Τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που υποβαθμίζουν ένα σύνολο

Τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που υποβαθμίζουν ένα σύνολο

Συχνά, όσον αφορά στο στιλ μας και πως θα καταφέρουμε να το αναβαθμίσουμε, οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε focus στις συμβουλές μόδας που ακολουθούν οι πιο κομψές fashionistas, αλλά και στα έξυπνα hacks που τους βοηθούν να κάνουν μία εμφάνιση πιο ιδιαίτερη. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στα στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς στο καθημερινό ντύσιμό μας, υποβαθμίζοντας το.

Κατερίνα Πιπέρη

Πώς θα ανακαλύψεις το στιλ σου μέσα σε πέντε εύκολα βήματα

Για να σε βοηθήσουμε να τα εντοπίσεις και να βελτιωθείς, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά και έξυπνους τρόπους για να τα διορθώσεις.

Δεν επιλέγεις τα κατάλληλα underwear

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucy Grasso (@lucygrassso)

Τα εσώρουχα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο είναι σχεδόν δεδομένο για όλες μας, ωστόσο κάποιες γυναίκες αγνοούμε. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξεις τα εσώρουχα σου με βάση το σύνολο που πρόκειται να φορέσεις. Εάν φορέσεις λευκό, τα εσώρουχα σου θα πρέπει να είναι μπεζ ώστε να μη φαίνονται ή εάν μία μπλούζα αφήνει ακάλυπτους του ώμους, θα πρέπει να φορέσεις στράπλες.

Προσοχή στις λεπτομέρειες
Θα συμφωνήσουμε πως το σιδέρωμα δεν είναι η αγαπημένη μας δραστηριότητα, ωστόσο είναι αναγκαίο στις περισσότερες περιπτώσεις. Ένα ρούχο που δεν είναι σωστά ή καθόλου σιδερωμένο θα υποβαθμίσει αμέσως την εμφάνιση σου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις τις οδηγίες που αναγράφονται στα καρτελάκια των ρούχων και αφορούν το σιδέρωμα, ώστε να μην προκληθούν φθορές στο ύφασμα.

Η ποιότητα των αξεσουάρ

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές μόδας που ακολουθούν οι γυναίκες με προσεγμένο στιλ είναι πως προσέχουν την ποιότητα των αξεσουάρ που επιλέγουν για το ντύσιμό τους. Η τσάντα και τα παπούτσια με τα οποία επιλέγεις να ολοκληρώσεις μία εμφάνιση, θα πρέπει να μην έχουν φθορές, αφού θα υποβαθμίζουν το αποτέλεσμα.

Τι γίνεται με τις oversized γραμμές
Τα τελευταία χρόνια, τα ρούχα σε loose ή oversized γραμμές, τα οποία σίγουρα χαρίζουν ένα ανεπιτήδευτο coolness, αλλά και άνεση βρίσκονται στην επικαιρότητα της μόδας. Το στιλιστικό ατόπημα που χρειάζεται να αποφύγεις είναι να μην τονίζεις καθόλου τη σιλουέτα σου. Αντιθέτως, εάν συνδυάσεις ένα oversized σακάκι με τζιν παντελόνι ή τονίσεις τη μέση σου επάνω από κάποιο πουκάμισο σε loose γραμμή, το αποτέλεσμα θα είναι πιο κολακευτικό.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις τάσεις

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aimee Song (@aimeesong)

Σίγουρα, οι τάσεις της μόδας προκαλούν συχνά τόσο μεγάλο ενθουσιασμό που μπορεί να μας αποπροσανατολίσουν. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να υιοθετήσουμε κάποια από αυτές που δεν μας ταιριάζει πλήρως ή που δεν ξέρουμε πως να την εντάξουμε στο ντύσιμό μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα color trends όπως το κόκκινο που βρίσκεται στην κορυφή για την τρέχουσα σεζόν. Χρειάζεται χρόνος και δοκιμές μέχρι να βρεις τον τόνο που ταιριάζει καλύτερα με την επιδερμίδα αλλά και την αισθητική σου. Αξίζει σίγουρα βέβαια να κάνεις κάποιες δοκιμές, πριν απορρίψεις μία τάση. Στην περίπτωση όμως που δεν νιώθεις άνετα με κάποια τάση, σίγουρα θα πρέπει να την απορρίψεις.

Δεν έχεις δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Darja Barannik (@darjabarannik)

Σίγουρα, δεν είναι και τόσο εύκολο να δημιουργήσεις μία γκαρνταρόμπα που αποτελείται από ρούχα που ταιριάζουν τέλεια στις αναλογίες σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα και κυρίως διαχρονικά κομμάτια, στα οποία αξίζει να επενδύσεις. Ένα από αυτά είναι το tailored κοστούμι. Το co-ord που είναι ορισμός του power dressing σε γραμμή που κολακεύει πολύ τη σιλουέτα σου πρόκειται να είναι μία πολύ έξυπνη προσθήκη στη συλλογή σου.

 madamefigaro.gr

unsplash.com

Παίρνεις αντιβίωση; Μην φας αυτές τις 7 τροφές!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr