Αφεψήματα για την πίεση. Αυτά είναι τα καλύτερα σύμφωνα με τους ειδικούς

Αφεψήματα για την πίεση. Αυτά είναι τα καλύτερα σύμφωνα με τους ειδικούς

Εάν υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να αναζητάτε φυσικούς τρόπους για να μειώσετε τους αριθμούς σας που δεν περιλαμβάνουν άσκηση ή δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το τσάι, ένα φυσικό και καταπραϋντικό ρόφημα, έχει αναγνωριστεί για τις δυνατότητές του να μειώνει την αρτηριακή πίεση, κυρίως λόγω της μοναδικής του σύνθεσης ενώσεων που προάγουν την υγεία.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά τα μείγματα βοτάνων μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Στην πραγματικότητα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Irvine ανακάλυψαν ότι οι ενώσεις σε πολλά τσάγια βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, προσφέροντας τη δυνατότητα για νέες θεραπείες υπέρτασης.

Γιατί τα τσάγια έχουν τη δύναμη να μειώσουν την υπέρταση; Η απάντηση βρίσκεται στις φλαβανόλες τους. Ποτά όπως το κόκκινο κρασί και το τσάι περιέχουν υψηλά επίπεδα φλαβανολών, μια υποομάδα φλαβονοειδών. Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψη φλαβανόλης είχαν αρτηριακή πίεση μεταξύ δύο και τεσσάρων mmHg χαμηλότερη από εκείνα του κατώτερου 10%. Περισσότερες αποδείξεις ότι μπορεί να θέλετε να προσθέσετε τσάι στη διατροφή σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το τσάι πρέπει να θεωρείται ως συμπληρωματική προσέγγιση στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Παρόλο που προσφέρει μια ολιστική και φυσική επιλογή, η διαβούλευση με το γιατρό σας πριν την ενσωματώσετε στη ρουτίνα υγείας σας είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι ευθυγραμμίζεται με το συνολικό ιατρικό σας πρόγραμμα και δεν παρεμβαίνει στις συνταγογραφούμενες θεραπείες. Είστε έτοιμοι να βοηθήσετε στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης φυσικά; Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα πέντε καλύτερα τσάγια για την υψηλή αρτηριακή πίεση που συνιστώνται περισσότερο από εννέα πηγές ειδικών. Χάσαμε ένα που προτείνει ο γιατρός σας; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Τσάγια για την υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τους ειδικούς

1. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι ήταν στην κορυφή όλων των λιστών που προμηθευτήκαμε, επομένως είναι το νούμερο ένα στη λίστα μας! «Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά », είπε η διατροφολόγος Amy Gorin από το Νιου Τζέρσεϊ στο The Daily Meal σε ένα email. Συνιστά να καταναλώνετε τουλάχιστον 400 χιλιοστόγραμμα φλαβονοειδών καθημερινά.» Θα πρέπει να πίνετε μερικά μεγάλα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο.

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με άφθονα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. «Γεμάτο με κατεχίνες, το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης », γράφει η Tega . «Το να κάνετε το πράσινο τσάι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης. Επιπλέον, το χαλαρωτικό τελετουργικό της παρασκευής και της απόλαυσης ενός φλιτζανιού πράσινου τσαγιού μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση του άγχους , έναν βασικό παράγοντα για την υψηλή αρτηριακή πίεση».

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το πράσινο τσάι. Σύμφωνα με το Healthline , «Μια μελέτη του 2023 που περιελάμβανε περισσότερους από 76.000 συμμετέχοντες στη Νοτιοδυτική Κίνα δείχνει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, γενικά – ανεξάρτητα από το πόσο καταναλώνεται και για πόσο καιρό – σχετίζεται με μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης».

2. Τσάι ιβίσκου
Μαζί με τη ζωντανή γεύση, «το τσάι ιβίσκου έχει αποδειχθεί σε ορισμένες μελέτες ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης», λέει ο παθολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, Δρ Frank Contacessa σε ένα email στο The Daily Meal . «Οι ανθοκυανίνες και άλλα αντιοξειδωτικά του ιβίσκου μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση σχεδόν όσο ορισμένα φάρμακα».

Υπάρχει επίσης έρευνα για να το υποστηρίξει. Η Healthline λέει, «Μια μελέτη του 2019 δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου σχετίζεται με μέτρια αλλά αξιοσημείωτα αποτελέσματα μείωσης της αρτηριακής πίεσης, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή ως φυσική θεραπεία για την υπέρταση».

Μπορείτε επίσης να περιμένετε μια γλυκιά τάρτα στον ιβίσκο που κάνει όλη την εμπειρία πιο ευχάριστη ενώ προσέχετε την υγεία σας. Σύμφωνα με το HealthSite.com , «το τσάι ιβίσκου είναι γεμάτο με πολλά αντιοξειδωτικά που είναι εξαιρετικά για την καρδιά. Είναι ένα από τα πολλά βότανα, που είναι γνωστό ότι μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνει κανείς αυτό το τσάι μόνο μετά από συνεννόηση με γιατρό».

3. Τσάι χαμομηλιού
Το τσάι χαμομηλιού είναι γνωστό ότι βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν. Η NutraTea λέει, «Η κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα σας, μειώνοντας τον κίνδυνο να αναπτύξετε στένωση των αρτηριών, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, οι χαλαρωτικές επιδράσεις του χαμομηλιού σημαίνουν ότι μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλά – ένας άλλος τρόπος για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης».

Το χαμομήλι βοηθά με περισσότερα από την υψηλή αρτηριακή πίεση. «Περιέχει διάφορες ευεργετικές ενώσεις, όπως φλαβονοειδή, τερπενοειδή και κουμαρίνες, που συμβάλλουν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έρευνα από το 2020 υπογραμμίζει τις δυνατότητές του σε τομείς όπως η αντιφλεγμονή , η αντιοξειδωτική προστασία, η προστασία του ήπατος, οι πιθανές αντικαρκινικές επιδράσεις και η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης», σημειώνει η Healthline .

 Εκτός από τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, αυτό το τσάι μπορεί επίσης να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ηρεμία του σώματος και του νου, προάγοντας έτσι τον καλό ύπνο . Καθώς το σώμα σας χαλαρώνει, ο καρδιακός σας ρυθμός θα επιβραδυνθεί και η αρτηριακή σας πίεση θα μειωθεί.

4. Μαύρο τσάι
Εάν δεν είστε λάτρης των πιο μοναδικών μιγμάτων, το μαύρο τσάι είναι το αγαπημένο μεταξύ πολλών. «Όπως και με το πράσινο τσάι, η έρευνα δείχνει ότι το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί επίσης να έχει ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία της καρδιάς», γράφει το HealthMatch .

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι άνθρωποι που έπιναν τρία φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα μείωσαν τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης κατά μέσο όρο 2 έως 3 βαθμούς .

Το Very Well Health το υποστηρίζει ακόμη περισσότερο. Γράφουν, «Μια σουηδική μελέτη που ακολούθησε την υγεία 74.961 γυναικών και ανδρών άνω των 10,2 ετών έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών μαύρου τσαγιού την ημέρα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού».

5. Τσάι Oolong
Το τσάι Oolong προέρχεται από την Κίνα και συγκεκριμένα την επαρχία Fujian, όπου τα βουνά Wuyi θεωρούνται η γενέτειρα των υψηλής ποιότητας oolong. Το Onlymyhealth λέει, «Γίνεται δημοφιλές όπως το πράσινο τσάι και πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το καταναλώνουν καθημερινά. Είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά που είναι αποτελεσματικά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τσάι oolong στα σούπερ μάρκετ ή στο διαδίκτυο. Και πάλι, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας ώστε να μην υπάρχει πιθανός κίνδυνος για την υγεία που μπορεί να προκληθεί μετά την κατανάλωση αυτού του τσαγιού oolong.

Πρόκειται για μια διασταύρωση πράσινου και μαύρου τσαγιού, επομένως περιέχει προφανώς παρόμοια οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με το HealthMatch , «Τα αντιοξειδωτικά στο τσάι oolong είναι τα ίδια με το πράσινο και το μαύρο τσάι. Επομένως, είναι πολύ πιθανό το τσάι oolong να έχει παρόμοια οφέλη για την υπέρταση.»

Η γεύση είναι επίσης δελεαστική για τους λάτρεις του τσαγιού . Το τσάι Oolong χορεύει ανάμεσα σε ευαίσθητα λουλούδια και πλούσια ψητά, προσφέροντας ένα διαφοροποιημένο φάσμα φρούτων, γης και ανεπαίσθητου καπνού, ανάλογα με το επίπεδο οξείδωσής του.

Το HealthSite.com προσθέτει, «Αυτό το τσάι συνοδεύεται από ένα μείγμα από τις ιδιότητες του σκούρου και πράσινου τσαγιού . Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που το κάνουν καλό για την υγεία της καρδιάς».

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr