Χαλάρωση στο πρόσωπο | Η top συμβουλή περιποίησης που χρειάζεται να γνωρίζεις

Χαλάρωση στο πρόσωπο | Η top συμβουλή περιποίησης που χρειάζεται να γνωρίζεις

Η χαλάρωση στην επιδερμίδα του προσώπου είναι φυσικό επακόλουθο της γήρανσης, που προκύπτει με το πέρασμα του χρόνου, όπως ακριβώς και οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Πέρα από το πρόσωπο όμως, οι ρυτίδες και η χαλάρωση κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα εμφανή σημεία του σώματος, όπως είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ.

Μάλιστα, αυτές οι περιοχές, ως πιο ευαίσθητες και λεπτές, τείνουν να εμφανίζουν γρηγορότερα τα πρώτα σημάδια γήρανσης (ακόμα και σε νεαρές ηλικίες) ενώ πολλοί συμφωνούν ότι τα κουρασμένα χέρια ή ο λαιμός με ρυτίδες μπορεί να σου προσθέσουν μέχρι και 10 χρόνια.

Σοφία Ιωάννου

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο, μια είναι η συμβουλή που οφείλεις να ακολουθήσεις εάν θες να βελτιώσεις τη χαλάρωση -ή, ακόμα καλύτερα, να την προλάβεις. Φυσικά, η ίδια συμβουλή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος, ώστε να απολαμβάνεις για πολύ καιρό μια ελαστική επιδερμίδα.

Δεν θα μείνουμε στα κλισέ που έχουν να κάνουν με την ισορροπημένη διατροφή, επαρκή ύπνο και αποφυγή καπνίσματος (που ωστόσο έχουν τεράστια σημασία για την εμφάνιση και υγιή όψη του δέρματος), αλλά θα περάσουμε στην αμέσως πιο σημαντική συμβουλή που πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να κρατήσεις στο μυαλό σου: την εντατική ενυδάτωση, που μετά από κάποια ηλικία πρέπει να γίνεται με κρέμες που περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά.

Θα πρέπει να αναζητάς στοιχεία που βοηθούν και επιταχύνουν την παραγωγή κολλαγόνου, που με τη σειρά του ευνοεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας, διατηρώντας τη σφιχτή και σφριγηλή. Τέτοια συστατικά είναι, παραδείγματος χάριν, η ρετινόλη και η βιταμίνη C, μεταξύ άλλων.

 

Σημείωσε εδώ ότι πρέπει να επιλέγεις με προσοχή το skincare σου, ώστε να μην περιέχει στοιχεία που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και άρα να προκαλέσουν ξηρότητα και αφυδάτωση – καταστάσεις που ευνοούν την εμφάνιση ρυτίδων. Απόφυγε όσο είναι εφικτό τις κρέμες με πρόσθετα αρώματα και πολλά χημικά συστατικά και επένδυσε σε skincare με sustainable υλικά.

unsplash.com

www.madamefigaro.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr