Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πλυντήριο ρούχων

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πλυντήριο ρούχων

Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό, σκεφτείτε αν αφήνετε ανοιχτή ή κλειστή την πόρτα του πλυντηρίου ρούχων μετά από κάθε πλύση.

Αν αναρωτιέστε γιατί τα ρούχα που μόλις πλύνατε στο πλυντήριο, μυρίζουν μούχλα, η απάντηση είναι απλή: λόγω υγρασίας στην πόρτα του πλυντηρίου.

Με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να προσκολλώνται όχι μόνο στο εσωτερικό του κάδου αλλά και στο λάστιχο της πόρτας, υπολείμματα από τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά. Σταδιακά και λόγω υγρασίας σχηματίζεται μούχλα με αποτέλεσμα τα πλυμένα ρούχα να μη μυρίζουν φρεσκάδα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης καθώς το νερό «λιμνάζει» με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υγρασίας η οποία αν δεν καθαριστεί μετατρέπεται σε μούχλα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το ενδεχόμενο εμφάνισης μούχλας;

Να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή μετά από κάθε πλύση και να σκουπίζετε με ένα πανί ή σφουγγάρι τα λάστιχα της πόρτας ( επίσης, μετά από κάθε πλύση).

Πώς να καθαρίσετε τον κάδο πλυντηρίου

Προσθέστε λευκό ξίδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού ή και μαγειρική σόδα στο συρτάρι του μαλακτικού ρούχων. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 60 C βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία άδειο πάντα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, απορροφητικό ύφασμα για να σκουπίσετε τον κάδο καθώς και την πόρτα του πλυντηρίου.

Καθαρισμός θήκης πλυντηρίου

Για την απολύμανση και τον αποτελεσματικό καθαρισμό της θήκης του πλυντηρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης

Αφαιρέστε τη θήκη και βάλτε την σε μία λεκάνη με ζεστό νερό. Αφού την αφήσετε για μερικά λεπτά, ψεκάστε με το καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε την καλά με ένα σφουγγάρι ή μία παλιά οδοντόβουρτσα μέχρι να φύγει όλη η μούχλα και η βρομιά.

www.mothersblog.gr

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Αιθέριο έλαιο Βανίλιας. Αφροδισιακό-ηρεμιστικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr