Πώς θα καταλάβετε αν πίνετε αρκετό νερό

Πώς θα καταλάβετε αν πίνετε αρκετό νερό

Τα σημάδια που θα σας υποδείξουν αν πρέπει να πίνετε περισσότερο
Πώς θα καταλάβετε αν πίνετε αρκετό νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό για τη σωστή λειτουργία των οργάνων. Βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην απομάκρυνση των αποβλήτων ή των τοξινών και στην παροχή θρεπτικών συστατικών στα διάφορα σημεία του σώματος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μας λένε επανειλημμένα να πίνουμε περίπου οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα. Αν δεν μπορείτε να πιείτε σκέτο νερό, μπορείτε να τρώτε φρούτα ή λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Μπορείτε, επίσης, να καταναλώνετε υγρά όπως νερό καρύδας ή χυμούς φρούτων. Αυτό σημαίνει ότι πίνετε αρκετό νερό όμως; Αν δεν το κάνετε, τότε θα εντοπίσετε τα σημάδια της αφυδάτωσης. Υπάρχουν, βέβαια, και τρόποι, για να καταλάβετε αν πίνετε αρκετό νερό, όπως και αυτοί που απαριθμεί το «Health Shots» και ακολουθούν παρακάτω.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα
Ο καθορισμός της κατάλληλης ημερήσιας πρόσληψης νερού είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας.

«Η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με τους ατομικούς παράγοντες, αλλά ένας γενικός οδηγός είναι να καταναλώνετε περίπου 240 χιλιοστόλιτρα νερού οκτώ φορές την ημέρα, συνολικά περίπου 1,9 λίτρα», λέει η διαιτολόγος Sethulekshmi. Ωστόσο, αυτό χρησιμεύει ως βάση και οι ατομικές ανάγκες μπορεί να διαφέρουν.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να ξέρετε ότι πίνετε αρκετό νερό

«Ο πονοκέφαλος είναι σημάδι αφυδάτωσης», λέει η ειδικός. Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού επηρεάζει τον όγκο του αίματος και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, συμβάλλοντας στην πρόκληση πονοκεφάλων.

Επίσης, η επίμονη κακοσμία του στόματος λόγω αφυδάτωσης μπορεί να υποδεικνύει ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Ακολουθούν σημάδια που θα σας υποδείξουν αν είστε ενυδατωμένοι ή όχι.

1. Συχνότητα ούρησης
«Η τακτική ούρηση αποτελεί θετικό δείκτη ενυδάτωσης», λέει η Sethulekshmi. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σπάνια ούρηση, καθώς το σώμα εξοικονομεί νερό. Αν πίνετε αρκετό νερό, είναι αναμενόμενο ότι θα ουρείτε και πιο συχνά.

3. Αίσθηση δίψας
Η δίψα χρησιμεύει ως φυσικός μηχανισμός, που σηματοδοτεί την ανάγκη αναπλήρωσης υγρών. Η έντονη δίψα μπορεί να υποδηλώνει αφυδάτωση λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης νερού ή υπερβολικής απώλειας υγρών.

3. Κατάσταση του δέρματος και των χειλιών
Το ενυδατωμένο δέρμα εμφανίζεται υγρό και ελαστικό. Τα ξηρά χείλη και το ξηρό δέρμα μπορεί να σηματοδοτούν αφυδάτωση, υποδεικνύοντας έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού.

4. Επίπεδο ενέργειας
Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο του αίματος, μειώνοντας την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, καθώς παρεμποδίζεται η παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό.

5. Χρώμα ούρων
«Η παρακολούθηση του χρώματος των ούρων παρέχει εικόνα της κατάστασης ενυδάτωσης», λέει η ειδικός. Τα ούρα με ανοιχτό κίτρινο έως αχυρένιο χρώμα υποδηλώνουν επαρκή ενυδάτωση, ενώ τα ούρα με σκούρο κίτρινο ή κεχριμπαρένιο χρώμα υποδηλώνουν αφυδάτωση και ανάγκη για αυξημένη κατανάλωση υγρών.

www.newsbeast.gr

unsplash.com

 

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr