Απολύμανση στο σφουγγάρι πιάτων μέσα σε 5 λεπτά

Απολύμανση στο σφουγγάρι πιάτων μέσα σε 5 λεπτά

Αυτό το εύκολο tip θα ξεφορτωθεί τα μικρόβια που παραμονεύουν στο σφουγγάρι της κουζίνας, θα προφυλάξει την υγεία σας και θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο σφουγγάρι σας.

Σύμφωνα με έρευνες, το σφουγγάρι για τα πιάτα, πέρα από πιστός σύμμαχος σας στο καθάρισμα, είναι και κρυφή πηγή μολύνσεων μιας και από την επιφάνειά του περνούν πάνω από 10 εκατομμύρια βακτήρια! Και μπορεί αυτή η πληροφορία να σας φαίνεται απίστευτη αλλά αν αναλογιστείτε ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά το ίδιο σφουγγάρι για να καθαρίσετε τα βρώμικα πιάτα, τους πάγκους της κουζίνας, τις ηλεκτρικές συσκευές και για να διατηρείτε λαμπερά και φρέσκα τα ντουλάπια της, μάλλον θα μετανοήσετε.

unsplash.com       Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να πλένετε τα πιάτα σας μαζεύει πολλά μικρόβια μέρα με τη μέρα.

Αν τύχει να πρέπει να πλύνετε τα πιάτα και δείτε ότι το σφουγγάρι πρέπει να αντικατασταθεί αλλά είναι κλειστά τα μαγαζιά, δεν έχετε παρά να ακολουθείτε την εξής απλή διαδικασία αποστείρωσης.

Κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με κρύο νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το καλά και βάλτε το σε ένα μπολ το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με κρύο νερό. Τοποθετήστε το μπολ σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το εκεί για 2-3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια μιας και η θερμότητα αποτελεί ορκισμένο εχθρό τους. ,

Τέλος, αφαιρέστε το μπολ από το φούρνο φορώντας ειδικά γάντια και περιμένετε μέχρι το νερό να κρυώσει καλά προτού βγάλετε το αποστειρωμένο πλέον σφουγγάρι σας από το μπολ.

Πηγή: spirossoulis.com

Με αυτό το μείγμα θα κάνετε τους τοίχους σας να λάμπουν

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr