5 Σούπερ Αποτελεσματικές Θεραπείες Σύσφιξης και Ανανέωσης Δέρματος που Μπορείτε να Κάνετε στον Δερματολόγο

5 Σούπερ Αποτελεσματικές Θεραπείες Σύσφιξης και Ανανέωσης Δέρματος που Μπορείτε να Κάνετε στον Δερματολόγο

Anti-botox: 5 αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στον δερματολόγο
Για ανανεωμένη, φρέσκια και ξεκούραστη επιδερμίδα.

από την Έστα Πλακοκέφαλου

Eίναι μια συζήτηση που κάνουμε συχνά, τόσο στο γραφείο όσο και με τις φίλες μου. Τι συμβαίνει αλήθεια με το botox και πόσο το χρειαζόμαστε τελικά; Γιατί τόσο πολλές γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν κάτι από το οποίο πολύ συχνά το αποτέλεσμα στην όψη του προσώπου δεν είναι και πολύ κολακευτικό; Και, κυρίως, ποιες θεραπείες μπορούμε να κάνουμε στο ιατρείο έτσι ώστε να χαρίσουμε στην επιδερμίδα μας φρεσκάδα, λάμψη και ξεκούραστη όψη αλλά και βελτίωση της ρυτίδωσης χωρίς να είναι τοξίνη (botox); Ζητήσαμε τη δερματολόγο-αφροδισιολόγο δρα Ελίνα Θεοδωρακοπούλου να μας προτείνει τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για κάθε ηλικιακή δεκαετία.

www.pexels.com

Χημικά peelings

Στοχεύουν στην ανάπλαση του δέρματος και ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, τον τύπο αλλά και τη φωτογήρανση του δέρματος μπορούν να διαβαθμιστούν σε ένταση (light-lunchtime chemical peel, medium or deep chemical peels).
Info: Αυτή η θεραπεία είναι καλύτερα να γίνεται τους χειμερινούς μήνες και να χρησιμοποιείται αντηλιακή προστασία.

Θεραπεία με βιταμίνες, πεπτίδια και υαλουρονικο οξύ ή PRP ή εξωσώματα (exosomes)

Περιλαμβάνει μια συσκευή μικρο-δερμοαπόξεσης και ένα μεσοθεραπευτικό κοκτέιλ το οποίο εγχέεται στην επιφάνεια του δέρματος κατά τη θεραπεία. Ο στόχος είναι αναγεννητικός (regenerative), δηλαδή στοχεύουμε στη διέγερση και παραγωγή κολλαγόνου που εντέλει οδηγεί στην ανάπλαση του δέρματος και τη λείανση των ρυτίδων. Η χρήση αντηλιακού καθημερινά είναι σημαντική – και συνήθως η θεραπεία γίνεται τους χειμερινούς μήνες.
Info: Οι δύο ανωτέρω θεραπείες χρειάζονται επανάληψη (όχι νωρίτερα από 1 μήνα) και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις ηλικίες.

Ενέσιμο υαλουρονικο οξύ

Μιλάμε για τη μορφή skin boosters, δηλαδή υαλουρονικό που παραμένει στο δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι μια απλή μεσοθεραπεία. Ο στόχος είναι η ενυδάτωση του δέρματος με εκείνο το «ενυδατικό» υλικό που παράγει το ίδιο το δέρμα. Αυτή η θεραπεία δίνει παράλληλα όγκο στο πρόσωπο, οπότε συνιστάται σε ηλικίες και πρόσωπα που έχουν χάσει όγκο στο πρόσωπο (υποτροφικά πρόσωπα), ενώ δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτές τις θεραπείες σε πρόσωπα νέα ή με αρκετό όγκο στο πρόσωπο. Επίσης η ιατρική τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι σημαντική, καθώς αυτά τα υλικά δεν απορροφούνται αμέσως από το δέρμα, οπότε η στοχευμένη ανατομική τοποθέτηση είναι σημαντική ώστε να μη σημειωθούν επιπλοκές.
Info: Η θεραπεία χρήζει επανάληψης στα ώριμα δέρματα (όχι νωρίτερα από 1 μήνα) και διαρκεί από 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο.

Ενέσιμες αναγεννητικές θεραπείες

Περιέχουν βιοδιεγέρτες κολλαγόνου που στοχεύουν στη συνολική ανάπλαση του δέρματος, βελτιώνουν την ποιότητά του, άρα και τις ρυτίδες, αφού διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος και ελαστίνης, ενώ παρέχουν φυσικό όγκο στο πρόσωπο. Μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι ιατροί μπορούν να τις παρέχουν.

Info: Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας θεραπείας είναι μακροπρόθεσμα (> 1 έτος) και συσσωρευτικά.

Ιατρικά μηχανήματα

Με στόχο την ανάπλαση του δέρματος όπως το thermage ή το Morpheus 8 ή το fractional CO2 laser (μη επεμβατικές ραδιοσυχνότητες) είναι θεραπείες που βελτιώνουν τη ρυτίδωση του δέρματος, ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση όγκου σε ένα πιο γεμάτο πρόσωπο.
Info: Η εφαρμογή αυτών των θεραπειών συνιστάται τους χειμερινούς μήνες και ιδανικά σε λευκά δέρματα που δεν έχουν τάση για μετα-φλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, δηλαδή δημιουργία «πανάδας» ή «μαύρων σημαδιών» μετά από τραυματισμό ή σπυράκια ακμής.

www.marieclaire.gr

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Αντί για botox: 3 εναλλακτικοί τρόποι αντιγήρανσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr