Πώς θα Θεραπεύσεις τις  Σακούλες κάτω από τα Μάτια Αμετάκλητα. Οι καλύτερες θεραπείες.

Πώς θα Θεραπεύσεις τις Σακούλες κάτω από τα Μάτια Αμετάκλητα. Οι καλύτερες θεραπείες.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα πρησμένο μισοφέγγαρο περίγραμμα στο λεπτό δέρμα κάτω ακριβώς από τα μάτια ενώ συχνά συνοδεύονται και από μαύρους κύκλους.

Συνδέονται επίσης συνήθως με μια άγρυπνη νύχτα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται .

Ευτυχώς, υπάρχει μια ποικιλία από κατ’ οίκον και επαγγελματικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισής τους, ανεξάρτητα από την αιτία τους.

Να σημειωθεί ότι συνήθως αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα της περίσσειας υγρών ή ενός στρώματος λίπους στην περιοχή.

Αυτό μπορεί να προκληθεί από:

Γήρανση και γενετική:

Καθώς μεγαλώνουμε, ο θύλακας του ιστού και του λίπους κάτω από τα μάτια μπορεί να μετατοπιστεί, να κρεμάσει και να χάσει τον όγκο, οδηγώντας σε πιο εμφανείς σακούλες κάτω από τα μάτια.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι  γενετικά επιρρεπείς  εάν έχουν συγγενείς με το ίδιο πρόβλημα.
Αλλεργίες :

Τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν συμφόρηση και φλεγμονή κατά μήκος των κόλπων που μπορεί να κάνουν την περιοχή κάτω από τα μάτια να φαίνεται πρησμένη .

Κατακράτηση υγρών:

Εάν το σώμα σας κατακρατά περίσσεια υγρών από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή από αφυδάτωση, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο κάτω από τα μάτια .

Στέρηση ύπνου :

Αν δεν κοιμάστε αρκετά ή δεν κοιμάστε χωρίς το κεφάλι σας να είναι σηκωμένο σε ένα μαξιλάρι , μπορεί να προκληθεί όλεθρος στο δέρμα – δημιουργώντας σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους.

Λοίμωξη ή κατάσταση υγείας:

Λοιμώξεις ή διαταραχές που επηρεάζουν την περιοχή των ματιών, όπως επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι) , βλεφαρίτιδα (υπερανάπτυξη βακτηρίων) , ορισμένα προβλήματα του θυρεοειδούς και άλλα μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στην περιοχή.
Ενώ σχεδόν ο καθένας μπορεί να δει σακούλες κάτω από τα μάτια του, μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτές . Για παράδειγμα, άτομα με οικογενειακό ιστορικό σακούλων κάτω από τα μάτια και ηλικιωμένοι μπορεί να είναι πιο πιθανό να παρατηρήσουν αυτό το πρόβλημα.

Σπιτικές θεραπείες 
Ανάλογα με την υποκείμενη αιτία  υπάρχουν ευτυχώς σπιτικές θεραπείες  για να μειώσετε την εμφάνισή τους.

Cool Compress
Η χρήση μιας δροσερής κομπρέσας κατά μήκος της περιοχής βοηθάει πολύ στη μείωση της ροής του αίματος σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή – περιορίζοντας τη φλεγμονή και συρρικνώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν σε πρήξιμο .

Για να το δοκιμάσετε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δροσερή πετσέτα ή παγοκύστη ώστε να ασκήσετε απαλή πίεση στην περιοχή για λίγα λεπτά. Αυτά τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, επομένως ίσως είναι καλύτερο να το δοκιμάζετε καθημερινά.

Προϊόντα Ρετινόλης


Η αναζήτηση μιας κρέμας ματιών χωρίς συνταγή γιατρού (OTC) είναι μια σταθερή πρώτη επιλογή για την καταπολέμηση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Οι ειδικοί συνιστούν να δοκιμάσετε ένα προϊόν για τα μάτια με ρετινόλη (παράγωγο βιταμίνης Α) ως κύριο συστατικό για να βοηθήσει στην ανάπλαση της περιοχής, προκαλώντας την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Πόντοι μπόνους—εκτός από την εξομάλυνση  κάτω από τα μάτια, η ρετινόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και να φωτίσει τους μαύρους κύκλους.

Προϊόντα βιταμίνης C
Η βιταμίνη C έχει διαφημιστεί για την ικανότητά της να βοηθά στη μείωση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, στην προώθηση της ανάπτυξης κολλαγόνου και στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV.
Η δοκιμή μιας κρέμας ματιών με βιταμίνη C ως κύριο συστατικό θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την αποκατάσταση της σφριγηλότητας στο κάτω μέρος των ματιών, την εξομάλυνση και την απολέπιση ολόκληρης της περιοχής.

Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να αθροιστούν και θα εξαρτηθούν από την ακριβή δόση του προϊόντος.

Προϊόντα με βάση την καφεΐνη
Η καφεΐνη δεν προορίζεται μόνο για το πρωινό σας φλιτζάνι . Η τοπική εφαρμογή αυτού του συστατικού κάτω από τα μάτια έχει επίσης οφέλη. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη βοηθά στην κατασκευή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του οιδήματος, κάνοντας την περιοχή  να φαίνεται λιγότερο πρησμένη.

Αν και είναι μια προσωρινή λύση, η καφεΐνη είναι το κλειδί για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και τη μείωση της συνολικής φλεγμονής .

Πράσινο και μαύρο τσάι
Δύο φυσικές ύλες που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για την ενοχλητική περιοχή : πράσινο λοιπόν ή μαύρο φακελάκι τσαγιού στο οπλοστάσιο σας.

Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο και το μαύρο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των σακουλών κάτω από τα μάτια (και των μαύρων κύκλων).

Αυτό συμβαίνει επειδή τα τσάγια που περιέχουν καφεΐνη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ,  και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες – διεγείροντας ταυτόχρονα τη ροή του αίματος στο δέρμα. Λειαίνουν ολόκληρη την περιοχή.

Απαλό μασάζ δέρματος


Η λεμφική παροχέτευση δεν είναι απλώς μια τακτική μασάζ σε όλο το σώμα – μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ και στην περιοχή κάτω από τα μάτια, για να έχετε  τα ίδια αποτελέσματα. Η έρευνα δείχνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής και στη μείωση του οιδήματος κάτω από τα μάτια, ιδιαίτερα μετά από αισθητικές επεμβάσεις.

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση των άκρων των δακτύλων ή ενός εργαλείου στο σπίτι, όπως ένα ρολό νεφρίτη, για να κάνετε ελαφρύ μασάζ με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω, κάτω από το μάτι. Η τακτική εξάσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τυχόν συσσωρευμένου υγρού στην περιοχή.

ΜΑΣΑΖ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες
Εάν πιστεύετε ότι οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας μπορεί να οφείλονται σε αλλεργιογόνα, δοκιμάστε ένα OTC αντιισταμινικό για να μειώσετε την όψη του πρηξίματος. Οι αντιισταμινικές σταγόνες είναι επίσης χρήσιμες όταν πρόκειται για τις σακούλες και το πρήξιμο που περιβάλλουν την περιοχή.

Επίσης προσπαθήστε να αποφύγετε το υπερβολικό τρίψιμο που θα προκαλούσε περαιτέρω φλεγμονή στην περιοχή.

Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν  έναν αλλεργιολόγο για επαγγελματική θεραπεία αλλεργίας , όπως απαιτείται.

Ιατρικές θεραπείες για σακούλες κάτω από τα μάτια


Δεν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που παίρνετε απο τις θεραπείες στο σπίτι; Υπάρχουν διάφορες επαγγελματικές επιλογές για σύσφιξη του δέρματος και μείωση της εμφάνισης των σακουλών κάτω από τα μάτια.

Χημικά Πίλινγκ
Το χημικό πίλινγκ, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση ασφαλούς, ελεγχόμενης ποσότητας οξέος για την αφαίρεση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, μπορεί να βοηθήσει και να αφήσει την περιοχή κάτω από τα μάτια με πιο λεία εμφάνιση.

Ανάλογα με τον ακριβή τύπο του χημικού πίλινγκ που χρησιμοποιείται, μπορεί να υπάρξει αποχρωματισμός και ενόχληση καθώς το δέρμα επουλώνεται. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα συζητήσει επίσης τη μετέπειτα φροντίδα και τους πιθανούς κινδύνους όπως οι ουλές.

Ενέσιμα Γεμιστικά
Τα ενέσιμα πληρωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προσωρινή αποκατάσταση του όγκου και να εξομαλύνουν ορισμένα μέρη του προσώπου —συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου , συμβάλλοντας σε μια πιο σφριγηλή και υγιή εμφάνιση .

Πιθανότατα θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μετά από αρκετούς μήνες για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα. Προσωρινές παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν οίδημα, ευαισθησία, περιστασιακούς μώλωπες και αποχρωματισμό.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Laser Resurfacing
Τα λέιζερ είναι μια άλλη επιλογή για τη θεραπεία των σακουλών . Διαφορετικοί τύποι θεραπειών με λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματος, στη συστολή των υποκείμενων αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της μελάγχρωσης (αποχρωματισμό) .

Τις ημέρες μετά τη διαδικασία, ενόχληση, φουσκάλες, ξεφλούδισμα και όψη που μοιάζει με ηλιακό έγκαυμα μπορεί να αναπτυχθεί καθώς το δέρμα επουλώνεται. Ορισμένες θεραπείες με λέιζερ ενέχουν τον κίνδυνο αποχρωματισμού, μόλυνσης, ουλών και πρόσθετου οιδήματος.

unsplash.com

Αισθητική Χειρουργική
Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, μια διαδικασία γνωστή ως βλεφαροπλαστική μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε οριστικά από τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση του υπερβολικού λίπους ή του δέρματος στην περιοχή μέσω μιας μικρής τομής για να βοηθήσει στην αναμόρφωση και λείανση του δέρματος  παρέχοντας μια μακροπρόθεσμη λύση. Είναι πιθανά τα οφέλη εάν η χειρουργική επέμβαση δεν είναι μόνιμη, καθώς η βαρύτητα και η γήρανση θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα βλέφαρά σας, ακόμη και μετά την επέμβαση.

Ο κατάλληλος γιατρός θα συζητήσει μαζί σας τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης, μαζί με τον τύπο της περιόδου ανάρρωσης που αναμένεται.

Πώς να αποτρέψετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια
Ενώ ορισμένες σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να μην μπορούν να προληφθούν πλήρως, υπάρχουν μερικά βήματα που συνιστούν οι ειδικοί να λάβετε για να μειώσετε τις πιθανότητες να σχηματιστούν ή να επιδεινωθούν.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία

σε καθημερινή βάση για να προστατεύσετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από τις ακτίνες UV που μπορούν να διασπάσουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη
Κοιμηθείτε πολύ

—συνήθως περίπου 7 με 9 ώρες την ημέρα— και προσπαθήστε να κοιμάστε σε ελαφρώς ανυψωμένη θέση για να κρατήσετε μακριά τα υγρά και το πρήξιμο
Διαχειριστείτε το άγχος με τεχνικές όπως η άσκηση, η αναπνοή και ο διαλογισμός, καθώς τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση του δέρματος και τη φλεγμονή

Περιορίστε το νάτριο στη διατροφή σας

και μείνετε ενυδατωμένοι για να διατηρήσετε τη σωστή ενυδάτωση και να αφαιρέσετε την υπερβολική κατακράτηση υγρών από την περιοχή των ματιών
Κόψτε το κάπνισμα, εγια να σταματήσετε την αραίωση του δέρματος και την απώλεια κολλαγόνου στην περιοχή κάτω από τα μάτια

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr