Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του σπιτιού χωρίς καν να τις κατεβάσετε

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του σπιτιού χωρίς καν να τις κατεβάσετε

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του σπιτιού χωρίς καν να τις κατεβάσετε
Ακόμη και για όσους αυτοαποκαλούνται «cleaning freaks» οι κουρτίνες αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα τους.

Πράγματι, ενώ μπορεί να καθαρίζετε ιδιαίτερα συχνά το σαλόνι σας, το να κατεβάσετε τις κουρτίνες και να τις καθαρίσετε μπορεί να μοιάζει με τεράστιο πρότζεκτ.

Ωστόσο, οι κουρτίνες απορροφούν μυρωδιές και φυσικά σκονίζονται και τίποτα δεν συγκρίνεται με την όψη τους όταν είναι φρεσκοπλυμμένες και σιδερωμένες.

Κι ενώ κυκλοφορούν στην αγορά επαγγελματικού τύπου συσκευές με ατμό, μπορείτε να διατηρήσετε τις κουρτίνες σας σε άριστη κατάσταση μόνοι σας με τη βοήθεια ενός απλού συστατικού της κουζίνας.

Ποιο είναι αυτό; Φυσικά η μαγειρική σόδα!

Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών και των υπολειμμάτων και θα διατηρήσει τις κουρτίνες σας φρέσκες με λιγότερη προσπάθεια από ό,τι ίσως περιμένατε. Μάλιστα, δεν θα χρειαστεί καν να κατεβάσετε τις κουρτίνες σας για να τις καθαρίσετε, αλλά μπορείτε να τις φρεσκάρετε εύκολα, όποτε θέλετε.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα για τους λεκέδες και έτσι, αν αποφασίσετε να βάλετε τις κουρτίνες σας στο πλυντήριο μπορείτε να προσθέσετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο φορτίο μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλες οι οσμές θα εξαφανιστούν.

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε επιτόπου μια κουρτίνα και να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες, δημιουργώντας μια πάστα με μια κουταλιά της σούπας νερό και δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε την πάστα στον λεκέ και τρίψτε καλά για να τον αφαιρέσετε.

Ωστόσο, αν δεν θέλετε καν να τις κατεβάσετε, μπορείτε να γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού μέχρι τη μέση με πολύ ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και μια μικρή ποσότητα μαλακτικό υφασμάτων. Τέλος, ψεκάστε τις κουρτίνες με το διάλυμα, ώστε να καθαριστούν αλλά να αποκτήσουν και άρωμα φρεσκάδας.

Πηγή: bovary.gr

Το super κόλπο για να μην μουχλιάζουν τα φρούτα στο ψυγείο!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr