Πώς να καταλάβετε τι ακριβώς σκέφτεται κάποιος για εσάς, σύμφωνα με μία relationship expert

Πώς να καταλάβετε τι ακριβώς σκέφτεται κάποιος για εσάς, σύμφωνα με μία relationship expert

Τρία ψυχολογικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν.

Όταν πρόκειται για τις σχέσεις με τους συντρόφους, τους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους μας, οι περισσότεροι νιώθουμε την ανάγκη να μάθουμε τι πραγματικά σκέφτονται για εμάς. Ακόμα και αν μας εκφράσουν τα συναισθήματά τους, μια αμφιβολία μπορεί να παραμένει στο μυαλό μας.

Σύμφωνα με μία ειδικό πάνω στις σχέσεις, την Kimberly Moffit, υπάρχουν τρία «κόλπα» που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς αισθάνεται κάποιος για εσάς.

1. Παρατηρήστε αν προσπαθεί να σας βοηθήσει και να σας χαλαρώσει
Η ειδικός πρότεινε να γίνετε ευάλωτοι και να μιλήσετε ανοιχτά σε κάποιον για ένα πρόβλημα στη ζωή σας. «Εξηγήστε με λεπτομέρειες τι σας προβληματίζει και εκφράσετε την αβεβαιότητά σας για τις λύσεις που ανοίγονται μπροστά σας», τονίζει σε video της στο TikTok.

«Δώστε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται αυτό το άτομο. Αν είναι σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα θα σας ακούσει με ενσυναίσθηση και θα σας αφήσει να ξεσπάσετε. Ωστόσο, αν σας συμπαθεί ιδιαίτερα, θα θέλει να κάνει περισσότερα από το να ακούσει. Θα θελήσει να ασχοληθεί μαζί σας, να σας πάρει το βάρος και να βρει λύση σε ό,τι σας απασχολεί. Οι άνθρωποι επιδεικνύουν αυτή τη συμπεριφορά όταν νοιάζονται πραγματικά για εσάς και θέλουν να είναι δίπλα σας σε στιγμές άγχους».

2. Παρατηρήστε τη γλώσσα του σώματός τους όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο
Η γλώσσα του σώματος είναι ένα ισχυρό, υποσυνείδητο σημάδι που μπορεί να αποκαλύψει πώς αισθάνεται πραγματικά κάποιος. Δώστε προσοχή στο πώς αλλάζει η γλώσσα του σώματός τους με την παρουσία σας. Παρατηρείτε διαφορά στη στάση του σώματός τους; Ίσως ισιώνουν τη σπονδυλική τους στήλη ή οι ώμοι τους φαίνονται πιο σφιγμένοι.

«Ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης που έχετε με αυτό το άτομο, η γλώσσα του σώματός τους θα αντιδράσει υποσυνείδητα όταν κάποιος που τους αρέσει μπαίνει στο δωμάτιο. Είναι μια φυσική αντίδραση στην πρωτόγονη επιθυμία του ανθρώπου να εντυπωσιάσει το άτομο που το ενδιαφέρει», εξήγησε η relationship expert.

3. Παρατηρήστε την τάση τους να απομακρύνουν κάθε εμπόδιο ανάμεσά σας
Για να δοκιμάσετε αυτή τη θεωρία στην πράξη, η Dr. Moffit προτείνει να τοποθετήσετε φυσικά αντικείμενα ανάμεσά σας, όταν βρίσκεστε κοντά με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. «Αν νιώθει μια ιδιαίτερ έλξη για εσάς, τότε το υποσυνείδητό του θα τον επηρεάσει ώστε να παραμερίσει αυτά τα αντικείμενα ή να τα απομακρύνει εντελώς. Αυτή η συμπεριφορά έχει τις ρίζες της στην αρχέγονη ανάγκη του άλλου να εξαλείψει κάθε εμπόδιο μεταξύ σας, φυσικό ή συναισθηματικό».

www.marieclaire.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr