Τα βότανα Κατά των Ρυτίδων και του Γερασμένου Δέρματος.

Τα βότανα Κατά των Ρυτίδων και του Γερασμένου Δέρματος.

Τα βότανα προσαρμόζονται στις ανάγκες του ανθρώπινου δέρματος γιατί οι συστάσεις τους εφάπτονται στα συστατικά του δικού μας δέρματος.
Αυτό είναι η φύση.

Σε αυτήν την εποχή της εκβιομηχάνισης, όπου η περιβαλλοντική ποιότητα έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, το δέρμα μας έχει υποστεί πολλές αλλοιώσεις.

Το δέρμα μας περνάει πολλά σε καθημερινή βάση, γεγονός που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, απώλεια υγρασίας και πολλά άλλα. Για να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις, τα καταστήματα γεμίζουν με ακριβά προϊόντα χωρίς συνταγή, αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος τρόπος.

Εάν είστε κάποιος που αποστρέφεται τις χημικές θεραπείες, η φύση σας επιφυλάσσει πολλά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα οκτώ αποτελεσματικά αντιγηραντικά βότανα για νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Βασιλικός
Ο βασιλικός ή το τουλσί είναι ένα από τα πιο κοινά βότανα που μπορούμε να βρούμε. Πιστεύεται ότι η τοπική εφαρμογή του βασιλικού προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης, βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, μειώνει την τραχύτητα και κάνει το δέρμα πιο λείο. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υπερβολικής έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία που οδηγεί στην εξάντληση του κολλαγόνου.

 

Αλόη
Η αλόη βέρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ενυδατική κρέμα και είναι γνωστό ότι αποτρέπει την οξειδωτική βλάβη και διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αντιγηραντικά συστατικά και χαρίζει φυσική λάμψη στο δέρμα.

Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση όταν πρόκειται για τη θεραπεία λοιμώξεων, τη βελτίωση του ανοσοποιητικού, τη θεραπεία σε μώλωπες, κοψίματα κ.λπ., και το ίδιο ισχύει και για την περιποίηση του δέρματος. Είναι  πλούσια πηγή μιας ένωσης που ονομάζεται κουρκουμίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σταματά ελεύθερες ρίζες από την πρόκληση  βλάβης στο δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά προστατεύουν το δέρμα από οποιαδήποτε βλάβη προκαλείται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Ashwagandha
Το Ashwagandha ή το Ινδικό Ginseng είναι μια πλούσια πηγή αλκαλοειδών που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες. Οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του βοτάνου διατηρούν το δέρμα υγιές και αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης.

Κανέλα
Η κανέλα προλαμβάνει ενεργά τη διάσπαση του κολλαγόνου και τα σημάδια γήρανσης. Μια μάσκα προσώπου με κανέλα και ωμό μέλι μπορεί να βοηθήσει πολύ στην πρόληψη της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος. Μπορεί επίσης να προστεθεί στο κόκκινο κρασί καθώς η ένωση ρεσβερατρόλης στο κόκκινο κρασί αντιμετωπίζει τα ηλιακά εγκαύματα και μειώνει το οξειδωτικό στρες στο δέρμα.

Γαρύφαλλο μπαχαρικό
Εκτός από αποτελεσματικό για αναπνευστικά και γαστρεντερικά προβλήματα, το γαρύφαλλο είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν πιθανή βλάβη στο δέρμα. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του γαρύφαλλου βοηθούν στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της γήρανσης.

Τζίντζερ
Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ βοηθούν στην πρόληψη των σημαδιών γήρανσης. Οι φαινολικές και φλαβονοειδείς ενώσεις στο τζίντζερ ελέγχουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Μειώνει επίσης το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα και αποτρέπει οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη.

Θυμάρι
Εκτός από ένα γευστικό συστατικό κουζίνας, το θυμάρι είναι επίσης ένα καταπληκτικό μέσο για την περιποίηση του δέρματος. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του θυμαριού βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος και αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει το οξειδωτικό στρες.

www.onlymyhealth.com

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr