Τα οφέλη από τη χρήση χυμού κρεμμυδιού και λαδιού καρύδας για την ανάπτυξη των μαλλιών

Τα οφέλη από τη χρήση χυμού κρεμμυδιού και λαδιού καρύδας για την ανάπτυξη των μαλλιών

Ο χυμός κρεμμυδιού και το λάδι καρύδας είναι δύο απαραίτητα συστατικά που βοηθούν στη μαγική βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών. Το Διαδίκτυο είναι επίσης γεμάτο από ερευνητικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη από τη χρήση χυμού κρεμμυδιού στα μαλλιά.

Ο χυμός κρεμμυδιού είναι πλούσιος σε θείο, το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ το λάδι καρύδας μπορεί να διεισδύσει καλά στο τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη της τρίχας. Το αξιοποίησαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χωρίς καμία διακοπή μέσα στους αιώνες.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα δύο φανταστικά συστατικά για τα μαλλιά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από χυμό κρεμμυδιού και λάδι καρύδας.

Πρώτη μέθοδος:
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό κρεμμυδιού με 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.
Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων όπως έλαιο μέντας, έλαιο δέντρου τσαγιού ή έλαιο λεβάντας.
Πάρτε μερικές σταγόνες από αυτό το μείγμα λαδιών και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.
Λούστε τα μαλλιά σας με ένα καλό σαμπουάν και μαλακτικό.

Δεύτερη μέθοδος:
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας χυμό κρεμμυδιού και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στραγγίστε το μείγμα και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3-4 μήνες.
Εφαρμόστε το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας.
Ξεπλύνετε το μετά από 30-45 λεπτά ή αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Χυμός κρεμμυδιού για την ανάπτυξη των μαλλιών
Ο χυμός κρεμμυδιού θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών γιατί περιέχει πολύ θείο, το οποίο βοηθά στην αναγέννηση των τριχοθυλακίων. 

Τα ανθρώπινα μαλλιά αποτελούνται επίσης από μια πλούσια σε θείο πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Μετά την εφαρμογή χυμού κρεμμυδιού στα μαλλιά σας, το επίπεδο του θείου στα μαλλιά αυξάνεται και το ίδιο και το επίπεδο της κερατίνης.

Η κατανάλωση κρεμμυδιών ικανοποιεί επίσης τις διατροφικές σας απαιτήσεις για θείο. ( 3 )

Τα αντιοξειδωτικά στα κρεμμύδια καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στα μαλλιά για ταχύτερη αποκατάσταση των μαλλιών. Ως αντιμικροβιακό και αντιμυκητιακό, το κρεμμύδι καταπολεμά τις λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής και την πιτυρίδα . Επιπλέον, ο χυμός κρεμμυδιού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Έτσι, το κρεμμύδι διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, θρέφει τους θύλακες της τρίχας και διευκολύνει την αναγέννηση των μαλλιών. ( 4 )

Διεξήχθη μια μελέτη μεταξύ δύο ομάδων για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του χυμού κρεμμυδιού για την επιφανειακή γυροειδή αλωπεκία. Μια ομάδα δοκίμασε χυμό κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής της δύο φορές την ημέρα για 2 μήνες και η άλλη ομάδα έβαζε μόνο νερό βρύσης. Στις 8 εβδομάδες, παρατηρήθηκε τριχοφυΐα στο 87% των συμμετεχόντων, ενώ μόνο το 13% των συμμετεχόντων που χρησιμοποίησαν νερό βρύσης παρουσίασαν τριχοφυΐα. Αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι ο χυμός κρεμμυδιού είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία της γυροειδής αλωπεκίας. 

Πώς να εξαγάγετε χυμό κρεμμυδιού;

Ο χυμός κρεμμυδιού μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Πλένουμε και στεγνώνουμε 6-7 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια.
Ανακατέψτε τα για να βγάλετε την πάστα κρεμμυδιού.
Περάστε την πάστα κρεμμυδιού από ένα σουρωτήρι για να βγάλετε το χυμό του κρεμμυδιού.
Αποθηκεύστε το χυμό κρεμμυδιού σε αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση.
Πώς να εφαρμόσετε το χυμό κρεμμυδιού στα μαλλιά;
Μπορείτε να πάρετε το χυμό κρεμμυδιού και να τον απλώσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα σπρέι μαλλιών.

Πώς να φτιάξετε λάδι μαλλιών από κρεμμύδι στο σπίτι;
Φτιάξτε λάδι για τα μαλλιά από κρεμμύδι στο σπίτι χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία:

Κόβουμε 8-10 κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε και βγάζουμε το χυμό.
Φτιάξτε μια πάστα κρεμμυδιού χρησιμοποιώντας ένα κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε 1 λίτρο λάδι καρύδας σε ένα σκεύος.
Στο λάδι, προσθέστε τον χυμό και την πάστα του κρεμμυδιού που έχετε αφαιρέσει και ανακατέψτε τα.
Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια.
Μόλις γίνει η πρώτη βράση, το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5-10 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα του λαδιού στο σκεύος να κρυώσει.
Στραγγίστε το λάδι κρεμμυδιού και αποθηκεύστε το σε στεγνό δοχείο για μελλοντική χρήση.
Εάν δεν μπορείτε να προετοιμάσετε λάδι μαλλιών από κρεμμύδι στο σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε πολλές καλές μάρκες λαδιού καρύδας με λάδι μαλλιών κρεμμυδιού, καθώς και σαμπουάν και μαλακτικά που περιέχουν χυμό/έλαιο κρεμμυδιού.

Πώς να εφαρμόσετε το λάδι κρεμμυδιού;
Ρίξτε μερικές σταγόνες λάδι κρεμμυδιού στην παλάμη σας και απλώστε τις καλά στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας.
Τρίψτε το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Ασκήστε περισσότερη πίεση στα φαλακρά σημεία.
Αφήστε το να δράσει για μια ώρα στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το ξεπλύνετε με ένα απαλό σαμπουάν.
Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο δύο φορές την εβδομάδα για να πετύχετε καλή τριχοφυΐα.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε χυμό κρεμμυδιού για την ανάπτυξη των μαλλιών

Όταν χρησιμοποιείτε χυμό κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής για πρώτη φορά, παρατηρήστε την περιοχή εφαρμογής για τυχόν παρενέργειες μέσα στα πρώτα 30-40 λεπτά. Εάν εμφανίσετε παρενέργειες, διακόψτε τη χρήση του.
Μην χρησιμοποιείτε χυμό κρεμμυδιού εάν έχετε κάποια διαταραχή του τριχωτού της κεφαλής όπως έκζεμα, ψωρίαση και ακμή στο τριχωτό της κεφαλής.

Κάντε υπομονή, καθώς μπορεί να χρειαστούν 2 μήνες για να παρατηρήσετε την αναγέννηση των μαλλιών.

Το λάδι καρύδας εξάγεται από τον πυρήνα των ώριμων καρύδων. Είναι εντελώς απαλλαγμένο από χημικά και προσφέρει πολλά οφέλη.

Το λάδι καρύδας είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς εάν έχετε φαγούρα, ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή φριζαρισμένα μαλλιά.

Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο καλό για τα μαλλιά αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για το δέρμα. Είναι περισσότερο γνωστό για τις ενυδατικές και αντιγηραντικές του επιδράσεις στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής. 

1. Αντιμικροβιακές ιδιότητες
Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του καθαρού λαδιού καρύδας, σκοτώνει επιβλαβείς μικροοργανισμούς στο τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών του τριχωτού της κεφαλής όπως η πιτυρίδα .

Όταν το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στη δημιουργία ενός φραγμού που εμποδίζει τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ερεθιστικούς παράγοντες να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά. 

2. Ενυδατικές ιδιότητες
Η καρύδα έχει θρεπτικές ιδιότητες, καθιστώντας την ένα από τα καλύτερα ενυδατικά. Προσθέτει επιπλέον λάμψη στα μαλλιά και τα κάνει εύκολα διαχειρίσιμα λειτουργώντας ως λιπαντικό.

Λόγω της μοναδικής λιπιδικής της δομής, η καρύδα μπορεί να διεισδύσει καλύτερα στα μαλλιά σε σύγκριση με άλλα έλαια. Βοηθά επίσης στη μείωση της απώλειας πρωτεΐνης. 

3. Αντιφλεγμονώδης δράση
Η εφαρμογή καθαρού ελαίου καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά στη μείωση της σοβαρότητας των προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής και βελτιώνει την ικανότητα φραγμού του δέρματος.

Επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα, κάτι που είναι όφελος για όσους έχουν διαταραχές που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής, όπως η πιτυρίδα. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στα μαλλιά
Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα μαλλιών, θεραπεία για μια νύχτα ή ως παράγοντας styling.

Για να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Λούστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν καλής ποιότητας.
Απλώστε καλής ποιότητας λάδι καρύδας στα μαλλιά σας και αφήστε το για 15-30 λεπτά. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
Πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και εφαρμόστε ένα καλό conditioner για καλύτερα αποτελέσματα.

Γενικά ερωτήματα σχετικά με το χυμό κρεμμυδιού και το λάδι καρύδας για τα μαλλιά

Ο χυμός κρεμμυδιού πρέπει να εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στο μήκος των μαλλιών.

Εφαρμόστε χυμό κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής σας για μόνο 30-45 λεπτά για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες από το υπερβολικό θείο.

Ο χυμός κρεμμυδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε συνδυασμό με καστορέλαιο , λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, χυμό τζίντζερ, μέλι ή τυρόπηγμα για την υποστήριξη της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και τη διαχείριση προβλημάτων .

Είναι το λάδι καρύδας αποτελεσματικό για προβλήματα τριχόπτωσης και πιτυρίδας;
Το λάδι καρύδας όχι μόνο προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ως ιατρική θεραπεία για προβλήματα όπως η πιτυρίδα, η τριχόπτωση και ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής.

Ποιος τύπος λαδιού καρύδας είναι καλύτερος για τα μαλλιά;
Συνιστάται η χρήση βιολογικού έξτρα παρθένου ελαίου καρύδας μόνο για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορώ να βάζω χυμό κρεμμυδιού καθημερινά στα μαλλιά μου;
Ναι, μπορείτε να απλώνετε τακτικά χυμό κρεμμυδιού στα μαλλιά σας για να έχετε αποτελέσματα ανάπτυξης μαλλιών.

Σε μια μελέτη όπου 23 συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν χυμό κρεμμυδιού στα μαλλιά τους δύο φορές την ημέρα, 20 από αυτούς είδαν την αναγέννηση των μαλλιών μετά τη χρήση χυμού κρεμμυδιού για 2 μήνες ενώ οι 10 είχαν πλήρη αναγέννηση των μαλλιών τους μετά από 6 μήνες.

Ο χυμός κρεμμυδιού και το λάδι καρύδας είναι δύο μαγικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτές οι φυσικές θεραπείες μπορεί να είναι μια ευλογία για ένα άτομο που υποφέρει από υπερβολική τριχόπτωση ή κακή ποιότητα μαλλιών.

Όταν ο χυμός κρεμμυδιού ή/και το λάδι καρύδας χρησιμοποιούνται τακτικά, μπορούν να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα σε 2 μήνες!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr