Αϋπνία: 7 απρόσμενες αιτίες που σας κρατούν ξύπνιους κάθε βράδυ και οι λύσεις

Αϋπνία: 7 απρόσμενες αιτίες που σας κρατούν ξύπνιους κάθε βράδυ και οι λύσεις

Αϋπνία
Η αιτία της αϋπνίας είναι διαφορετική για τον καθένα μας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να προσδιορίσουν γρήγορα τι προκαλεί τα προβλήματα ύπνου τους και άλλοι όχι.
Άλλοι μπορεί να μην έχουν ιδέα γιατί παλεύουν ξαφνικά να κλείσουν μάτι. Οι ακόλουθες αιτίες αϋπνίας συνήθως δεν συζητούνται τόσο συχνά όσο άλλες. Κάποιες, μάλιστα, από αυτές μπορεί ακόμη και να σας εκπλήξουν.

www.pexels.com

Οι 7 απρόσμενες αιτίες που σας κρατούν ξύπνιους κάθε βράδυ

Το κινητό ή η τηλεόραση σας
Εμμηνόπαυση
Διαταραχές Θυρεοειδούς
Ορισμένα φάρμακα
Θλίψη
Οι επισκέψεις στην τουαλέτα
Η ηλικία σας

1.Το κινητό ή η τηλεόραση σας
Έχετε ακούσει ίσως ήδη ότι πρέπει να απενεργοποιείτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές μια ώρα περίπου πριν από τον ύπνο, επειδή αυτές οι συσκευές εκπέμπουν ένα μπλε φως που καταστέλλει τη μελατονίνη, μια ορμόνη που διευκολύνει την έλευση του ύπνου.

Ωστόσο, το έντονο μπλε φως ακόμη και τρεις ή τέσσερις ώρες νωρίτερα – όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά το δείπνο – είναι αρκετό για να καθυστερήσει την παραγωγή μελατονίνης, λέει ο Karl Doghramji, M.D., διευθυντής του Jefferson Sleep Disorders Center στη Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κλείσετε την τηλεόραση.

Συνιστά όταν βλέπετε τηλεόραση να φοράτε γυαλιά οράσεως που μπλοκάρουν το μπλε φως (θα τα βρείτε σε eshop, οπτικά και καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη). Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την τηλεόραση.

www.oloygeia.gr

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Πώς θα μένουμε ζεστοί όταν έξω κάνει κρύο – χωρίς καλοριφέρ, αέριο ή κλιματιστικό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr