Οι Φυσικές ουσίες που Περιέχουν Spf και Προστατεύουν από τις Ακτίνες UV. Πως θα τις χρησιμοποιήσεις.

Οι Φυσικές ουσίες που Περιέχουν Spf και Προστατεύουν από τις Ακτίνες UV. Πως θα τις χρησιμοποιήσεις.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να παραμένετε σε φυσικά προϊόντα ή να ενισχύσετε την προστασία σας σε συνδυασμό

με το αντηλιακό, δείτε μερικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις για προστασία από τις ακτίνες UV.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι αλήθεια ότι ήρθε για να μείνει. Κι εμείς πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει για να προστατευθεί το δέρμα μας απέναντι σε αυτην την υπαρκτή απειλη. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο, ειδικά το καλοκαίρι.

Ωστόσο, δεν αισθάνονται όλοι άνετα χρησιμοποιώντας χημικά προϊόντα που συντίθενται σε εργαστήριο. Καθώς αυξάνεται η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με ορισμένα συστατικά αντηλιακών, πολλά άτομα αναζητούν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που προστατεύουν από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Σύμφωνα με την Indian Journal of Dermatology, μερικές κοινές παρενέργειες του αντηλιακού που παρατηρήθηκαν ήταν η ακμή, οι δερματικές αλλεργίες, ο ερεθισμός και η λεύκανση του δέρματος. Αλλά η προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητη. Σύμφωνα με το Cancer Research UK, η έκθεση σε ακτίνες UV μπορεί να βλάψει το DNA που μπορεί τελικά να εξελιχθεί σε καρκίνο του δέρματος.

Όχι μόνο αντηλιακά, αυτές οι φυσικές ουσίες περιέχουν επίσης SPF: Δείτε πώς μπορούν να προστατεύσουν από τις ακτίνες UV

 

Ωστόσο, ένα καλό νέο είναι ότι 9 στις 10 περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος μελανώματος θα μπορούσαν να προληφθούν, σύμφωνα με την Cancer Research UK. 

Ολιστική προσέγγιση στην αντηλιακή προστασία. Μπορείτε να ενισχύετε την δράση του αντηλιακού σας με αυτά τα φυσικά συστατικά.

 

Λάδι καρύδας
Γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, το λάδι καρύδας διαθέτει επίσης φυσικό SPF περίπου 7, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Έρευνα Φαρμακογνωσίας. Αν και μπορεί να μην παρέχει υψηλού επιπέδου προστασία, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη για καθημερινή χρήση και λειτουργεί καλά για σύντομες περιόδους έκθεσης στον ήλιο.

Βούτυρο Καριτέ
Πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα, το βούτυρο καριτέ προσφέρει φυσική αντηλιακή προστασία. Μια μελέτη που συντάχθηκε από τοEuropean Society for Cosmetic & Aesthetic Dermatology διαπίστωσε ότι όταν το βούτυρο καριτέ συμπεριλήφθηκε σε ένα αντηλιακό δείγμα σύνθεσης κραγιόν, αύξησε την τιμή SPF του δείγματος κατά 35%. Επιπλέον, οι θρεπτικές του ιδιότητες το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο της μελέτης Pharmacognosy Research, γεμάτο με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, μπορεί να προσφέρει ένα φυσικό φράγμα ενάντια στις ακτίνες UV και περιέχει SPF 4.659. Είναι ελαφρύ και απορροφάται εύκολα, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα.

Έλαιο από σπόρους βατόμουρου
Με φυσικό SPF περίπου 30-50, το έλαιο σπόρων βατόμουρου είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UVA και UVB. Είναι γνωστό για τις θρεπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Επιπλέον, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό MDPI’s ‘Φυτά», το έλαιο σπόρων βατόμουρου μαλακώνει επίσης το δέρμα και μειώνει τους ερεθισμούς του δέρματος όπως ο κνησμός, το πρήξιμο και η ερυθρότητα

Έλαιο από σπόρους καρότου
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στοInternational Journal of Applied Pharmaceuticals, το σπορέλαιο καρότου είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, τα οποία συμβάλλουν στις φυσικές αντηλιακές του ιδιότητες. Έχει SPF κατά προσέγγιση 38-40 και είναι γνωστό ότι προάγει την ανάπλαση του δέρματος.

Ενώ οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις μπορούν να προσφέρουν κάποιο βαθμό προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα κακά νέα για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από τεχνητά προϊόντα είναι ότι μπορεί να μην παρέχουν το ίδιο επίπεδο αποτελεσματικότητας με τα συμβατικά αντηλιακά.

Για εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, εξακολουθεί να συνιστάται η χρήση ενός αξιόπιστου αντηλιακού με προστασία ευρέος φάσματος.

Ωστόσο, η χρήση αυτών των φυσικών ουσιών στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να είναι μια στοχαστική και ολιστική προσέγγιση για την προώθηση της υγείας του δέρματος, ενώ απολαμβάνετε τα οφέλη της υπέροχης υπαίθρου. Πάντα να κάνετε ένα δοκιμαστικό τεστ και να συμβουλεύεστε έναν δερματολόγο πριν ενσωματώσετε νέα συστατικά στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

www.onlymyhealth.com

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr