Πως να κάνετε την ιδανική περιποίηση αμέσως μετά την έμμηνο ρύση

Πως να κάνετε την ιδανική περιποίηση αμέσως μετά την έμμηνο ρύση

Οδηγός βήμα προς βήμα για να καθαρίσετε τον κόλπο σας μετά την περίοδό σας, για να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκος και υγιής…

Απόλυτος οδηγός για τον μεταεμμηνορροϊκό καθαρισμό του κόλπου

 

1- Ξεκινήστε με τον εξωτερικό καθαρισμό:
Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, εστιάστε στην εξωτερική περιοχή των γεννητικών οργάνων, γνωστή και ως αιδοίο. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και ένα ήπιο, χωρίς άρωμα σαπούνι ειδικά σχεδιασμένο για οικεία χρήση. Καθαρίστε απαλά τα μεγάλα χείλη, τα μικρά χείλη και την περιοχή της κλειτορίδας, προσέχοντας να μην τρίψετε πολύ έντονα καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία της κολπικής χλωρίδας.

2- Ξεπλύνετε καλά:
Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ίχνη σαπουνιού έχουν ξεπλυθεί για να αποφευχθεί τυχόν ερεθισμός. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας ή μια καθαρή πετσέτα για να ξεπλύνετε την περιοχή με χλιαρό νερό, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.

3- Αποφύγετε το Douching:
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πλύσιμο ή η πρακτική της χρήσης νερού ή άλλων διαλυμάτων για τον καθαρισμό του εσωτερικού του κόλπου, είναι περιττή και μπορεί να διαταράξει τη φυσική ισορροπία του pH, οδηγώντας σε μολύνσεις και άλλες επιπλοκές. Ο κόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος και δεν απαιτεί εσωτερικό καθαρισμό.

4- Χρησιμοποιήστε απαλά και αναπνέοντα εσώρουχα:
Επιλέξτε εσώρουχα από υφάσματα που αναπνέουν, όπως βαμβάκι, για να επιτρέπεται η σωστή ροή αέρα και να ελαχιστοποιείται η συσσώρευση υγρασίας. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά που μπορούν να παγιδεύσουν τη θερμότητα και την υγρασία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

5- Αλλάζετε ταμπόν και σερβιέτα τακτικά:
Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, είναι σημαντικό να αλλάζετε συχνά ταμπόν ή επιθέματα για να διατηρείτε την καθαριότητα και να αποτρέπετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Αφού τελειώσει η περίοδός σας, συνεχίστε την καλή υγιεινή της περιόδου, αλλάζοντας προϊόντα υγιεινής σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα κι αν η ροή είναι ελάχιστη.

6- Διατηρήστε τακτικές συνήθειες πλυσίματος:
Πέρα από την άμεση ρουτίνα καθαρισμού μετά την περίοδο, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τακτικές συνήθειες πλυσίματος. Καθαρίζετε καθημερινά την εξωτερική περιοχή των γεννητικών οργάνων με ήπιο σαπούνι και χλιαρό νερό. Θυμηθείτε να σκουπίζετε πάντα από μπροστά προς τα πίσω μετά τη χρήση της τουαλέτας για να αποτρέψετε την εξάπλωση βακτηρίων από τον πρωκτό στον κόλπο.

7- Σεβαστείτε την ισορροπία του κολπικού pH:
=Ο κόλπος έχει μια λεπτή ισορροπία pH που βοηθά στην προστασία από λοιμώξεις. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών σαπουνιών, αρωματικών προϊόντων ή ντους που μπορεί να διαταράξουν αυτή την ισορροπία. Επιλέξτε προϊόντα με ισορροπημένο pH, χωρίς άρωμα, ειδικά σχεδιασμένα για οικεία υγιεινή.

Πέρα από τον κολπικό καθαρισμό: Απαραίτητες συμβουλές φροντίδας που πρέπει να γνωρίζετε

1. Η τακτική περιποίηση της ηβικής τρίχας κάνει τον κόλπο σας πιο υγιή, καθώς αυτό μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης μαγιάς ή βακτηρίων.

2. Το να φοράτε εσώρουχα από 100% βαμβάκι βοηθά να διατηρείτε τον κόλπο σας φρέσκο ​​και υγιή, καθώς αναπνέει και βοηθά στην εξάλειψη κάθε κακής οσμής του κόλπου.

3. Πίνοντας χυμό ροδιού, μούρων ή ανανά, καθώς αυτά τα φρούτα είναι ευεργετικά για τον κόλπο σας .

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr