. δηλαδή το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ.

Η συχνοουρία κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού είναι αρκετά συχνή. Ωστόσο, όταν υπάρχει συχνουρία ή αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, μπορεί και να είναι σημάδι ουρολοίμωξης. Για να το εξακριβώσετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πότε να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια;
Εάν παρατηρήσετε τα ακόλουθα συμπτώματα μαζί με συχνοουρία, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας καθώς μπορεί να αποτελούν όλα αυτά κακή ένδειξη πιο σοβαρού προβλήματος:

Εμετός
Αίμα στα ούρα
Πόνος στην περιοχή της πλάτης, προς τα πλάγια, πάνω από τα νεφρά
Εκκρίσεις από τον κόλπο ή το πέος σας
Πυρετός 

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

7 περίεργοι τρόποι που η πανσέληνος επηρεάζει το μυαλό και τη διάθεσή σου

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr