Η αιώνια μάσκα της ώριμης επιδερμίδας. Είναι το κλειδί της νεότητας. (ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ)

Η αιώνια μάσκα της ώριμης επιδερμίδας. Είναι το κλειδί της νεότητας. (ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ)

 

Αυτή είναι η αιώνια μάσκα της ώριμης επιδερμίδας. Ακόμη και φιλοσοφικά ή και με τους νόμους της φυσικής ή της χημείας να το πάρεις, το αβγό συμβολίζει το κέντρο του σύμπαντος αλλά και το κέντρο της ανθρώπινης χημείας.

Περιέχει όλο το ανθρώπινο Dna  και την ουσία της ύπαρξης . Είναι ο σπόρος που ανθίζει. Και εάν είμαστε γεννημένοι από σπόρο, το αβγό ακολουθεί κι αυτό και περιέχει όλες τις βιταμίνες της αντοχής. Μας γυρνάει πίσω στην νεότητα και στο πρώτο κολλαγόνο.

Το σημαντικό είναι ότι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες των αβγών παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος παρέχοντας μια πηγή αμινοξέων που δεν θα την βρεις αλλού. Ως τροφή μάλιστα θεωρείται η καλύτερη πηγή κολλαγόνου.

Το σώμα σου χρησιμοποιεί αυτά τα αμινοξέα για να δημιουργήσει νέες πρωτεΐνες στα κύτταρα του δέρματός σου. Μερικές από αυτές τις πρωτεΐνες — όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη — δίνουν δύναμη στον ιστό του δέρματός ενώ άλλες — όπως η μελανίνη — συμβάλλουν στο χρώμα της επιδερμίδας σου.

Για την ακρίβεια, μια μερίδα δύο μεγάλων αυγών παρέχει 12,6 γραμμάρια πρωτεΐνης που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σου για να διατηρήσει φρέσκο δέρμα και νεανικό.

Αυτό το ποσοστό, αποτελεί περίπου το 23 ή 18 τοις εκατό της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης που απαιτείται για ένα άτομο 135 ή 180 κιλών, αντίστοιχα.

Οι κρόκοι του αβγού είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και (σε Βιταμίνη Α), ενώ τα ασπράδια  έχουν πολλούς τύπους πρωτεΐνης. Περιβάλλεται από ουσίες που έχουν φήμη για την ανάπτυξη της ομορφιάς .

 

Μάσκα για δέρμα που λάμπει

Ο κρόκος αβγού είναι εξαιρετικός όσον αφορά την προσθήκη υγρασίας. Δίνει φυσική ενυδάτωση προωθώντας την ελαστικότητα τους δέρματος αλλά και την ανάπτυξη των ενυδατωμένων μαλλιών. Λόγω των βιταμινών Α, Β2 και Β3  βοηθά στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος και των ουλών ακμής, στη μείωση των μαύρων κηλίδων, στην αύξηση της υγρασίας, στην πρόληψη της απώλειας νερού, ενώ προσφέρει αυξημένη ευκαμψία στο χόριο, βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος που γίνεται ολοένα και  πιο υδαρές. Επίσης υποστηρίζει την απολέπιση, μειώνει την παραγωγή μελανίνης, εξασθενίζει τις φακίδες και δίνει λάμψη στο δέρμα.

Όμορφο δέρμα με ασπράδι αυγού

Τα ασπράδια αβγών βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς από τους πόρους. Πάρα πολλές μάρκες καλλυντικών, χρησιμοποιούν ασπράδια αυγών ως συστατικά  κρεμών, μάσκας προσώπου ή σχετικά σκευάσματα για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας.

Η πρωτεΐνη στο ασπράδι του αβγού, βοηθά  στην αποκατάσταση των κυττάρων , απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας στο δέρμα, μειώνει τη λιπαρότητα και συσφίγγει τους πόρους.

Συνταγή 1: Λάμψη δέρματος χωρίς μικρά σπυράκια

Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ανακατέψτε  τα ασπράδια με χυμό λεμονιού, Βρέξτε με αυτό το μείγμα ένα κομμάτι λεπτό βαμβάκι. Κολλήστε το βαμβάκι πάνω από τις πληγείσες περιοχές, είτε είναι η μύτη, το μέτωπο, τα μάγουλα ή το πηγούνι. Αφήστε το μέχρι τα σπυράκια να σκληρύνουν και να ξεφλουδιστούν. Τραβήξτε τα επιθέματα.

Η βρωμιά και η ακμή που φράζουν τους πόρους θα βγουν με το βαμβάκι που βοηθά το δέρμα να απαλλαγεί από τα μικρά σπυράκια. Τελειώνετε πλένοντας το πρόσωπό σας με κρύο νερό ώστε να κλείσετε τους πόρους. Η μάσκα αυτή, γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα και τα μικρά σπυράκια θα μειωθούν σταδιακά κάνοντας το δέρμα να αστράφτει.

Συνταγή 2: Αποτοξίνωση εξομάλυνσης του δέρματος

Χρησιμοποιήστε το ασπράδι  για να αναζωογονήσετε το δέρμα από θαμπάδα, ακμή και εξάνθημα εύκολα. Πολύ απλά, απλώστε τα ασπράδια σε όλο το πρόσωπό σας και αφήστε τα να δράσουν για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά. Κάνετε αυτήν την μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Έτσι θα βοηθήσετε το δέρμα σας να είναι καθαρό, σφριγηλό και υγιές.

Συνταγή 3: Το δέρμα φαίνεται λείο και απαλό στην αφή.

Απλά ανακατέψτε τα ασπράδια αβγών με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι. Βάλτε την μάσκα προσώπου για 30 λεπτά στο πρόσωπο σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Κάντε αυτή την μάσκα 2 φορές την εβδομάδα για να  καθαρίσετε το δέρμα, για λεία υφή και για να σφίξετε τους πόρους.

Συνταγή 4: Μειώστε τις αλλεργίες

Μάσκα από ασπράδι αβγού καθημερινά για 15 λεπτά την ημέρα, συνεχώς για 3-4 εβδομάδες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας λόγω των αλλεργικών αντιδράσεων και να καταστήσει  το δέρμα του προσώπου ισχυρότερο και με αντοχές.

Συνταγή 5: Οι πόροι γίνονται μικρότεροι

Χρησιμοποιήστε τη μάσκα με ασπράδι αβγού για περίπου 10 λεπτά ή περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό κάνοντας την κάθε μέρα, πρωί-βράδυ. Θα βοηθήσει στη μείωση του λιπαρού δέρματος, κι επίσης θα μειώσει θεαματικά τους ανοιχτούς μεγάλους πόρους.

Συνταγή 6: Κρόκος αυγού + Μέλι

Το μέλι βοηθά στην επιδιόρθωση του δέρματος για να επιστρέψει στην υγρασία. Αυτή η συνταγή βοηθά το δέρμα να ενυδατώνει και να επιβραδύνει τον εκφυλισμό των κυττάρων του. Απλά καλύψτε το πρόσωπο με κρόκο αβγού αναμεμειγμένο με μέλι τακτικά, θα βοηθήσει το δέρμα να φανεί ομαλότερο και να λάμψει ακόμα περισσότερο.

Συνταγή 7: Κρόκος αυγού + Μέλι + Αμυγδαλέλαιο

Το μέλι βοηθά στην πρόληψη της ακμής και το αμυγδαλέλαιο βοηθά στην ξηρότητα και την υποχώρηση της ακμής. . Αφού κάνετε μάσκα με αυτά τα συστατικά και με τον κρόκο του αβγού για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Θα βοηθήσει ώστε η παλιά ακμή να καταρρεύσει σταδιακά και να εμποδίσει την νέα. Αποκαλύπτει ένα λαμπερό δέρμα..

Συνταγή 8: Κρόκος αυγού + Ώριμη μπανάνα + Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο, εκτός από το ότι βοηθά στην ενυδάτωση, βοηθά επίσης στο κλείδωμα της υγρασίας στο δέρμα. Επιπλέον, οι ώριμες μπανάνες που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε βοηθούν κι αυτές στην επιβράδυνση της γήρανσης. Απλώς ανακατέψτε τους κρόκους των αβγών, τις ώριμες μπανάνες και το ελαιόλαδο, αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα βοηθήσει το καθαρό, απαλό και ενυδατωμένο δέρμα να φαίνεται νεότερο.

Η 48 χρονη  influencer της CleanFoodLiving ακολουθεί ρουτίνα ομορφιάς με κρόκο αυγού από τα 27 της και μας δείχνει τον τρόπο. 

 

Συνταγή 9: Κρόκος αυγού + λάδι καρύδας για τα μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε κρόκο αβγού αναμεμειγμένο με λάδι καρύδας για να πλύνετε τα μαλλιά σας και ζυμώστε τα για 30 λεπτά, 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να βοηθήσετε την κατάσταση των ξηρών μαλλιών να επανέλθει σε λάμψη και ζωντάνια.

 

Skincare tips over 50s: Μυστικά ομορφιάς για ώριμες επιδερμίδες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr