Με τι να συνδυάσεις την ρετινόλη και με τι να την αντικαταστήσεις για φυσικό λίφτινγκ διάρκειας 10 χρόνων

Με τι να συνδυάσεις την ρετινόλη και με τι να την αντικαταστήσεις για φυσικό λίφτινγκ διάρκειας 10 χρόνων

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορούν να μας προσφέρουν φυσικό λίφτινγκ προσώπου για δεκαετίες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μυστικά με τα ισχυρότερα αντιγηραντικά συστατικά που φέρνουν νεότητα διαρκείας στο δέρμα.

Παίρνουμε ως σημείο αναφοράς την βιταμίνη Α

Ρετινόλη εναντίον βιταμίνης Α
Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα και παίζει αρκετούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα σας. Βοηθά με τα όργανά σας και εμπλέκεται στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, την όραση και την αναπαραγωγή. Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α που μπορεί να τοποθετηθεί στο δέρμα για να βελτιώσει τον τόνο και την υφή του.

Ρετινοειδές εναντίον ρετινόλης
Η ρετινόλη και το ρετινοειδή είναι παράγωγα βιταμίνης Α που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος. Η κύρια διαφορά είναι πόσο δυνατοί είναι. Η ρετινόλη είναι ευρέως διαθέσιμη χωρίς ιατρική συνταγή σε ορούς, κρέμες και χρησιμοποιείται ακόμη και ως συστατικό σε ορισμένα καλλυντικά. Τα ρετινοειδή παρασκευάζονται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις και διατίθενται με ιατρική συνταγή μόνο με μία αξιοσημείωτη εξαίρεση. Μπορείτε να αγοράσετε αδαπαλένιο (Differen®) στο τοπικό σας φαρμακείο. Είναι ένα ρετινοειδές που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής.

Συνταγογραφούμενα ρετινοειδή έναντι ρετινόλης χωρίς ιατρική συνταγή
Τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών. Έτσι, εάν δείτε τον πάροχο σας και λάβετε ένα ρετινοειδή με ιατρική συνταγή, μπορεί να δείτε πιο σημαντικές αλλαγές στο δέρμα σας, πιο γρήγορα. Η ρετινόλη χωρίς ιατρική συνταγή συνδυάζεται συνήθως με άλλα συστατικά. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πούμε πόσο από το δραστικό συστατικό υπάρχει εκεί. Αλλά τα άλλα συστατικά στα προϊόντα ρετινόλης που δεν συνταγογραφούνται μπορεί επίσης να ενυδατώσουν και να φωτίσουν το δέρμα σας.

Τρετινοΐνη εναντίον ρετινόλης
Η τρετινοΐνη είναι ένα ρετινοειδή που διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή. Χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τη θεραπεία της ακμής και των σημαδιών πρόωρης γήρανσης από την έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση). Είναι ισχυρότερο από τη ρετινόλη που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή, επομένως μπορεί να λειτουργήσει πιο γρήγορα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού;
Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν χρησιμοποιήσετε νέα προϊόντα, συμπληρώματα ή φάρμακα.

Τοπική ρετινόλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Όταν λαμβάνονται από το στόμα, τα ρετινοειδή μπορεί να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, λιγότερο από το φάρμακο απορροφάται και εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Υπάρχουν όμως αναφορές για μωρά που γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες μετά από τοπική χρήση ρετινοειδών από τον γονέα τους. Δεδομένου ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης δερματικών παθήσεων, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης αποθαρρύνουν τη χρήση ρετινοειδών εάν είστε έγκυος. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος και εξετάστε τις μεθόδους αντισύλληψης εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα ρετινόλης.

Τοπική χρήση ρετινόλης και θηλασμός
Επειδή το τοπικό ρετινοειδές εφαρμόζεται στο δέρμα, λίγο απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πιστεύουν ότι ο κίνδυνος για τα βρέφη που θηλάζουν είναι χαμηλός. Θα πρέπει πάντα να συζητάτε τα φάρμακα και τα συμπληρώματα, ακόμη και τοπικά, με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ενώ θηλάζετε. Εάν χρησιμοποιείτε τοπικά ρετινοειδή, μην το εφαρμόζετε στο στήθος σας και φροντίστε να μην τρίβεται το προϊόν στο δέρμα του μωρού σας.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη ρετινόλη με άλλες τοπικές θεραπείες δέρματος;
Ναι, μπορείτε να συνδυάσετε ή να εναλλάξετε τη ρετινόλη με άλλες τοπικές θεραπείες δέρματος. Αλλά επειδή πολλές θεραπείες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας, θα πρέπει να το κάνετε προσεκτικά.

Ρετινόλη και γλυκολικό οξύ
Το γλυκολικό οξύ είναι μια μορφή άλφα-υδροξυ οξέος που λειτουργεί ως χημικό απολεπιστικό. Η εναλλαγή γλυκολικού οξέος και ρετινόλης μπορεί να λειτουργήσει καλά για να μειώσει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων και ουλών από την ακμή. Αλλά και τα δύο μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε και τα δύο προϊόντα, σκεφτείτε να εναλλάσσετε ημέρες ή να χρησιμοποιείτε γλυκολικό οξύ το πρωί και ρετινόλη το βράδυ.

Ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα που λειτουργεί επιβραδύνοντας την εξάτμιση του νερού από το δέρμα σας. Καταπραΰνει και γεμίζει το δέρμα σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση ορισμένων από τις ερεθιστικές επιδράσεις της χρήσης ρετινόλης.

Ρετινόλη και νιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη είναι ένα παράγωγο βιταμίνης Β3 που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Βοηθά επίσης στην προστασία του δέρματός σας και μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των ερεθιστικών παρενεργειών της ρετινόλης.

Ρετινόλη και σαλικυλικό οξύ
Τόσο η ρετινόλη όσο και το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής. Αλλά και τα δύο μπορούν να στεγνώσουν και να ερεθίσουν το δέρμα. Η υπερβολική ξήρανση του δέρματός σας μπορεί να διεγείρει την παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας, κάνοντας την ακμή σας ακόμη χειρότερη. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τόσο ρετινόλη όσο και σαλικυλικό οξύ, σκεφτείτε να τα εναλλάσσετε: χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ το πρωί και ρετινόλη το βράδυ.

Ρετινόλη και βιταμίνη C
Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κηλίδων και στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Η ρετινόλη επιβραδύνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα, δίνοντάς σας δέρμα που φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο σφριγηλό. Ο συνδυασμός μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της υφής και του τόνου του δέρματός σας. Και τα δύο προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, επομένως θα θελήσετε να προσθέσετε ένα κάθε φορά σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν με βιταμίνη C το πρωί και να διατηρείτε τη ρετινόλη τη νύχτα.

Σημείωμα από την κλινική του Κλίβελαντ

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσιολογικό να βλέπουμε αλλαγές στο δέρμα μας. Σχεδόν όλοι βγάζουν σπυράκια και ρυτίδες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Υπάρχουν όμως πολλές διαφορετικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση ή η αίσθηση του δέρματός σας. Η ρετινόλη είναι μόνο ένα συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να γεμίσετε το δέρμα σας. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα από τη ρετινόλη και το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται χειρότερο προτού βελτιωθεί, οπότε προσπαθήστε να μην αποθαρρυνθείτε. Ξεκινήστε αργά και αυξήστε τη χρήση της ρετινόλης σταδιακά.

Γυναίκα Αιγόκερως. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της, η προσωπική της γοητεία και πως θα σας ερωτευθεί..

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr