Χρησιμοποίησε τον Κουρκουμά Για Αδυνάτισμα. Πως θα το κάνεις.

Χρησιμοποίησε τον Κουρκουμά Για Αδυνάτισμα. Πως θα το κάνεις.

Ο κουρκουμάς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που ενισχύουν τη συνολική υγεία και το ανοσοποιητικό.  Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά, κυρίως λόγω της ένωσης κουρκουμίνης, είναι υπεύθυνη για την απώλεια βάρους. Η κουρκουμίνη είναι μια πολυφαινόλη που είναι υπεύθυνη για το λαμπερό κίτρινο χρώμα του κουρκουμά. Η χρυσαφένια σκόνη είναι ένα αρχαίο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε κάρυ και αγιουρβεδικές θεραπείες ως αντιφλεγμονώδες.

Περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που ονομάζονται κουρκουμινοειδή, από τις οποίες η πιο δραστική είναι η κουρκουμίνη.  Σύμφωνα με μελέτες , η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση πολλών φλεγμονωδών καταστάσεων, μεταβολικού συνδρόμου, αρθρίτιδας, άγχους και υπερλιπιδαιμίας. 

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Αρκετές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να περιορίσει την αύξηση βάρους και να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Όταν το σώμα είναι ευαίσθητο στην ινσουλίνη, μπορεί να χρησιμοποιήσει εύκολα τη γλυκόζη ως ενέργεια για τις σωματικές λειτουργίες και να αποθηκεύσει γλυκόζη ως γλυκογόνο στους μύες και στο συκώτι μας για μελλοντική χρήση. 

Μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή
Μια έκθεση του 2013 σχετικά με την « Κουρκουμίνη και την παχυσαρκία » αποκαλύπτει ότι η πολυφαινόλη καταστέλλει τη χρόνια φλεγμονή στον λιπώδη ιστό του σώματος. Αυτά τα προβλήματα χρόνιας φλεγμονής εντοπίζονται συνήθως σε άτομα που είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Η κουρκουμίνη και η πιπερίνη μπορούν να μειώσουν το σωματικό λίπος
Η πιπερίνη, ένα ενεργό συστατικό στο μαύρο πιπέρι , μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση της κουρκουμίνης κατά σχεδόν 2.000 τοις εκατό και όταν συνδυαστεί μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη σε ζώα του 2015 διαπίστωσε ότι ένας συνδυασμός κουρκουμίνης και πιπερίνης μπορεί να αυξήσει την απώλεια σωματικού λίπους και να καταστέλλει τους δείκτες φλεγμονής που προκαλούνται λόγω μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Αυτός είναι ο λόγος που ίσως ο κουρκουμάς και το μαύρο πιπέρι είναι από τους καλύτερους  συνδυασμούς για απώλεια βάρους.

Ενώ αυτές οι μελέτες δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα που συνδέουν την κουρκουμίνη, ή τον κουρκουμά, με το σωματικό βάρος, απαιτούνται ανθρώπινες μελέτες για την πλήρη κατανόηση των επιπτώσεών της στην απώλεια βάρους. Η κουρκουμίνη έχει επίσης δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη βοήθεια στην αποκατάσταση από τον μυϊκό πόνο που συνδέεται με την άσκηση, βελτιώνοντας έτσι την αθλητική απόδοση.

Πόσο Κουρκουμά πρέπει να παίρνω καθημερινά για απώλεια βάρους;
Δεν υπάρχει επίσημη σύσταση για την ποσότητα κουρκουμά που μπορείτε να λαμβάνετε καθημερινά και ειδικά για την απώλεια βάρους. Ο κουρκουμάς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μερικούς ανθρώπους, όπως ναυτία και ερεθισμούς του δέρματος .Η κουρκουμίνη διατίθεται  θεωρείται ασφαλής  . Σύμφωνα με τη Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων FAO/WHO για τα Πρόσθετα Τροφίμων (JECFA), είναι ασφαλές να λαμβάνετε 1,4 mg κουρκουμίνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. 

Πριν προσθέσετε ένα συμπλήρωμα στο καθημερινό σας σχήμα, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Οι περισσότερες κάψουλες θα έχουν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το πάρετε και είναι καλύτερο να το προσέξετε. Η κουρκουμίνη είναι λιποδιαλυτή και μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα όταν καταναλώνεται με λίπος. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λάδι καρύδας , ελαιόλαδο ή ακόμα και οποιοδήποτε άλλο λίπος σας φαίνεται κατάλληλο.

Γάλα κουρκουμά για απώλεια βάρους
Ο κουρκουμάς, βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας, προστίθεται συχνά σε κάρυ και ντάλ (πιάτα με βάση τις φακές). Προστίθεται επίσης σε ζεστό γάλα και το απολαμβάνουν ως ζεστό ρόφημα ως σπιτική θεραπεία . 

Αν και είναι ο κουρκουμάς στο γάλα που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους λόγω των οφελών για την υγεία που αναφέρονται παραπάνω, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το γάλα κουρκουμά σας είναι αποτελεσματικό ως ρόφημα απώλειας βάρους.

Αποφύγετε να προσθέτετε πάρα πολλά γλυκαντικά στο γάλα σας με κουρκουμά, όπως ζάχαρη ή μέλι , καθώς όλα αυτά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και θα οδηγήσουν σε αύξηση του σακχάρου.
Ο λάτε κουρκουμά που αγοράζεται από καφετέριες μπορεί να είναι γεμάτος με αμέτρητες θερμίδες, όπως γλυκαντικά και κρέμα.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε άπαχο γάλα αντί για πλήρες γάλα. Μπορείτε επίσης να αραιώσετε το ρόφημα με νερό για να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων.
Δοκιμάστε να συνδυάσετε τον κουρκουμά με τριμμένο μαύρο πιπέρι και τζίντζερ καθώς έχουν υψηλή θερμογόνο δράση στον οργανισμό και αυτό σε κάνει πιο λεπτή.

unsplash.com

ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ, ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr