Σωτήρια Μάσκα με Ακτινίδιο, για Λάμψη μέσα στον Χειμώνα.

Σωτήρια Μάσκα με Ακτινίδιο, για Λάμψη μέσα στον Χειμώνα.

Για λιπαρή επιδερμίδα και για το ώριμο δέρμα.

Τα οφέλη του ακτινιδίου για το δέρμα είναι πολλά. Από την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης μέχρι το κλείσιμο των πόρων, τη θεραπεία της ακμής και τη μείωση της λιπαρότητας, το φρούτο αυτό, μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ακτινίδιο είναι η απίστευτη ικανότητά του να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή συγκέντρωση του φρούτου σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τα λιπίδια φραγμού στο δέρμα. Η ύπαρξη ενός υγιούς φραγμού και μικροβιώματος του δέρματος μπορεί να αποτρέψει την απώλεια νερού καθώς και τις εισβολές από μικροοργανισμούς, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients .

Όταν το δέρμα σας είναι σωστά ενυδατωμένο, ακτινοβολεί με μια δροσερή, νεανική λάμψη. 

Επίσης, η χρήση καλλυντικών φροντίδας που περιέχουν φυλλικό οξύ (μια θρεπτική ουσία που βρίσκεται στο ακτινίδιο και είναι κρίσιμης σημασίας για το σχηματισμό νέων κυττάρων) μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σφριγηλότητας του ώριμου δέρματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology . Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή ενός τοπικού προϊόντος με φολικό οξύ βελτίωσε την πυκνότητα των ινών κολλαγόνου και τον μεταβολισμό του κολλαγόνου, συσφίγγοντας και συσφίγγοντας το δέρμα στη διαδικασία.

Γρήγορη αναπλαστική μάσκα ειδικά εαν θέλετε να θεραπεύσετε το δέρμα σας απο την ηλιακή ακτινοβολία.

Πρώτα πολτοποιήστε τα ακτινίδια.
Στη συνέχεια, απλώστε τα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας με κινήσεις μασάζ και αφήστε τη μάσκα σας να καθίσει για περίπου 15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε.
Κάντε το αυτό κάθε μέρα και θα παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά στο δέρμα σας.

Το θαύμα και στην λιπαρή και στην ώριμη επιδερμίδα.

Η λιπαρή επιδερμίδα θέλει ειδική ρουτίνα περιποίησης. Με φόρμουλες που βοηθούν ώστε να βελτιωθεί η όψη. Εκτός όμως από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά πρέπει να εφαρμόζετε και μάσκες ή scrub που θα απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες γυαλάδες και το σμήγμα.

Μπορείτε να απλώσετε ένα scrub που θα φτιάξετε μόνες αρκεί να έχετε 1 ακτινίδιο, 2 κουταλάκια ζάχαρη και 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο. Το ακτινίδιο έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στις βιταμίνες A,C και Ε που περιέχει ενώ παράλληλα χαρίζει μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα. Παράλληλα το Α-υδροξύ που επίσης περιέχει λειτουργεί σαν φυσικό αντιφλεγμονώδες. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνει το αγαπημένο σας φρούτο και δεν εννοούμε απλά να το τρώτε.

Πώς θα φτιάξετε το απολεπιστικό: Κόβετε το ακτινίδιο σε κύβους, το ρίχνετε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.

Και τώρα η εφαρμογή: Απλώστε το scrub σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας όπως πάντα την περιοχή των ματιών. Αφήστε το να δράσει για 5 περίπου λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Ταμπονάρετε απαλά με μία βαμβακερή, καθαρή πετσέτα. Η βελτιωμένη όψη και υφή της επιδερμίδα σας είναι κάτι που θα δείτε και θα νιώσετε αμέσως. Η δράση του scrub άλλωστε είναι άμεση. Οι γυαλάδες εξαφανίζονται, το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, με μια έντονη αίσθηση δροσιάς και απαλό ενώ αν το επαναλάβετε σε μικρό χρονικό διάστημα θα δείτε και βελτίωση των σημαδιών ακμής.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr