Μάσκες προσώπου: Ποια ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας;

Μάσκες προσώπου: Ποια ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας;

Οι μάσκες είναι ένα απαραίτητο βήμα στην εβδομαδιαία ιεροτελεστία φροντίδας.

Μάσκες προσώπου: Ποια ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας;
Αδιαμφισβήτητος «μπαλαντέρ» στο skincare κάθε τύπου επιδερμίδας, οι μάσκες προσώπου έρχονται να προσφέρουν μια γερή δόση των περιποιητικών συστατικών που έχει ανάγκη το δέρμα για να δείχνει στα καλύτερά του σε χρόνο dt. Όμως με τόσες πολλές, διαφορετικές συνθέσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι εύκολο να βρεθείτε σε δίλημμα ποια να επιλέξετε.

Ο σύντομος οδηγός που ακολουθεί θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τους διαφορετικούς τύπους και τη δράση τους στην επιδερμίδα.

Μάσκες αργίλου
Οι μάσκες αυτές είναι φτιαγμένες από καολίνη ή άργιλο μπεντονίτη και περιλαμβάνουν ενυδατικά συστατικά όπως έλαια για να περιορίσουν την αίσθηση τραβήγματος που συνήθως δημιουργούν στην επιδερμίδα. Προτείνονται για λιπαρές επιδερμίδες, για βαθύ καθαρισμό των πόρων από το σμήγμα, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθείτε πιστά τον προτεινόμενο χρόνο χρήσης.

Ενυδατικές μάσκες
Όταν νιώθετε πως η επιδερμίδα σας είναι θαμπή, «τραβάει», έχει χάσει τη ζωντάνια της, μια μάσκα ενυδάτωσης θα επανορθώσει άμεσα την κατάσταση. Η σύνθεσή τους περιλαμβάνει συστατικά γνωστά για την ενυδατική και επανορθωτική τους δράση όπως το υαλουρονικό οξύ, τα ceramides, τα πεπτίδια, βοτανικά έλαια και βούτυρα ενώ αρκετές από αυτές περιέχουν και αντιοξειδωτικά συστατικά που επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας.

Μάσκες απολέπισης
Τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα στερούν από την επιδερμίδα τη λάμψη και τη φρεσκάδα της. Μια μάσκα απολέπισης θα διευκολύνει τη διαδικασία απομάκρυνσής τους από το δέρμα, δίνοντάς του μια αναζωογονητική πνοή. Σταρ-συστατικά στις μάσκες αυτής της κατηγορίας, τα ένζυμα τα οποία κάνουν την πιο απαλή απολέπιση και είναι ιδανικά για ευαίσθητους τύπους δέρματος, τα AHAs που κάνουν λίγο πιο έντονη απολέπιση από τα ένζυμα αλλά είναι καλά ανεκτά από τους περισσότερους τύπους δέρματος και τα BHAs που εισχωρούν βαθύτερα στους πόρους και είναι ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής.

Υφασμάτινες μάσκες
Μας «συστήθηκαν» ως ένα από τα (πολλά) βήματα του K-beauty και μας κατέκτησαν για την άμεση αποτελεσματικότητά τους: οι υφασμάτινες μάσκες από μικροίνες (πλέον και βιοδιασπώμενες) είναι εμποτισμένες με υπερσυμπυκνωμένες συνθέσεις, αγκαλιάζουν το πρόσωπο και απαντούν άμεσα στις ανάγκες του ενώ συγχρόνως προσφέρουν μια απολαυστική spa εμπειρία.

Αφού αφαιρέσετε την υφασμάτινη μάσκα σας, κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο για να απορροφηθεί η ποσότητα προϊόντος που έχει τυχόν περισσέψει ενώ αξίζει να αξιοποιήσετε και το προϊόν που συνήθως μένει μέσα στο φακελάκι της, για την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ σας.

Μάσκες νύχτας
Δεν έχετε τον χρόνο ή την υπομονή για μια μάσκα προσώπου; Τότε η μάσκα νύχτας θα γίνει η καλύτερή σας φίλη! Οι συνθέσεις αυτής της κατηγορίας είναι ειδικά μελετημένες για να μένουν στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και να απελευθερώνουν σταδιακά τα θρεπτικά, ενυδατικά και αναζωογονητικά συστατικά τους, ενώ συνήθως έχουν πλούσια, ανακουφιστική υφή.

vitagr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr