480 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ  ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ 8 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ!

480 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ  ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ 8 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ!

Η επιτυχία του κινήματος των παραδοσιακών τροφίμων ενίσχυσε τη δημοτικότητα των τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση και τελικά συνειδητοποιήσαμε τη σοφία των προγόνων μας. Οι άνθρωποι καταναλώνουν τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση για αιώνες, λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν για την υγεία.

Σύμφωνα με την Jillian Levy, CHHC:

«Το ξινολάχανο, μια μορφή λάχανου που έχει υποστεί ζύμωση, είναι δημοφιλές σε όλη την Κεντρική Ευρώπη εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το ξινολάχανο συνδυάζει μια από τις πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν (λάχανο) με μια από τις πιο ωφέλιμες και διαχρονικές μεθόδους παρασκευής φαγητού που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ (ζύμωση).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ολοκληρωμένης Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Witten στη Γερμανία, το ξινολάχανο είναι μια από τις πιο κοινές και παλαιότερες μορφές συντήρησης του λάχανου και μπορεί να εντοπιστεί ως σημαντική πηγή τροφής στον τέταρτο αιώνα π.Χ.

Η ζύμωση αναφέρεται απλώς σε μια αρχαία τεχνική και μέθοδο επιμονής που αλλάζει φυσικά τη χημεία των τροφίμων. Παρόμοια με τα καλλιεργημένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ, η διαδικασία ζύμωσης του λάχανου λάχανου παράγει ευεργετικά προβιοτικά που συνδέονται τώρα με βελτιώσεις στην ανοσοποιητική, γνωστική, πεπτική και ενδοκρινική λειτουργία».

Το ξινολάχανο παρασκευάζεται με το τουρσί του λάχανου σε μια διαδικασία που ονομάζεται γαλακτοζύμωση. Είναι μια πλούσια πηγή ενζύμων που υποστηρίζουν την πέψη και βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.

Ωστόσο, το ξινολάχανο που αγοράζεται από το κατάστημα είναι παστεριωμένο και επεξεργασμένο με πολλές χημικές ουσίες, επομένως δεν προσφέρει πλέον τα ίδια οφέλη.

Δείτε πώς να φτιάξετε το σπιτικό σας λάχανο τουρσί και να αυξήσετε την πρόσληψη προβιοτικών:

Σπιτική συνταγή για ξινολάχανο

Συστατικά:

 

6 κιλά λάχανο
3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

 

Οδηγίες:

Αφαιρέστε τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα του λάχανου και ψιλοκόψτε το υπόλοιπο. Σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με το αλάτι και για να τονώσουμε την απελευθέρωση των χυμών του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο ζύμωσης, το χτυπάτε για να βγει ο χυμός στην επιφάνεια και το σκεπάζετε με ένα πιάτο. Θα πρέπει να αφήσετε περίπου 2 ίντσες χώρου στην κορυφή.

Τοποθετήστε ένα βαρύ γυάλινο βάζο με νερό πάνω από το πιάτο για να το πιέσετε προς τα κάτω και να βγάλετε το νερό από αυτό.

Διατηρήστε το δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Η διαδικασία ζύμωσης θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Στη συνέχεια, φυλάξτε το ξινολάχανο στο ψυγείο και απολαύστε τα οφέλη του σε καθημερινή βάση!

www.healthyfoodhouse.com

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr