Ποια συσκευή της κουζίνας ενδείκνυται για πιο οικονομικό μαγείρεμα

Ποια συσκευή της κουζίνας ενδείκνυται για πιο οικονομικό μαγείρεμα

Το καθημερινό μαγείρεμα, εκτός από… μπελάς -ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά, αφού το φαγητό θα πρέπει να επιλέγεται με βάση και τη διατροφική του αξία- αποδεικνύεται και εξαιρετικά δαπανηρό.

Κάτι οι τιμές των τροφίμων που ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την ανιούσα, κάτι οι ενεργοβόρες συσκευές στην κουζίνα, οι οποίες ευθύνονται για μεγάλο μέρος της κατανάλωσης ρεύματος -όπως για παράδειγμα ο παραδοσιακός φούρνος- ανεβάζουν στα ύψη το λογαριασμό, απειλώντας να ρίξουν έξω τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Κι αν είναι μάλλον δύσκολο για τον απλό πολίτη να ελέγξει τον πληθωρισμό, είναι στο χέρι του να αναζητήσετε τους τρόπους εκείνους που θα του επιτρέψουν να μαγειρέψει οικονομικά. Το κλειδί βρίσκεται στις «έξυπνες» συσκευές μαγειρέματος, οι οποίες πλέον έχουν γίνει της μόδας, αφού υπόσχονται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πιο υγιεινά φαγητά. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή…

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι συσκευές:

Φριτέζα αέρος (Air Fryer)


Αποτελεί, ίσως, τον πιο οικονομικό και συνάμα υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Κι αυτό γιατί, το Air Fryer φέρεται να καταναλώνει περίπου το μισό ηλεκτρικό ρεύμα σε σύγκριση με το συμβατικό φούρνο, ενώ τα τηγανητά του δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτά που ετοιμάζονται στο τηγάνι, με εξαίρεση, ίσως, ότι δεν επιβαρύνουν την υγεία!

Ηλεκτρική γάστρα (Slow Cooker)


Το Slow Cooker είναι ένα μαγειρικό σκεύος, το οποίο λειτουργεί με ρεύμα και μαγειρεύει το φαγητό σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα. Κοινώς, είναι το ακριβώς αντίθετο από μία χύτρα ταχύτητας! Χρησιμοποιώντας το Slow Cooker ένα νοικοκυριό μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος μαγειρέματος, αφού για μαγείρεμα περίπου οκτώ ώρες/ημέρα η μηνιαία δαπάνη διαμορφώνεται στα 9 ευρώ/μήνα.

Φούρνος μικροκυμάτων

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η χρήση ενός φούρνου μικροκυμάτων δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο ζέσταμα των φαγητών. Μπορεί εξίσου να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα ζυμαρικών, ρυζιού, πατάτας και λαχανικών. Σε κάθε περίπτωση, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από μία συμβατική εστία.

www.olivemagazine.gr

unsplash.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr