Τα φιστίκια Αιγίνης για τα μάτια σας και όχι μόνο

Τα φιστίκια Αιγίνης για τα μάτια σας και όχι μόνο

Τα οφέλη τους για την υγεία.

Τα φιστίκια Αιγίνης για τα μάτια σας και όχι μόνο

Τα πεντανόστιμα φιστίκια θα μπορούσαν απλά να είναι οι σπόροι της φιστικιάς. Είναι συνήθως πράσινα και έχουν ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Αποτελούνται από 20% πρωτεΐνη, που μπορεί να αυξήσει το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Περιέχουν υψηλότερη αναλογία θερμίδων προς πρωτεΐνη από αυτή των περισσότερων ξηρών καρπών.

Αναστασία Ασλανίδη

 

Διαθέτουν επίσης υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, δεύτερη μετά τα καρύδια και τα πεκάν. Τα αντιοξειδωτικά, ως γνωστόν, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ενώσεις στο σώμα που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, τις πρωτεΐνες και το DNA, προκαλώντας πρόωρη γήρανση καθώς και ασθένειες όπως καρκίνο, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ζεαξανθίνης και λουτεΐνης από άλλους ξηρούς καρπούς, οι οποίες προστατεύουν τα μάτια από βλάβες που προκαλούνται από το μπλε φως καθώς και από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας ασθένειας των ματιών που μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης.

Επιπλέον είναι καλή πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων και καλίου. Και τα δύο έχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά. Όπως και άλλοι ξηροί καρποί, τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν βασικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει συνδεθεί με τη μακροβιότητα.

www.fosonline.gr

unsplash.com

www.pexels.com

7 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου πριν τα 50

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr