Έτσι θα γίνεις πιο ευλύγιστη

Έτσι θα γίνεις πιο ευλύγιστη

Όλα όσα θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις
Έτσι θα γίνεις πιο ευλύγιστη

Η ευλυγισία συμβάλλει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στη μείωση της μυϊκής έντασης και στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης. Είτε είσαι αθλήτρια που στοχεύει στην πρόληψη τραυματισμών είτε κάποιος που θέλει να αυξήσει την καθημερινή άνεση και κινητικότητα, παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό για το πώς να γίνεις πιο ευλύγιστη.

Ενσωματώστε τακτικές διατάσεις
Ξεκίνα με μια δυναμική προθέρμανση για να αυξήσεις τη ροή του αίματος και να προετοιμάσεις της μυς για της διατάσεις. Κάνε στατικές διατάσεις, κρατώντας κάθε θέση για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα. Επικεντρώσου της κύριες μυϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των οπίσθιων μηριαίων μυών, των τετρακέφαλων μυών, των ώμων και της πλάτης. Η συνέπεια είναι το κλειδί, οπότε στοχευσε σε τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ασχολήσου με τη γιόγκα ή το Pilates
Τόσο η γιόγκα όσο και το Pilates δίνουν έμφαση στην ευελιξία, την ισορροπία και τη δύναμη. Η γιόγκα ενσωματώνει μια ποικιλία θέσεων που στοχεύουν σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες, ενώ το Pilates εστιάζει σε ελεγχόμενες κινήσεις για τη βελτίωση της δύναμης και της ευλυγισίας του κορμού. Παρακολούθησε μαθήματα ή ακολούθησε διαδικτυακά σεμινάρια για να βελτιώσεις σταδιακά την ευλυγισία σου.

Χρησιμοποίησε foam roller και εργαλεία μασάζ
Οι τεχνικές μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης με τη χρήση foam roller, μπαλών ή πιστολιών μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της έντασης στους μυς και στη βελτίωση της ευελιξίας. Φρόντισε να ασκήσεις απαλή πίεση για να απελευθερώσεις τους κόμπους και να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Μείνε ενυδατωμένη
Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελαστικότητας των μυών και των συνδετικών ιστών. Πίνε επαρκή ποσότητα νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να υποστηρίξεις τη συνολική ευλυγισία και την υγεία των αρθρώσεων.

Αύξησε σταδιακά την ένταση
Απόφυγε να πιέσεις το σώμα σου πολύ σκληρά πολύ σύντομα. Αύξησε σταδιακά την ένταση των διατάσεων και των ασκήσεών σου για να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Άκου το σώμα σου και σταμάτα αν νιώθεις πόνο πέρα από ήπια δυσφορία.

Συμπεριέλαβε προπόνηση δύναμης
Η ενσωμάτωση ασκήσεων ενδυνάμωσης βοηθά στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων και υποστηρίζει τη συνολική ευελιξία. Επικεντρώσου σε σύνθετες κινήσεις που εμπλέκουν πολλαπλές μυϊκές ομάδες, όπως τα καθίσματα, οι προβολές και οι άρσεις θανάτου.

Δώσε προτεραιότητα στη στάση του σώματος
Διατήρησε καλή στάση του σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγεις τις μυϊκές ανισορροπίες και τη δυσκαμψία. Να ελέγχεις και να προσαρμόζεις τακτικά τη στάση του σώματός σου, ειδικά αν κάνεις καθιστική ζωή.

unsplash.com

 

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr