Κρατήστε τις σαύρες σταθερά έξω από το σπίτι σας: Οι καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή.

Κρατήστε τις σαύρες σταθερά έξω από το σπίτι σας: Οι καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή.

Οι σαύρες είναι κοινές σε πολλά σπίτια. Επιπλέον, μόνο το θέαμα ή ο ήχος τους μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από τρομοκρατημένες αντιδράσεις. Αν και οι μέσες σαύρες του νοικοκυριού δεν είναι άμεσα επιβλαβείς ή δηλητηριώδεις, εξακολουθούν να είναι παράσιτα και όχι βέβαια κάτι που θα έπρεπε να αντέξετε σε ένα καθαρό σπίτι. Αν προσπαθείτε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες στο σπίτι, έχουμε πολύ αποτελεσματικές φυσικές λύσεις για να το επιτύχετε χωρίς να τις σκοτώσετε.

Πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες χρησιμοποιώντας αυτό το DIY σπρέι πιπεριού

 Χρησιμοποιήστε νερό με πιπέρι ως ένα ασφαλές κόλπο. Ανακατέψτε λίγη σκόνη μαύρου πιπεριού σε νερό και ψεκάστε το διάλυμα όπου βρίσκετε συνήθως τα προσβλητικά παράσιτα. Λέγεται ότι το πιπέρι ερεθίζει τις σαύρες, οπότε πιθανότατα θα μείνουν μακριά από αυτά τα σημεία. Η σάλτσα ταμπάσκο, οι νιφάδες τσίλι και η σκόνη κόκκινου τσίλι λειτουργούν εξίσου καλά .

Πώς να κρατήσετε τις σαύρες μακριά χρησιμοποιώντας κρεμμύδι και σκόρδο

Χρησιμοποιήστε σκόρδο και κρεμμύδι για να αποτρέψετε τις σαύρες από τις γωνίες του σπιτιού σας
Και πάλι μια επίθεση στις αισθήσεις της σαύρας, το σκόρδο και το κρεμμύδι αναδίδουν μια πικάντικη μυρωδιά. Αυτή η συγκεκριμένη λύση  εμποδίζει το παράσιτο να κατοικήσει σε μια γωνία ή να επιστρέψει σε αυτήν. Σκελίδες ωμό σκόρδο ή μερικές φέτες κρεμμυδιού μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες γωνίες του σπιτιού. Με την πάροδο του χρόνου, θα συνηθίσετε την πικάντικη μυρωδιά, αλλά παραμένει αρκετά δυνατή για να την κάνει μια επιτυχημένη επιλογή . Εάν προτιμάτε να μην αφήνετε τα κομμάτια γύρω, μπορείτε να τα προσθέσετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό για να το χρησιμοποιήσετε ως εύχρηστο απωθητικό.

Πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες του σπιτιού αερίζοντας τακτικά τα ντουλάπια

Οι σαύρες έλκονται από υγρά, ζεστά μέρη — και τα ντουλάπια σας τους ταιριάζουν. Τα ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη κινδυνεύουν περισσότερο, επομένως φροντίστε να είναι όσο πιο στεγνά και καθαρά μπορείτε. Εάν έχετε διαρροή σωλήνα, σκεφτείτε να τον φτιάξετε το συντομότερο δυνατό, γιατί λειτουργεί ως τρύπα ποτίσματος για τις σαύρες και συμβάλλει στην υγρασία της ατμόσφαιρας. Αν αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες του σπιτιού, το καθάρισμα και ο αερισμός των ντουλαπιών σας σε τακτική βάση είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποτρέψετε τις σαύρες από το να κατοικίσουν στο σπίτι και να γεννήσουν αυγά.

Για γωνίες και ντουλάπια, οι μπάλες ναφθαλίνης δείχνουν με επιτυχία πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες στο σπίτι
Εάν δεν έχετε παιδιά ή κατοικίδια που τρέχουν, θα μπορούσατε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μπάλες ναφθαλίνης. Έχουν μια πικάντικη μυρωδιά που συνηθίζουν οι άνθρωποι, αλλά οι σαύρες δεν μπορούν να την ανεχθούν. Σκεφτείτε να τα κρατήσετε σε ντουλάπες, συρτάρια κουζίνας, ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη και ράφια, ώστε να έχετε καλυμμένες όλες τις βάσεις σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένα μακριά από πηγές τροφής και νερού!

Πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες χρησιμοποιώντας άδεια τσόφλια αυγών

Μια εύκολη απάντηση στο ερώτημα πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες στο σπίτι
Αν είστε έτοιμη να πετάξετε τα τσόφλια των αυγών αφού φτιάξατε μερικές αφράτες ομελέτες, ίσως να θέλετε να το ξανασκεφτείτε! Οι σαύρες δεν αντέχουν τη μυρωδιά των κελύφους των αυγών, γι’ αυτό καλό θα ήταν να τις τοποθετήσετε στις γωνίες που συχνάζουν. Σκουπίστε τα τσόφλια των αυγών πριν τα χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε μακριά τις σαύρες. Επιπλέον, αποφύγετε να τα πλένετε για να διατηρήσετε την έντονη μυρωδιά.

Απορρίψτε  υπολείμματα φαγητού για να εμποδίσετε τις σαύρες να εισέλθουν στο σπίτι σας

Τα υπολείμματα φαγητού μπορούν να προσελκύσουν παράσιτα όπως οι σαύρες, επομένως καθαρίστε τα σκουπίδια σας τακτικά
Αυτή η συμβουλή είναι πιο προληπτική παρά αναδρομική επειδή οι σαύρες συνήθως μπαίνουν σε ένα σπίτι αναζητώντας υπολείμματα τροφής . Τα πεσμένα ψίχουλα σε ντουλάπια και σε πάγκους είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προσελκύσετε αυτά τα παράσιτα και να τους επιτρέψετε να παραμείνουν. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι τα υπολείμματα και οι διαρροές καθαρίζονται αμέσως. Καθιερώστε μια ρουτίνα για βαθύ καθαρισμό των ντουλαπιών, ώστε να πιάνετε πεσμένα τρόφιμα και να ξεπλένετε τακτικά τους υγρούς κάδους απορριμμάτων.

Ταμπάσκο — περισσότερο σαν tabas ‘go’ όταν πρόκειται για το πρόβλημα του πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες στο σπίτι!
Όσο κι αν μας αρέσει το φαγητό μας ζεστό και πικάντικο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις σαύρες. Όπως έχουν απέχθεια για το πιπέρι, έτσι και οι σαύρες δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του ταμπάσκο. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση για το πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες σε μέρη όπου τις βλέπετε συχνά (ακόμα και στους τοίχους του σπιτιού σας).

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του δωματίου σας για να κρατήσετε μακριά τις σαύρες

Οι σαύρες προτιμούν θερμότερα κλίματα και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Βρίσκονται σπάνια σε πιο ψυχρές χώρες και δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Δυστυχώς, μόνο το άνοιγμα των παραθύρων και η χρήση ανεμιστήρων δεν αρκουν. Είναι ο κλιματισμός που θα γίνει λύση στο πρόβλημα του πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες. Διατηρήστε το σπίτι σας τουλάχιστον στους 22 βαθμούς Κελσίου καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τις σαύρες να νιώθουν άβολα.

Πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες χρησιμοποιώντας φτερά παγωνιού

Μια οπτικά ευχάριστη λύση στο πρόβλημα του πώς να απαλλαγείτε από τις σαύρες
Τα παγώνια είναι γνωστό ότι είναι φυσικά αρπακτικά των σαυρών. Η τοποθέτηση φτερών παγωνιού στο σπίτι σας θα κάνει τις σαύρες να τρέχουν μακριά. Ακόμη και η μυρωδιά των φτερών παγωνιού θα έκανε τις σαύρες ανήσυχες καθώς βρίσκουν τα παγώνια τρομακτικά. Και περιττό να πούμε ότι αυτός είναι ένας ακίνδυνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις σαύρες χωρίς να τις σκοτώσετε.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Διατροφή για πρόληψη ασθενειών: 8 συμβουλές μαγειρικής ιατρικής

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr