Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με σουσάμι και μοσχοκάρυδο

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με σουσάμι και μοσχοκάρυδο

Για αυτή την πανεύκολη τυρόπιτα δεν χρειάζεται να φτιάξετε ούτε φύλλο. Ανακατεύετε τη ζύμη με τη φέτα, ψήνετε και έτοιμη!

53″ χρόνος ανάγνωσης

Φωτογραφία: Θεοδόση Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Δημήτρης Μιχαηλίδης

10′ προετοιμασία

40′ ψήσιμο

Σύνολο: 50′

Υλικά
Μερίδες: 9

2 αυγά μεσαία
100 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο
200 γρ. (1 κούπα) γάλα
220 γρ. (1 + 3/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
170 γρ. φέτα + 60 γρ. επιπλέον για την επιφάνεια σουσάμι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30 × 25 εκ., στον πάτο του οποίου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Τρίβουμε από πάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C, για περίπου 40 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: Γαστρονόμος

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr