Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας το πλυντήριο πιάτων (vid)

Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας το πλυντήριο πιάτων (vid)

Για να μη μυρίζει το πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να το καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται κι αυτό τακτικό καθάρισμα ειδικά αν το χρησιμοποιείτε επί καθημερινής βάσης.

Με την πάροδο του χρόνου, στο φίλτρο και στους εσωτερικούς τοίχους του πλυντηρίου πιάτων συσσωρεύονται κομμάτια φαγητού, λίπη, απορρυπαντικό και άλατα. Για να μην αναφερθούμε στις δυσάρεστες οσμές κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα πλυντηρίου.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων;

Οι ειδικοί συνιστούν μία φορά το μήνα να κάνετε έναν καλό καθαρισμό στο πλυντήριο. Εκτός από τα ειδικά απορρυπαντικά που υπάρχουν στο εμπόριο, ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το ξίδι.

Ποια είναι η διαδικασία

Ελέγξτε την περιοχή αποστράγγισης και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα φαγητού.
Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο πλυντήριο ένα μπολ με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά, απολυμαίνει, και βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας. Σε μία άλλη κούπα βάλτε μαγειρική σόδα (ως τη μέση της κούπας) και τοποθετήστε την στο πάνω ράφι. Δουλέψτε το πλυντήριο για ένα κύκλο πλυσίματος με το πιο ζεστό νερό. Αφού τελειώσει το πλύσιμο, αφήστε το κλειστό για άλλα 20 λεπτά.
Ανοίξτε την πόρτα του και στεγνώστε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα απαλό σφουγγάρι.
Σημείωση: Το ξίδι είναι ένα οξύ και, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πλυντήριο πιάτων σας, ειδικά στις ελαστικές φλάντζες και τους σωλήνες. Οπότε μην το χρησιμοποιείτε πιο συχνά από μια φορά το μήνα.

Αφαιρέστε και ξεπλύνετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων

Πολύ σημαντικό κάθε φορά που καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων είναι το φίλτρο. Βρίσκεται στη βάση του πλυντηρίου και θα χρειαστεί να τραβήξετε έξω την κάτω σχάρα για να το βρείτε και να το καθαρίσετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το αφαιρέσετε, ελέγξτε το εγχειρίδιο ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή για λεπτομέρειες.

Για να πάρετε μια ιδέα πώς να το καθαρίσετε, δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Muna Nijmeh (@my_styled_living)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr