Η χειρότερη εποχή του χρόνου για να ξεκινήσετε μια δίαιτα

Η χειρότερη εποχή του χρόνου για να ξεκινήσετε μια δίαιτα

Η αιτία, πολλές φορές, που δεν μπορείτε να μείνετε πιστοί στο στόχο σας
Η χειρότερη εποχή του χρόνου για να ξεκινήσετε μια δίαιτα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε πιστά μια σωστή διατροφή ή να δεσμευτείτε σε μια δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα; Η απάντηση είναι ότι απλά μπορεί να μην είναι η κατάλληλη στιγμή.

Σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι η εποχή του χρόνου που ξεκινάτε μια δίαιτα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην επιτυχία σας, και ορισμένες εποχές του χρόνου θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.

Μην συνδέετε την Πρωτοχρονιά με την έναρξη μιας δίαιτας
Απώλεια βάρους

Η χειρότερη εποχή του έτους για να ξεκινήσετε μια δίαιτα, σύμφωνα με το healthdigest.com, είναι η Πρωτοχρονιά. Η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και η έναρξη μιας νέας δίαιτας είναι μια πολύ συνηθισμένη πρωτοχρονιάτικη απόφαση.

Σύμφωνα με το Forbes, σχεδόν το 40% του συνόλου των Αμερικανών ενηλίκων ανέφεραν ότι έθεσαν αποφάσεις σχετικά με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή νωρίτερα φέτος. Στατιστικά, όμως, που το Forbes διαπίστωσε ότι μόνο περίπου το 45% των ανθρώπων συνήθως διατηρούν τις αποφάσεις τους. Ομοίως, μια μελέτη από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής διαπίστωσε ότι ενώ ο Ιανουάριος είναι η πιο δημοφιλής περίοδος για νέες πρωτοβουλίες διατροφής, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να πέφτουν από αυτές τις πρωτοχρονιάτικες δίαιτες μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα με την Πρωτοχρονιά; Οι ειδικοί του UCLA υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να θέτουν υψηλούς, φιλόδοξους στόχους αντί για πιο πρακτικούς. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι επιχειρούν να βουτήξουν με τα μούτρα σε αυτούς τους στόχους χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως μεγάλη προετοιμασία.

Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ένα αίσθημα υπερβολής και τελικά να συμβάλει στην εξουθένωση, η οποία είναι τελικά αυτό που οδηγεί στο να «κόψει» κάποιος τη δίαιτά του. Έτσι, αντί να κόψετε τα αγαπημένα σας φαγητά εν ψυχρώ την Πρωτοχρονιά, θα ήταν πολύ πιο κατάλληλο να μπείτε με ευκολία σε μια νέα διατροφή, κάνοντας σταδιακά μικρές αλλαγές.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια δίαιτα
Απώλεια βάρους
Θέλετε να μάθετε μια καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε τη δίαιτά σας; Λοιπόν, είναι τόσο απλό όσο όποτε νιώθετε έτοιμοι! Το WebMD προτείνει ότι η έναρξη μιας νέας δίαιτας όταν αισθάνεστε πνευματικά, σωματικά και συναισθηματικά υποχρεωμένοι να το κάνετε είναι η οδός που συχνά οδηγεί σε ποιοτικά, επιθυμητά αποτελέσματα.

Όταν κινείστε με το δικό σας ρυθμό και όχι με τα όρια ενός χρονικού περιορισμού, θα νιώσετε πολύ πιο σίγουροι και ικανοί, γεγονός που στη συνέχεια οδηγεί στην επιτυχία. Τελικά, καταργήστε τις προθεσμίες και πάρτε τα πράγματα μέρα με τη μέρα!

Οι Δευτέρες είναι γενικά μια πολύ καλή στιγμή για να ξεκινήσετε, επίσης, σύμφωνα με το Fit Day. Η αρχή μιας νέας εβδομάδας φέρνει συχνά μια πιο κινητοποιημένη, αισιόδοξη νοοτροπία, η οποία είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής που επιδιώκετε να κάνετε.

Τα πρωινά της Δευτέρας είναι η ιδανική στιγμή για να φτιάξετε ένα πράσινο smoothie ή να ετοιμάσετε μερικά υγιεινά γεύματα για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

www.newsbeast.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr