Τι είναι η Γιόγκικη Δίαιτα; Γνωρίστε τα οφέλη της και τις παρενέργειές της.

Τι είναι η Γιόγκικη Δίαιτα; Γνωρίστε τα οφέλη της και τις παρενέργειές της.

Ακούστε το σώμα σας και πειραματιστείτε για να βρείτε τι έχει απήχηση μαζί σας στο ταξίδι της γιόγκα σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά.

Τι είναι η Γιόγκικη Δίαιτα; Γνωρίστε τα οφέλη και τις παρενέργειές της

Η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από το απλό σκύψιμο και αναπνοή, είναι μια συνολική προσέγγιση της ζωής που περιλαμβάνει αυτά που βάζουμε στα πιάτα μας. Μπείτε στη γιόγκικη δίαιτα, μια ιδέα που καθοδηγεί τη συνειδητή διατροφή για βέλτιστη σωματική και πνευματική ευεξία.

Οι Σατβικοί Πυλώνες
Στη γιόγκα, η ποιότητα “Sattvic” παίρνει το επίκεντρο. Αυτά τα ελαφριά, αγνά τρόφιμα πιστεύεται ότι προάγουν τη διαύγεια, την ηρεμία και την εσωτερική γαλήνη, ευθυγραμμίζοντας τέλεια με τους στόχους της γιόγκα.

Σκεφτείτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, σπόρους και γαλακτοκομικά (για κάποιους). Το κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, το αλκοόλ και τα πικάντικα ή εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα εμπίπτουν στις κατηγορίες “Rajasic” και “Tamasic”, τα οποία θεωρούνται διεγερτικά ή θαμπώνουν, αντίστοιχα, και γενικά αποφεύγονται.

Πέρα από το Πιάτο
Η ενσυνειδητότητα είναι απαραίτητη. Η επιβράδυνση, η απόλαυση κάθε μπουκιάς και η εκτίμηση της πηγής τροφής οδηγούν σε έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ της τροφής και του σώματός μας.

Οφέλη από μια γιόγκικη δίαιτα
Η υιοθέτηση μιας γιογκικής δίαιτας φέρνει ένα μπουκέτο πιθανών οφελών

Βελτιωμένη σωματική υγεία: Η έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μεταφράζεται σε αυξημένη διατροφή, βελτιωμένη πέψη και μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Διανοητική διαύγεια και εστίαση: Δίνοντας προτεραιότητα στα σατβικά τρόφιμα, η γιογκική δίαιτα στοχεύει να υποστηρίξει ένα ήρεμο και συγκεντρωμένο μυαλό, ιδανικό για διαλογισμό και πρακτική γιόγκα.

Συναισθηματική Ισορροπία: Η μειωμένη πρόσληψη τροφών rajasic και tamasic μπορεί να βοηθήσει στη μέτρια επιθυμία και συναισθηματικές διακυμάνσεις, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την εσωτερική γαλήνη.

Πνευματική Σύνδεση: Οι προσεκτικές διατροφικές πρακτικές ευθυγραμμίζονται με τις αρχές της γιόγκα, εμβαθύνοντας δυνητικά τη σύνδεση με τον εαυτό μας και το σύμπαν.

Πιθανές παρενέργειες της γιόγκικης δίαιτας
Αν και γενικά είναι ευεργετική, η μετάβαση σε μια δίαιτα γιόγκα μπορεί να έρθει με μερικές προσαρμογές:

Διατροφικές ελλείψεις: Η αυστηρή τήρηση μπορεί να στερείται ορισμένων θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα βιταμινών Β και σιδήρου, κάτι που απαιτεί τη λήψη συμπληρωμάτων ή προσεκτικό σχεδιασμό ή φυσικά την κατευθυνση σας μέσω διατροφολόγου ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σας..

Κοινωνικές προκλήσεις: Η εύρεση σατβικών επιλογών σε κοινωνικά περιβάλλοντα ή η τήρηση προσωπικών περιορισμών μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες, που απαιτούν υπομονή και επικοινωνία.

Ατομικός αντίκτυπος: Η επαφή με έναν επαγγελματία υγείας ή με έμπειρο δάσκαλο γιόγκα μπορεί να εξατομικεύσει την προσέγγιση.

Η γιογκική δίαιτα δεν είναι ένα άκαμπτο σύνολο κανόνων αλλά μια καθοδηγητική φιλοσοφία. Ακούστε το σώμα σας, πειραματιστείτε και βρείτε τι εξισορροπεί τη σωματική και πνευματική σας ευεξία. Θυμηθείτε, το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό. Ακούστε το σώμα σας και πειραματιστείτε για να βρείτε τι έχει απήχηση μαζί σας στο ταξίδι της γιόγκα σας.

Θυμηθείτε, το φαγητό είναι καύσιμο για τα σωματικά και πνευματικά μας ταξίδια. Η υιοθέτηση της γιογκικής προσέγγισης μπορεί απλώς να σας ξεκλειδώσει έναν πιο υγιή, πιο χαρούμενο και πιο προσεκτικό εαυτό που γεμίζει με προσωπικότητα και σθένος.

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Το κόκκινο κρεμμύδι καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr