Παλιά πράγματα μέσα στο σπίτι – Νέοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε

Παλιά πράγματα μέσα στο σπίτι – Νέοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε

Δεν πετάμε τίποτα από τα παλιά μας πράγματα. Απλά μαθαίνουμε να τα στολίζουμε αλλιώς, κρατώντας ζωντανή την οικογενειακή μας ιστορία και ικανοποιημένους τη γιαγιά και τον παππού που ξαναζούν τα δύσκολα μα αθώα νεανικά τους χρόνια ταξιδεύοντας νοερά στην πατρίδα μέσα από τα αντικείμενα αυτά

Οι παλιές τσαγιέρες σας μπορούν να μετατραπούν σε ένα πανέμορφο, ιδιαίτερο και ξεχωριστό βάζο. Σε κάθε ελληνικό σπίτι της Διασποράς που σέβεται τον εαυτό του, θα βρεις ένα παραδοσιακό υφαντό, ένα σεμεδάκι, μια κλασική τσαγιέρα ή ένα σκαλιστό μπαούλο, κληρονομιά από την προγιαγιά, που τα έφερε μαζί της στα ξένα για να θυμάται το σπίτι στο χωριό.

Κι όμως… Οι ξεχασμένες και αχρησιμοποίητες καρέκλες, τα παλιομοδίτικα ριχτάρια και χαλιά, αυτά τα αντικείμενα μιας άλλης εποχής, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται το σπίτι σας για να ξανανιώσει.

Δεν πετάμε τίποτα από τα παλιά μας πράγματα. Απλά μαθαίνουμε να τα στολίζουμε αλλιώς, κρατώντας ζωντανή την οικογενειακή μας ιστορία και ικανοποιημένους τη γιαγιά και τον παππού που ξαναζούν τα δύσκολα μα αθώα νεανικά τους χρόνια ταξιδεύοντας νοερά στην πατρίδα μέσα από τα αντικείμενα αυτά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πώς τα παλιά πράγματα, αναμνηστικά και αντικείμενα θα φέρουν φρέσκια πνοή στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

ΠΑΛΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ

Αντί για τις χαρτοπετσέτες σας μήπως να βάζατε την αλληλογραφία σας σε τάξη; Μετατρέψτε τις παλιές μεταλλικές θήκες για χαρτοπετσέτες σε ένα όμορφο συλλέκτη της αλληλογραφίας σας. Ο κενός χώρος τους είναι ιδανικός για να τον γεμίζετε με τους λογαριασμούς, τα σημειώματα, τη λίστα για το σούπερ μάρκετ αλλά και γράμματα και προσκλήσεις.

ΠΑΛΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΣΚΑΛΑ

Μεταμορφώσετε την παλιά σκάλα σας σε αυτοσχέδια παπουτσοθήκη. Κι αν από παπουτσοθήκες είστε κομπλέ, μπορείτε να την αξιοποιήσετε ως βιβλιοθήκη, ράφι για τις πετσέτες σας ακόμα και ως «άτυπο» μπαρ και σύνθετο.

ΠΑΛΙΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΤΑΡΙΑ

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα παλιά χαλιά και ριχτάρια της γιαγιάς; Κρεμάστε τα από τους τοίχους σας. Η ταπισερί, άλλωστε, επιστρέφει δυναμικά στη διακόσμηση και δε χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε κάποιο καινούριας κοπής κομμάτι.

ΤΣΑΓΙΕΡΑ

Βάλτε μόνιμα την τσαγιέρα της προίκας της μαμάς στο σαλόνι σας. Δεν είναι ανάγκη να την χρησιμοποιήσετε για να σερβίρετε τσάι στους καλεσμένους σας, καθώς η τσαγιέρα σας μπορεί να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο, ιδιαίτερο και ξεχωριστό βάζο.

ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τη παλιά βιβλιοθήκη σας; Μετατρέψτε την σε ένα σούπερ στιλάτο και διαφορετικό μπαρ γεμίζοντας τα ράφια της με μπουκάλια, ποτήρια και σέικερ.

ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Υπάρχουν ακόμα οι παλιές καρέκλες της κουζίνας και της τραπεζαρίας σας; Δεν είναι ανάγκη να τις πετάξετε όλες. Κρατήστε τουλάχιστον δύο και μετατρέψτε τις σε εντυπωσιακά και πρωτότυπα κομοδίνα για το υπνοδωμάτιό σας.

ΞΥΛΙΝΗ ΣΙΔΕΡΩΣΤΡΑ

Ο κύκλος ζωής της ξύλινης σιδερώστρας σας δεν τελειώνει επειδή το βερνίκι της ξέφτισε. Δεν έχετε παρά να την βάψετε και να την μετατρέψετε σε ένα υπέροχο τραπεζάκι για τη βεράντα σας.

neoskosmos.com

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr