Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες, από την Ντίνα Νικολάου

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες, από την Ντίνα Νικολάου

Η συνταγή για να πετύχετε τους πιο αφράτους, τραγανούς και νόστιμους κουραμπιέδες με τα χεράκια σας!

Από Μαρία Ρουμελιώτου

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες, από την Ντίνα Νικολάου

Έρχεται η μέρα που θα κάτσουμε όλοι στο γιορτινό τραπέζι και θα γευτούμε τις γιορτινές νοστιμιές. Ένα από τα πλέον παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων στην Ελλάδα είναι ο κουραμπιές και αν σκέφτεστε να τους κάνετε φέτος μόνοι σας και να πάρετε απ΄ όλους τα συγχαρητήρια, σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για τους πιο αφράτους και τραγανούς κουραμπιέδες που έχετε φάει!

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες

Το μυστικό όπως μας αποκαλύπτει η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου για τους πιο αφράτους και τραγανούς κουραμπιέδες είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Δείτε τη συνταγή για τους κουραμπιέδες από την Ντίνα Νικολάου

Υλικά

540 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
120 ml κονιάκ
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
900 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα για μερικά λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
2 – 3 κουτ. σούπας ανθόνερο (προαιρετικά)
άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ.
Προσθέτω το κονιάκ, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.

Αλλάξω εξάρτημα στο μίξερ και προσαρμόζω τον «γάντζο», ειδικό για ζύμες. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω να χυπάω αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη.
Τέλος, ρίχνω τα αμύγδαλα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη. Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω για 1 – 2 λεπτά.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στο κλασικό σχήμα μισοφέγγαρου ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μου και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά. Τους ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.

Τους αφήνω να κρυώσουν και να γίνουν χλιαροί και τους ραντίζω (προαιρετικά) με το ανθόνερο. Στη συνέχεια τους βουτάω σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Προσοχή! Δεν τους βάζω στην άχνη όσο είναι ζεστοί γιατί η άχνη θα λασπώσει επάνω τους.

dinanikolaou.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Ρούχα σαν από καθαριστήριο: Όλα τα κόλπα για δύσκολους λεκέδες και πλυμένα ρούχα που μοσχοβολάνε για μέρες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr