Σουσάμι ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς.

Σουσάμι ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς.

Το σουσάμι περιέχει χημικά συστατικά που καταστρέφουν ή αναστέλλουν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος. Έχει  αντιβακτηριδιακές  δυνάμεις για να αποτοξινώσετε το δέρμα σας και να το απαλλάξετε από ακαθαρσίες που θαμπώνουν την επιδερμίδα. Είναι απαλό και καταπραϋντικό. Αναζωογονεί και περιποιείται το ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα και το βοηθά να αποκτήσει ξανά λάμψη!

Το σουσάμι είναι μη φαγεσωρογόνο και πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε. Στα επιπλέον θετικά του είναι: η προώθηση της κυτταρικής ανανέωσης, η βελτίωση της ελαστικότητας, η επιβράδυνση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος κ.α.

Αντιφλεγμονώδης μάσκα προσώπου και σώματος για ολιστική φροντίδα και απόλυτα λείο δέρμα.
Ανακατέψτε λίγο θαλασσινό αλάτι, μαύρο σουσάμι, φρέσκο ​​τζίντζερ, σησαμέλαιο και λάδι καρύδας σε ένα μπλέντερ.

Εάν θέλετε προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι, τζίντζερ και λεμόνι.

Αυτή η μάσκα σώματος και προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο μία φορά την εβδομάδα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απολέπιση σώματος. Έχει αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση του δέρματος.

Καθαριστικό προσώπου με σουσάμι
Φτιάξτε 2 φλιτζάνια μαύρο τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε στη συνέχεια 2-3 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι. Προσθέστε το στο κρύο τσάι και ανακατέψτε ξανά. Στραγγίζουμε την πάστα χρησιμοποιώντας ένα διχτυωτό σουρωτήρι και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας και φυλάξτε το στο ψυγείο σε αεροστεγές μπουκάλι. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε πρωί ως καθαριστικό προσώπου για ακαταμάχητη λάμψη και ενίσχυση.

Αναζωογονητική μάσκα
Σε 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι σε σκόνη, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, μια πρέζα κουρκουμά σε σκόνη και μερικές σταγόνες μέλι. Εφαρμόστε αυτή την πάστα για 15 λεπτά στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Βοηθά στη λάμψη του προσώπου, τη σύσφιξη και την αναζωογόνηση του δέρματος, τη συρρίκνωση των διευρυμένων πόρων και την ενυδάτωση.

Μάσκα λάμψης

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι σε σκόνη ρυζάλευρου. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και φτιάξτε μια πάστα με νερό. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και τρίψτε στο τέλος, αφού βεβαίως την έχετε αφήσει να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να του προσθέσετε λάμψη και απαλότητα .

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr