Πως θα μεγαλώνεις χωρίς να γερνάς

Πως θα μεγαλώνεις χωρίς να γερνάς

Όλοι πια ΄έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που κινούνται εκεί έξω πάντα νέοι, ακμαίοι και αγέραστοι όσο χρονών και να είναι. Πολύ σημαντικό ελατήριο γι αυτό είναι η αγάπη μας προς τον εαυτό μας. Βρίσκουμε ολοένα περισσότερη αυτοεκτίμηση προς τον εαυτό μας καθώς “συν τω χρόνω” απελευθερωνόματε απο συναισθηματικά τοξικά σκουπίδια. 

Δειγματα αγάπης και σεβασμού προς τον εαυτό μας είναι τα παρακάτω.

 

Καρδιαγγειακή Άσκηση
Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ, κολύμπι ή χορό.

Προπόνηση δύναμης
Συμπεριλάβετε ασκήσεις ενδυνάμωσης τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα για να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζώνες αντίστασης, ελεύθερα βάρη ή ακόμα και το σωματικό σας βάρος για ασκήσεις όπως squats, lunges και push-ups.

Ευελιξία και Ισορροπία
Ενσωματώστε τη γιόγκα ή το τάι τσι στη ρουτίνα σας για να βελτιώσετε την ευελιξία και την ισορροπία. Αυτές οι πρακτικές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

Δραστηριότητες χαμηλού αντίκτυπου
Εάν έχετε προβλήματα με τις αρθρώσεις ή άλλους σωματικούς περιορισμούς, σκεφτείτε δραστηριότητες χαμηλής έντασης όπως κολύμπι, ποδηλασία ή χρήση ελλειπτικού μηχανήματος για να μειώσετε την πίεση στις αρθρώσεις σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κολύμβηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

Διατροφικές συμβουλές και τροφή για καλύτερη υγεία:

1. Εστιάστε σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ολόκληρα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των άπαχων πρωτεϊνών και των υγιεινών λιπαρών. Περιορίστε τα επεξεργασμένα και ζαχαρούχα τρόφιμα.

2. Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη για να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα. Συμπεριλάβετε λοιπόν στη διατροφή σας πηγές άπαχης πρωτεΐνης όπως πουλερικά, ψάρια, φασόλια και τόφου.

3. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών. Συμπεριλάβετε γαλακτοκομικά προϊόντα, εμπλουτισμένα τρόφιμα, φυλλώδη λαχανικά και συμπληρώματα εάν είναι απαραίτητο.

4. Μείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό όλη την ημέρα. Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας και τη γενική υγεία.

5. Προσοχή στα μεγέθη των μερίδων για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Το να τρώτε προσεκτικά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

6. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε συγκεκριμένα συμπληρώματα, όπως βιταμίνες Β, σίδηρο ή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, με βάση τις ατομικές σας ανάγκες.

Συμβουλές για τον τρόπο ζωής για να βελτιώσετε την ευημερία σας και να ζήσετε μια γεμάτη ζωή:

1. Φροντίστε να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Αυτό βοηθά το σώμα σας να παραμείνει υγιές και διατηρεί τα επίπεδα ενέργειάς σας σε υψηλά επίπεδα.

2. Βρείτε τρόπους να μειώσετε το άγχος, όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές ή να κάνετε πράγματα που αγαπάτε ως χόμπι. Σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε καλύτερα.

3. Να επισκέπτεστε τακτικά το γιατρό σας για να παρακολουθείτε την υγεία σας και να λύνετε έγκαιρα τυχόν προβλήματα.

4. Περάστε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Το να κάνετε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και ικανοποιημένους βοηθάει πολύ.

5. Προσπαθήστε να κυκλοφορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάντε σύντομους περιπάτους, χρησιμοποιήστε σκάλες αντί για ασανσέρ και κάντε δουλειές. Σε κρατάει υγιή.

6. Δώστε προσοχή στο πότε είστε πεινασμένοι και πότε είστε χορτάτοι. Μην τρώτε μόνο και μόνο επειδή αγχώνεστε ή βαριέστε. Απολαύστε τα γεύματά σας και απολαύστε τις γεύσεις.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Το φαγητό αργά το βράδυ προκαλεί ψυχική κόπωση και κατάθλιψη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr