Πως θα εξαφανίσεις το διπλοσάγονο σου στον δερματολόγο.

Πως θα εξαφανίσεις το διπλοσάγονο σου στον δερματολόγο.

Διπλοσάγονο: Πώς να απαλλαγείτε από το προγούλι στο λαιμό σας
Με ποιες μη επεμβατικές τεχνικές μπορεί να αντιμετωπιστεί το συσσωρευμένο λίπος και η χαλάρωση κάτω από το πιγούνι.

Το αντιαισθητικό διπλοσάγονο συχνά είναι επακόλουθο της αύξησης του σωματικού βάρους. Ωστόσο τα κιλά δεν είναι η μοναδική αιτία του, γι’ αυτό και το αδυνάτισμα δεν οδηγεί πάντοτε στην εξάλειψή του. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του παίζουν η ηλικία, αλλά και το γενετικό υπόβαθρο, σύμφωνα με μία ελληνίδα ειδικό.

«Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Το γεγονός αυτό, με τη συμβολή της βαρύτητας, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πλεονάζοντος ή χαλαρού δέρματος, με ή χωρίς πλεονάζον λίπος, που τελικά παίρνει τη μορφή διπλοσάγονου», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Εάν όμως κάποιος έχει οικογενειακό ιστορικό μικρής λιποαποθήκης στο πηγούνι του και το δέρμα του δεν έχει πολύ καλή ελαστικότητα, έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει προγούλι – και μάλιστα από νεαρή ηλικία.

Τα καλά νέα είναι ότι η Αισθητική Χειρουργική μπορεί να δώσει λύση, συχνά χωρίς νυστέρι. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι πολλές και επιλέγονται αναλόγως με το είδος του προβλήματος και την ηλικία του ενδιαφερόμενου.

Οι νεότερες τεχνικές, εξ άλλου, μπορούν να εφαρμοστούν στο ιατρείο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος, προσθέτει η δρ Σεφέρη–Δανιήλ. Να ποιες είναι οι σύγχρονες τεχνικές:

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Λιπόλυση
Όταν το διπλοσάγονο έχει σχετικά μικρή ποσότητα λίπους και το δέρμα δεν είναι πολύ χαλαρό, αντιμετωπίζεται με νέες μεθόδους λιπόλυσης. Κατ’ αυτές διοχετεύονται στην περιοχή δραστικές ουσίες, χωρίς ενέσεις.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα για να ξεπεράσουν οι ουσίες τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και να φθάσουν έως τα λιποκύτταρα.

Η θεραπεία δεν απαιτεί αναισθησία και η διάρκεια της συνεδρίας κυμαίνεται από 15 έως 30 λεπτά, αναλόγως με το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από το πρώτο 24ωρο. Για τις μικρές λιποαποθήκες μπορεί να είναι και μόνιμο.

Κρυολιπόλυση
Με αυτήν την μέθοδο, τα λιποκύτταρα καταστρέφονται ανώδυνα με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που συνδυάζει ψύξη με μικρορεύματα. Η μέθοδος εφαρμόζεται χωρίς αναισθησία. Γίνεται 1 – 2 φορές την εβδομάδα και διαρκεί περίπου 30′.

Ο αριθμός των επαναλήψεων κυμαίνεται από 4 έως 12 συνεδρίες, αναλόγως με την έκταση του προβλήματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. Εάν οι λιποαποθήκες είναι μικρές, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Εάν είναι μεγαλύτερες, ενδέχεται να χρειαστεί επανάληψη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Επανάληψη μπορεί να χρειασθεί και σε περίπτωση πρόσληψης βάρους.

Ραδιοσυχνότητες
Το διπλοσάγονο μπορεί να αντιμετωπιστεί και με ραδιοσυχνότητες, οι οποίες θερμαίνουν εις βάθος τον ιστό και ανασχηματίζουν τις ίνες του. Με αυτό τον τρόπο ο ιστός γύρω από τα λιποκύτταρα συσφίγγεται και ο όγκος που καταλαμβάνουν μειώνεται. Συγχρόνως βελτιώνεται η λεμφική κυκλοφορία και τα λιποκύτταρα αποβάλλουν τις τοξίνες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο με ειδικό μηχάνημα, χωρίς αναισθησία. Στη διάρκεια της θεραπείας προστατεύεται με συνεχή ψύξη η επιφάνεια του δέρματος, χωρίς να καταπονείται η επιδερμίδα.

Η διάρκεια των θεραπειών είναι 15-30 λεπτά. Στα πιο βαριά περιστατικά θα χρειαστούν 3-4 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα περίπου ενός μήνα. Από τα πρώτα 24ωρα το αποτέλεσμα είναι ορατό.

Εάν η λιποαποθήκη είναι μικρή και δεν υπάρξει μεγάλη αύξηση βάρους, το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί κάτι άλλο. Εντούτοις, μερικές φορές απαιτούνται συνδυαστικές μέθοδοι (ενέσιμα, λέιζερ κ.λπ.).

Λιποδιάλυση
Στο διπλοσάγονο μπορεί να γίνει και λιποδιάλυση με ειδικά ενέσιμα υλικά (π.χ. φωσφατιδιλοχολίνη). Τα υλικά αυτά επιτίθενται στον λιπώδη ιστό, διαλύουν την μεμβράνη των λιποκυττάρων και απελευθερώνουν το λίπος. Στη συνέχεια το λίπος διοχετεύεται στη λεμφική κυκλοφορία και μεταβολίζεται.

Η λιποδιάλυση δεν απαιτεί αναισθησία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Μερικές φορές όμως χρειάζεται τοπική αναισθησία. Πολλές φορές αρκεί μία μόνο ένεση στο συγκεκριμένο σημείο για να διαλυθεί το λίπος.

Τα αποτελέσματα με αυτή τη μέθοδο αρχίζουν να γίνονται ορατά από την δεύτερη εβδομάδα. Αναλόγως με την περίπτωση μπορεί να είναι και μόνιμα.

Laser-lysis
Η λιπόλυση με λέιζερ (laser-lysis) είναι μία μέθοδος που βασίζεται στις ακτίνες laser. Αυτές εισχωρούν κάτω από το δέρμα, «βομβαρδίζοντας» τη μεμβράνη των λιποκυττάρων και απελευθερώνοντας το λίπος από το εσωτερικό τους.

Ο πλαστικός χειρουργός εισάγει οπτική ίνα στο στρώμα του λίπους που πρέπει να εξουδετερώσει, ενώ έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 30-45 λεπτά. Όταν το πρόβλημα είναι μεγάλο, μπορεί να χρειαστούν 2 συνεδρίες.

Τα αποτελέσματα της λιπόλυσης με laser είναι ορατά από την πρώτη εβδομάδα και μόνιμα.

Λιποαναρρόφηση
Η κλασική μέθοδος για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η λιποαναρρόφηση. Εκτελείται με τοπική αναισθησία. Ο ιατρός χρησιμοποιεί μικρά μεταλλικά σωληνάκια και ένα μείγμα ουσιών που αφαιρεί το λίπος από το διπλοσάγονο.

Ο ασθενής φεύγει για το σπίτι του χωρίς πόνους και χωρίς σημάδια. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 -20 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και μόνιμο.

«Στην περίπτωση που υπάρχει κάποια επιμέρους χαλάρωση δέρματος εκτός του λίπους στην περιοχή, χρησιμοποιείται και threading (εσωτερική ανάρτηση μαλακών ιστών). Πρόκειται για εσωτερικό πλέγμα από ειδικά νήματα τα οποία καθώς απορροφώνται αφήνουν ένα πλέγμα από νέο κολλαγόνο που δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός, σταθεροποιώντας το διαχρονικό αποτέλεσμα», διευκρινίζει η δρ Σεφέρη-Δανιήλ.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 15 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. Όταν το πρόβλημα επεκτείνεται και στην περιοχή του λαιμού τότε αντιμετωπίζεται με τις ίδιες ή και επιπλέον συνδυαστικές τεχνικές, καταλήγει.

Iatropedia.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Η ανεπάρκεια βιταμίνης που σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr