Ημικρανία, φυτά και φυσικές θεραπείες

Ημικρανία, φυτά και φυσικές θεραπείες

Φυτά για τη θεραπεία της ημικρανίας
Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας , ο ασθενής αισθάνεται ότι το κεφάλι του είναι κλειδωμένο σε μια μέγγενη, καθώς ο πόνος είναι τόσο τρομερός.

Τέτοιες κρίσεις μπορεί να διαρκέσουν από 4 έως 72 ώρες , επομένως οι ημικρανίες μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικό μειονέκτημα όταν πρέπει να εκτελούνται καθημερινές εργασίες. Προσβάλλει κυρίως γυναίκες, αλλά συνολικά οι ημικρανίες επηρεάζουν το 12% των κατοίκων της Δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο συγκεκριμένος τύπος πονοκεφάλου είναι η 7η πιο συχνή παθολογία στον κόσμο. Μπορούν τα φυτά με τα οφέλη τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης; Ας ρίξουμε μια ματιά τριγύρω…

Ημικρανία, μια μικρή ιστορία
Η επιστροφή στη ρίζα της λέξης βοηθά στην κατανόησή της: η ημικρανία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «μικράνιον» που σημαίνει «πόνος στο μισό κρανίο».

Ονομάζεται επίσης κεφαλαλγία. Μια κρίση ημικρανίας συχνά ξεκινά μόλις το άτομο ξυπνά. Είναι μια ιδιαίτερα συχνή χρόνια μορφή πονοκεφάλου και αυτός που τον ζει δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Η ημικρανία είναι συχνά μια κληρονομική ασθένεια και εμφανίζεται οποιαδήποτε στιγμή στις ηλικίες 10 και 40. Αν και ορισμένοι παράγοντες όπως ο εμμηνορροϊκός κύκλος, οι τροφικές αλλεργίες, οι γρήγορες αλλαγές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος ή η έλλειψη ύπνου φαίνεται ότι μερικές φορές λειτουργούν ως ερεθίσματα , οι πραγματικές αιτίες δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές.

Συμπτώματα ημικρανίας
Εκτός από τον πονοκέφαλο , τα συμπτώματα της ημικρανίας περιλαμβάνουν επίσης ναυτία , έμετο , αυξημένη ευαισθησία στο φως και τον ήχο . Αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται με τον πονοκέφαλο και συνήθως επιδεινώνονται μετά από φυσική δραστηριότητα.

Ημικρανία, ένα πραγματικό μειονέκτημα

Η ημικρανία φαίνεται να προέρχεται από γενετικούς παράγοντες (σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις) και περιβαλλοντικούς παράγοντες .

Όταν εμφανίζεται καθημερινά, ένας τέτοιος συγκεκριμένος τύπος κεφαλαλγίας είναι μια από τις πιο “ακυρωτικές” παθήσεις και μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Κατατάσσεται ως μία από τις 10 κορυφαίες ασθένειες, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες.

Εκτός από ιατρικές θεραπείες που μερικές φορές λειτουργούν προληπτικά, όπως και εκείνες των μη συμβατικών θεραπειών, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της ημικρανίας ;

Αντιμετώπιση της ημικρανίας με φυτά

Ορισμένα φυτά αντιμετωπίζουν καλύτερα την ημικρανία αφού τα συνθλίψουν σε γουδί.

Τα οφέλη των φυτών που καταπραΰνουν τις κρίσεις ημικρανίας για έναν ασθενή λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους και οι συμβουλές για τον τρόπο χρήσης τους διαφέρουν επίσης. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα.

Βασιλικός κατά της ημικρανίας
Εκτός από τις μαγειρικές του ιδιότητες, ο βασιλικός είναι γνωστό ότι είναι πολύ αποτελεσματικός κατά της ναυτίας . Χρησιμοποιείται προληπτικά για την αποφυγή εμετού και ναυτίας που είναι τα κύρια συμπτώματα που συνδέονται με την κρίση ημικρανίας. Ως καλό αντιφλεγμονώδες , αυτό το φυτό συνιστάται σε περιπτώσεις ημικρανιών, ειδικά όταν οφείλονται σε νευρικά αίτια.

Γλυκάνισος
Επειδή είναι επίσης αντισπασμωδικός, ο γλυκάνισος μειώνει τους σπασμούς, τους εμετούς και τη ναυτία.

Αποξηραμένα κοτσάνια κερασιού
Οι ημικρανίες σας έρχονται και φεύγουν ανάλογα με τον καιρό ; Μάθετε λοιπόν ότι στη βοτανολογία, το αποξηραμένο τσάι βοτάνων από μίσχο κερασιού είναι ένας ισχυρός τρόπος για να σας παρηγορήσει.

Αιθέριο έλαιο μέντας
Γνωστό ότι έχει ιδιότητες κατά της ημικρανίας και ανακούφισης του πόνου. Η μέντα είναι μια ουσιαστικά θαυματουργή θεραπεία για άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες.

Λεβάντα
Ένα πραγματικό φυσικό ηρεμιστικό , το έλαιο λεβάντας που λαμβάνεται μέσω μιας διαδικασίας απόσταξης είναι γνωστό ότι μειώνει τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους.

Costmary
Ονομάζεται επίσης alecost , αυτό το φυτό έχει επίσης καταπραϋντικές ιδιότητες για την ημικρανία.

Προετοιμασία φυτών για να καταπραΰνουν την ημικρανία
Για να απαλύνετε τις ημικρανίες σας ,

Ο βασιλικός λαμβάνεται καλύτερα με τη μορφή εγχύματος.
Για αυτό, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με 1/10 έως 1/5 ουγκιά (3 έως 5 g) βασιλικού μετά από κάθε γεύμα είναι μια καλή ιδέα.

Ο γλυκάνισος πρέπει να πίνεται με τη μορφή αφεψήματος : συνιστώνται πολλά φλιτζάνια πράσινου γλυκάνισου την ημέρα, παρασκευασμένο με 1/3 ουγκιά (7 g) αποξηραμένου φυτικού υλικού για ½ λίτρο (½ λίτρο) νερό.

Σε άλλες περιπτώσεις, όποια και αν είναι η πάθηση, απλά βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά το πολύ. Μόλις προετοιμαστεί, πίνετε ένα φλιτζάνι μετά από κάθε γεύμα , αυτό σίγουρα θα σας ηρεμήσει…

Τσάι από μίσχο κερασιού κατά του πονοκεφάλου

Πωλούνται σε φαρμακεία ή σε βιολογικά καταστήματα. Τα αφεψήματα από κοτσάνι κερασιού πρέπει να πίνονται αφού έχουν εμποτιστεί για 5 λεπτά. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε επίσης να μαζέψετε κεράσια από το δέντρο και να αφήσετε τα κοτσάνια στην άκρη για αργότερα. Και πάλι, τα βράζετε για 5 λεπτά. Μια ποσότητα 4 κουταλιών της σούπας  είναι κατάλληλη για ½ λίτρο (½ λίτρο) βραστό νερό. Αφήστε το τσάι  να κρυώσει λίγο πριν το πιείτε.

Αιθέριο έλαιο μέντας
Για να ανακουφίσετε την κεφαλαλγία σας , συνιστάται να ρίξετε μια μόνο σταγόνα 100% αγνό και φυσικό αιθέριο έλαιο μέντας στην άκρη του δακτύλου σας και να το τρίψετε στο μέτωπο και τους κροτάφους σας, αποφεύγοντας προσεκτικά τα μάτια.

Μια συμβουλή: εντοπίστε την ακριβή πηγή του πονοκεφάλου σας και κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο. Διαβάστε τις προφυλάξεις χρήσης πριν το χρησιμοποιήσετε.

Λεβάντα.

Τα αφεψήματα που παρασκευάζονται από λεβάντα διαθέτουν υψηλή αποτελεσματικότητα στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Για αυτό, ορίζεται ότι χρειάζονται ½ έως 1 oz (15 έως 30 g) αποξηραμένα άνθη λεβάντας ανά τέταρτο (λίτρο) νερού. Πρέπει να πίνονται 3 ή 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Εάν έχετε μικρές υφασμάτινες θήκες γεμάτες με λουλούδια λεβάντας, περάστε τις κάτω από το μαξιλάρι σας : αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας σε περίπτωση ημικρανιών.

unsplash.com

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να φάω ψωμί;

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr