Γλυκό για τη Καθαρά Δευτέρα: Νηστίσιμα προφιτερόλ

Γλυκό για τη Καθαρά Δευτέρα: Νηστίσιμα προφιτερόλ

Συνταγή για νηστίσιμα προφιτερόλ με κρέμα σοκολάτας για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας

από Βασιλική Δαούτη.

Υλικά

Γάλα Αμυγδάλου 1.000 ml
Κορν Φλαουρ 6 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Βανίλια 3
Ζαχαρη 300 γραμμάρια
Κακαο 4 κουταλιές της σούπας
Φυτίνη 70 γραμμάρια
Κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Για τη βάση
Κεικ 400 γραμμάρια περίπου νηστίσιμο

Μετά το φαγοπότι με τη λαγάνα, τη ταραμοσαλάτα και τα θαλασσινά, είπαμε να φτιάξουμε και ένα γλυκάκι για το…σβήσιμο. Ας φτιάξουμε λοιπόν νηστίσιμα, vegan προφιτερόλ με γάλα αμυγδάλου για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα προφιτερόλ για τη Καθαρά Δευτέρα:

Εκτέλεση για τα νηστίσιμα προφιτερόλ για τη Καθαρά Δευτέρα
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 600 ml γάλα αμυγδάλου. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κακάο και τα 400 ml γάλα αμυγδάλου.

Χτυπάμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά τη κατσαρόλα και ρίχνουμε αμέσως τη φυτίνη και τη κουβερτούρα σε κομμάτια.

Επίσης ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα. Παίρνουμε ποτηράκια και μοιράζουμε το κέικ θρυμματισμένο καλά στη βάση. Μοιράζουμε τη κρέμα σε κάθε ποτηράκι και βάζουμε τα προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.

Tips για τα νηστίσιμα προφιτερόλ για τη Καθαρά Δευτέρα
Αντί για νηστίσιμο κέικ μπορούμε να βάλουμε νηστίσιμα μπισκότα. Γίνονται και με γάλα καρύδας. Αντί για κορν φλάουρ μπορούμε να βάλουμε ανθό αραβοσίτου.

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

www.daddy-cool.gr

Δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr