Εσύ ξέρεις πόσο χρόνο πρέπει να περιμένεις για να δράσει σωστά η ρετινόλη;

Εσύ ξέρεις πόσο χρόνο πρέπει να περιμένεις για να δράσει σωστά η ρετινόλη;

Έτσι μόνο θα καταφέρεις να απολαύσεις τα αποτελέσματα από τη δράση της ρετινόλης.

Νίνα Μουσούρη

Σίγουρα έχει συμβεί στις περισσότερες από εμάς, κατά τη διάρκεια που κάνουμε το καθιερωμένο μας skincare, να αναλογιστούμε το πόσο χρόνο πρέπει να περιμένουμε μεταξύ των προϊόντων που εφαρμόζουμε. Ειδικά όταν χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα μας κάποιος δραστικό σύμμαχο ομορφιάς όπως είναι η ρετινόλη.

Αρχικά, λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι πράγματι όταν χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας προϊόντα, πρέπει να περιμένουμε μερικά λεπτά για να κάνουμε σωστά το layering, καθώς τα ενεργά συστατικά χρειάζονται χρόνο για να διεισδύσουν σωστά στο δέρμα.

Εάν απλώνουμε τα προϊόντα το ένα πάνω στο άλλο, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωπες με πιθανούς ερεθισμούς ή ακόμα και να αναστείλουμε την αποτελεσματική τους δράση. Πόσο χρόνο, λοιπόν, πρέπει να περιμένουμε πριν και μετά την εφαρμογή της ρετινόλης;

Ξεκινάμε λέγοντας τον πιο σημαντικό κανόνα, ο οποίος είναι ότι η ρετινόλη θα πρέπει να εφαρμόζετε πάντα σε καθαρό, στεγνό δέρμα. Σε περίπτωση που το δέρμα μας είναι νωπό η ρετινόλη θα απορροφηθεί πιο βαθιά και το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί πιο εύκολα, καθώς ξέρουμε ότι μιλάμε για ένα αρκετά ερεθιστικό στοιχείο. Μόνο αν η επιδερμίδα μας είναι συνηθισμένη στη χρήση της ρετινόλης αυτό θα μπορούσε να είναι ένα έξυπνο tip εφαρμογής για να είναι αυξημένη η απορρόφηση και να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα.

Step by step πριν και μετά τη ρετινόλη

Αφού πλύνουμε το πρόσωπό μας, στεγνώνουμε απαλά το δέρμα μας και περιμένουμε ένα με δύο λεπτά για να εξατμιστεί η υγρασία, πριν εφαρμόσουμε το προϊόν ρετινόλης που χρησιμοποιούμε. Μόλις κάνουμε την εφαρμογή θα πρέπει να περιμένουμε και πάλι μερικά λεπτά πριν προχωρήσουμε σε κάποιο επόμενο προϊόν που πιθανότατα περιλαμβάνει η ρουτίνα μας. Συγκεκριμένα περιμένουμε ιδανικά από δύο λεπτά και πάνω για να αποροφηθεί πλήρως και μετά συνεχίζουμε το skincare.

Cover Photo:unsplash.com

elle.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr